Dela

Skandinavisk, naturlig bas med handplockade detaljer och gedigna material

Foto: Cim Ek

HEMMA HOS SANDRA GUERRERO, MÄKLARE PÅ ALVHEM

Sandra bor i Bagaregården tillsammans med hunden Dj, en Engelsk Springer Spaniel på snart 2 år, och ibland även pojkvännen Martin. Lägenheten som ligger i ett bevarat landshövdingehus från 1924 är minutiöst renoverad.

’Jag älskar den genuina bebyggelsen i området och de öppna gröna innergårdarna. Husen har en massa originalcharm bevarad och öppenheten gör att ljuset ständigt letar sig in, säger Sandra.

Hur trivs du i området?

Jag älskar Bagaregården pga dess öppna gröna innergårdar, de bevarade landshövdingehusen som blandats med vackra 20-talsvillor samt närheten till både stan, Delsjön och Härlanda Tjärn. De pittoreska innergårdarna gör att grannarna verkligen umgås och om sommaren grillas det flitigt.

Jag går ofta till Härlanda Tjärn och Delsjön men även Östra Kyrkogården. Jag tycker det är underbart att få kontrasten och lugnet när man jobbar i innerstaden.

Vad är viktigt för att du ska trivas i ditt hem?

Att det är ordning runt mig och att det känns som att någon bor där. Jag vill att det ska vara ombonat med blommor och detaljer.


Hur skulle du beskriva ditt hem?

Skötebarn, oas, inspirationskälla.

Jag har en väldigt konsekvent stil där jag helst väljer naturmaterial och blandar trä, sten, betong, ull och plåt. Färgskalorna går i svart, grått och vitt. Varje detalj är vald med omsorg. För mig har alltid estetiken gått före det praktiska. Exempelvis finns det ingen diskmaskin i köket.

Inget har lämnats åt slumpen, det finns en tanke med allt. Man kan också se att jag gillar att resa då det finns en del resminnen. Under mina år som mäklare har jag stött på många fina hem, som jag låtit mig inspireras av men jag känner att jag verkligen har hittat min egen stil. Jag inspireras av danska designklassiker, industridesign samt Gotländsk natur. Det känns hållbart i längden och det skänker mig lugn inombords. I mitt hem hämtar jag nya krafter och det är här jag hittar min kreativitet. På min dörr står det ”Mi casa es mi mundo”, vilket betyder ’mitt hem är min värld’.

Jag har låtit renovera varenda millimiter i min lägenhet. Alla ytskikt, golv, badrum och kök. Faktum är att jag målar om mitt sovrum så ofta att målarfirman gett mig ett diplom för den privatperson som renoverar mest.

Favoritmöbel eller inredningsdetalj?

Min fåtölj ”Karin” för Dux av Bruno Mathson och en lampa från Verner Panthon.

Vart i hemmet trivs du bäst?

Jag trivs bäst i det stora köket som renoverats med fokus på att behålla allt som var original, från 1924. Här finns gott om plats och ljuset är oslagbart.

Beskriv en favoritdag hemma

Jag älskar att äta en god frukost och kolla på Nyhetsmorgon innan jag går en långpromenad med Dj. Sedan gillar jag att fixa och trixa hemma, städa, måla om någon möbel, hänga om tavlor och umgås med Martin eller någon vän. Jag har faktiskt ganska lite tid hemma då jag jobbar och reser mycket så det är extra skönt att inte ha några planer. Jag tänder alltid ljus, gärna doftljus året om.


Vad gör du, när du inte mäklar lägenheter för Alvhem?

Jag älskar att resa, dansa och vara ute i naturen. Jag älskar också att tillbringa tid med min kärlek Martin och vår Engelska Springer Spaniel DJ.

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!