Dela

Att välja rätt mäklare

Att välja mäklare inför en bostadsförsäljning är viktigt, men inte alltid lätt. Innan du bestämmer dig är det bra att träffa olika mäklare och jämföra deras arvoden och villkor. Tänk dock på att det i den totala kostnaden ingår mer än mäklarens tjänster vid försäljningen. Det kan vara värt att betala mer för en mäklare med stor kunskap, lång erfarenhet och ett brett kontaktnät. Det är också viktigt med personkemin mellan dig och mäklaren eftersom ni kommer att ha intensiv kontakt under hela perioden av förberedelser och försäljning. Nedan följer ett antal punkter som är bra att beakta när det är dags att sälja din bostad.

1. Träffa flera mäklare och jämför deras priser och villkor.
2. Välj en mäklare som kan ditt område!
3. Kontrollera att mäklaren finns registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen.
4. Diskutera igenom hur mäklaren tar betalt, till exempel om det är fast arvode och/eller provision.
5. Diskutera hur marknadsföringen av bostaden kommer att genomföras.
6. Fråga om mäklaren har ett spekulantregister eller andra former av kontaktnät.
7. Ta reda på hur visning och budgivning kommer att gå till.
8. Kolla eventuellt upp mäklarens referenser och tidigare försäljningar.

Att välja Alvhem
Om din bostad ligger i en äldre fastighet i någon av stadsdelarna Linnéstaden, Vasastaden, Lorensberg, Kungshöjd eller Nedre Johanneberg kanske Alvhem Mäkleri och Interiör är något för dig. Vi är ett annorlunda mäklarföretag som betonar trygghet och personliga relationer under arbetet med att sälja din bostad. Att sälja sin bostad är en process som kan ta både tid och kraft. Därför ser vi trygghet som den viktigaste beståndsdelen i valet av mäklare. Alvhem Mäkleri och Interiör är med dig hela vägen, från det första mötet till den framtida försäljningen.

Långsiktighet och trygghet
Alvhem är inte som andra mäklare som säljer ”alla lägenheter”. Vi har valt att arbeta med sekelskifteslägenheter i utvalda stadsdelar och det är här vår kompetens är som störst. Alvhem gör inte vad som helst för att få värdera din bostad. Vi tycker att relationer ska bygga på långsiktighet och trygghet. Ett samarbete med oss börjar alltid med ett möte hemma hos dig för att vi ska få lära känna varandra och för att få lyssna på dina tankar kring den framtida försäljningen. När det kommer till att välja rätt mäklare handlar det mest om personkemi.Självklart tycker vi att det är intressant att få en bild av ditt hem. Vid det första mötet samlar vi på oss värdefull information om din bostad. Därefter går vi hem och utvärderar mötet, för att sedan bjuda in dig till oss. Då går vi igenom eventuella frågor och om allt känns rätt för dig skriver vi ett avtal.

En optimal lägenhet för marknaden
Eftersom Alvhem endast jobbar i utvalda stadsdelar känner vi med största sannolikhet till din förening och kanske även några av dina grannar. Det gör inte bara att försäljningen blir smidigare för dig, utan också tryggare för köparen. Nästa steg är att boka in en tid med någon av våra inredare för att få ut det bästa av din lägenhet. Även om bostaden är tilltalande inredd är det lätt att bli hemmablind. Vi ser på ditt hem med nya ögon och hittar de bästa fotoperspektiven. Om det finns behov av renovering ordnar vi det med hjälp av våra samarbetspartners – allt för att kunna presentera en optimal lägenhet för marknaden.

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}