Dela

'When in Paris...'

I september åkte Caroline, Linda och Kristina till Paris på inköpsresa. Utöver alla snygga inköp till våra inredningsbutiker ville vi naturligtvis höra hur det var i den förlovade staden. Här delar Caroline, Butiksansvarig på Alvhem Södra Vägen, med sig av några av guldkornen i Saint Germain. Denna 'lyxbohemiska' stadsdel huserar en hel rad mysiga restauranger, gallerier och butiker.

Klassiskt franskt
Första kvällen tog vi en fördrink på La Bonaparte som är ett klassiskt franskt ställe och ligger på torget i Saint Germain des pres. Här är det fullt med folk från morgon till kväll. Att bara få sitta och se på människor från hela världen strosa förbi är helt underbart. Runt hörnet om detta ställe ligger La Entrecote som är ett superhärligt ställe. Här kan man inte boka bord, det är två sittningar och alltid kö på utsidan. De serverar en rätt; Entrecote med pommes och deras speciella sås som ingen knäcker receptet till.

'Frukostgatan'
Vi valde att inte ta frukost på hotellet, då priserna är de samma. Runt hörnet av vårt hotell ligger en härlig liten gata med mysiga caféer och barer. Här kan man välja och vraka, vi fick dock en favorit till frukostställe dit vi gick alla dagar. Man sitter ute på denna underbara gata, i frukosten ingår en omelett, kaffe, en baguette och en croissant. Bra grund för en lång och arbetsam dag.

Arkitekturen
Alla hus, dörrar och vackra färgsättningar gör att man blir lite lätt tokig. Du får en oändlig dos av inspiration bara genom att gå utanför dörren. Det härliga med Saint Germain är att det är som ett litet mini-samhälle med allt som du behöver samlat i ett relativt litet område. Perfekt när du inte har så mycket tid över för transporter mm.

Le Hibou
Le Hibou är ett coolt och avslappnat ställe med trendig publik. Hit gick vi sista kvällen. Le Hibou har en härlig uteservering som skapar en fin kännsla mellan inne och ute. Fönsterna öppnas upp så att även om du sitter inne får du en känsla av att sitta ute. Underbar mat; vi kan varmt rekommendera kronärtskocka samt deras asiatiska sallad. Väldigt gott att ta in några rätter och dela på för att få lite mer variation på det hela.

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!