Dela

Sent 1800-tal på Surbrunnsgatan

Foto: Fredrik J Karlsson / SE360

När Robert och Karolina köpte lägenheten på Surbrunnsgatan 8a för snart sex år sedan bestämde de sig efter ett par kliv in i vardagsrummet. Det var här de skulle bo. Och det är inte svårt att förstår varför. Två stora fönster med överljus i rakt västerläge, ett helt fritt och insynsskyddade läge, underbar utsikt över Esperantoplatsen och bort över Linnéstaden och Masthugget, en stor balkong med sol i stort sett hela dagen under vår och sommar och sist men inte minst, alla fina sekelskiftesdetaljer.

De breda fönsterkarmarna ger en fin inramning och utgör, precis som stuckaturen, fotlisterna, de tre mäktiga kornischerna och takrosetten, en extra dekoration åt rummet. En påminnelse om sent 1800-tal då skaparkonsten var stor. Takhöjden på hela tre meter gör att rummet känns luftigt och de ljusa väggarna förstärker den öppna känslan. En ursprunglig passage har ersatts av en jättestor spegel vilket skapar liv i rummet. Brädgolvet i original har vitpigmenterats och löper vidare in i sovrummet.

Balkongen uppfördes så sent som 2011 och är magisk, över bastionen Carolus Rex i Söder, Esperantoplatsen och bort över hamninloppet. Längden tillåter flera olika utemöbler och funktioner och här har du både perfekt solläge och utsikt. Vad mer kan man önska. Ta ett glas vin efter jobbet i eftermiddagssolen, se solen gå ner och gå vidare ut till någon av alla härliga restauranger i kvarteren.

Foto: Fredrik J Karlsson
Inredare: Team Sarah Widman med Evalotta Sundling och Elin Kickén.

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}