Dela

Stilsäkert på Arsenalsgatan

Foto: Alice Johansson

Hemmet på Arsenalsgatan 4b ligger mitt i kärnan av det gamla Göteborg på den ståtliga bergsplatån på Kungshöjd, har egen entré och öppen planlösning - och imponerar verkligen med stilsäkra materialval och känsla. Man blir nyfiken på vem som bor där och inspirerad av en livsstil där i stort sett allting man kan önska av cityliv finns rakt utanför dörren! Vi tog oss ett litet snack med säljaren Mathias och inredare Sarah Widman.

Se filmen om Arsenalsgatan, producerad av Mathias och 'This is Scandinavia'.

Mathias, berätta lite om dig själv, vem är du?

– Jag arbetar som Brand Manager på ett företag som heter ’This is Scandinavia’ – en kreativ studio med foto- och filmproduktionsavdelning, event & produktionsbyrå, management och ett online-magasin. Vi är experter på konceptutveckling, kommunikation och skandinavisk subkultur. Jag är i grunden musiker, har pluggat konsthantverk och keramik samt är utbildad i projektledning och marknadsföring. Jag växte upp i den svenska punk-scenen på 90- & 00-talet, det har format mig mest av allt. Har alltid velat vara i en nyskapande provokativ sfär och välkomnar ständig förändring.

Berätta lite om ert hem och liv på Arsenalsgatan

– Vi som bor här är Sandra, Lovis och jag, Mathias. Det har varit en kreativ och social plats för oss lika mycket som ett gömställe från allt som händer nedanför. Det är stort och öppet så allt känns tillgängligt från där du står. Det bästa är lugnet och hur nära vi har till allting. Jag kan stå och kolla på solnedgången och göteborgsiluetten hur länge som helst. Under sommarmånaderna brukar vi sätta oss och ta brunch-kaffet på trappsteget i vår dörr och sola.


– Vi blev glada när Sarah ville mörka ner det, känns som hela Sverige är vitmålat, som ett påklistrat leende. Detta känns ärligare och mer stilsäkert, säger Mathias om Team Sarah Widman's input i hemmet.

Mathias

I samband med att ni anlitade Alvhem för att förmedla ert hem tog ni hjälp av stylist Sarah Widman och hennes team, vad gjordes?

– Sarah har varit bollplank inför renovering och styling och vi valde att göra som hon sa med det mesta. Kreatörer brukar vara bäst när de får relativt fritt spelrum så vi ville ge henne och hennes team fullt förtroende. Vi ville inte ha känslan efter försäljningen att ”vad hade hänt om vi gjort mer?” Så vi körde på. Vi har slipat, färgat och vaxat golvet, sen målat en vägg i en grå nyans samt mörkat ner träpartier runt fönstren samt ytterdörr. Mycket av det som är med i stylingen är våra egna möbler, tavlor och saker. Så även fast känslan nu är annorlunda så känner vi igen oss.

Sarah, vad har du och ditt team gjort med lägenheten?

Vår vision var att uppdatera lägenheten och ta fram känslan som fanns gömd bakom gulnade ekparkettgolv och anonyma väggar. Vi såg en cool studiolägenhet som man verkligen ville hänga i. Nu syns det tydligt. När skalet är klart ska ju inredningen hänga med. Vi har jobbat med designklassiker blandat med vintage och moderna möbler och detaljer, en del möbler var säljarnas och andra tillsatte vi.

– Golven slipades och infärgades svarta, ytskikten bättrades på. För att hålla ihop uttrycket slipades och färgades även fönsterpartierna och ytterdörren in på samma sätt som golven. Väggen som går mellan köket och vardagsrummet målades mörkt grå i kulören ”Grådis” från Alcro. Här kändes det viktigt att även måla in dörr och lister, för ett modernare och mer samlat intryck. Med hjälp av tavlor ville vi förstärka intrycket och samtidigt dela in den öppna planlösningen i olika ”rum”. Effekten blir extra stor på den grå väggen där två rum och funktioner möts mellan vardagsrum och kök.

Mathias, det finns en kort film från ert hem och omgivningen, vad visar den?

– Ja det stämmer, vi ville skapa ett komplement till de traditionella fotografierna. Vi ville ge intresserade möjlighet att få skapa emotionell koppling till vårt hem och förmedla det som vi själva älskar med lägenheten. Om bilder och text får oss att börja möblera i huvudet, så vill vi att filmen ska få en att börja tänka på hur ditt liv kan se ut i lägenheten.

Avslutningsvis, kan du dela med dig av dina bästa tips på saker att göra i närheten?

– På Arsenalsgatan är du ju omringad av allt typ… Familjefavoriten är nog torget på Magasinsgatan med Grandpa, Artilleriet, 2x Da Matteo och flera food trucks - perfekt för lång frukost. Andra Långgatan och Rio Rio’s indieklubbar på natten och alla fantastiska spelningar på Pustervik!!! Det finns så mycket bra mat och klubb i närheten men om vi ska nämna några på 5 min gångväg: Manjana, Market, Barabicu, Boule Bar, Hello Monkey, Rio Rio, Pustervik, Made in China, Taverna Averna, Tacos & Tequila, FOLK, Publik, Beijing8, Språkkaféet.

Följ Mathias och hans kollegor på instagram: @thisisscandinavia
KLicka här för att se filmen om Arsenalsgatan 4b.

Följ stylingteamet: @sarahwidman @elinkicken @evalottasundling

Reportage: Pernilla Algede
Foto: Alice Johnsson
Styling: Sarah Widman, Evalotta Sundling, Elin Kickén

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}