Dela

Nyheter från Paris

För ett tag sen åkte Alvhem till Paris för att köpa in nytt till butikerna! Linda, Caroline och Kristina hade ett fullspäckat schema av spännande möten med både befintliga och nya leverantörer. Mycket spring i de stora mässhallarna blev det och naturligtvis en stor dos av inspiration med hem till Göteborg. Här får vi lite smakprov på vad vi kan vänta oss i butik inom kort!


Framförallt så var det en lite djupare färgskala som mötte oss. De gröna tonerna är fortfarande välrepresenterade men nu lite mörkare, lite mustigare. Tänk lyxigt men murrigt!

Linda Staaw, inköpare och butiksansvarig i Linné

Hur såg det då ut på mässan?
Framförallt så var det en lite djupare färgskala som mötte oss. De gröna tonerna är fortfarande välrepresenterade men nu lite mörkare, lite mustigare. Tänk lyxigt men murrigt! En färg som legat och puttrat ett tag är den gula. Nu hade den slagit ut med full blom – speciellt på textiler. Senapsgult oh lejongult är riktigt hett. I våras kom en blekgul som fortfarande kommer att finnas till hösten.


Extra roligt var att se bordeaux som mer en accent färg. Den brukar ju vanligtvis visas till hösten men nu på större ytor som mattor, väggar, soffor och bord. En favoritfärg hos både mig, Kristina och Caroline!

Linda Staaw, inköpare och butiksansvarig i Linné

När det gäller material så lever mässingen kvar, i alla nyanser! Från den mest shiny till den matta och ärgade. Stål växer och växer för varje dag men har inte slagit igenom som mässingen gjort.

Sammet dominerade! Så mycket och på allt. Gardiner, mattor, möbler, väggar, askar, kuddar osv. Ett varmt och mysigt material som vi gärna inreder med nu till höst och vinter. Läder och linne är de material som dominerar på sittmöbler. Soffor, puffar, fåtöljer m.m. På bord och ställytor såg vi mycket rustika träslag – både ljusa och mörka. En helt klart inspirerande riktning för hösten!

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!