Dela

När konsten får ta över

Många av oss har dille på olika saker i hemmet... växter, böcker, kuddar? Är bilder något du älskar, varför inte låta konsten ta över och breda ut sig över en hel vägg, från golv till tak. Med ramar och motiv i olika stilar och storlekar och blandat med foto, målningar och skisser så blir effekten ett högst personligt och levande intryck, såsom i detta hem på Fjärde Långgatan 10e.

Sovrum med lampa, kimonosamling, stol och växter som en del av tavelväggen.

39-Alvhem-fjarde-langgatan.jpg
46-Alvhem-fjarde-langgatan.jpg

I hallen går tavelväggen från golv till tak och utgörs av en mix av fotokonst, målningar och skisser i svartvitt.

KONSTEN ATT SKAPA DEN ULTIMATA TAVELVÄGGEN

Att hänga tavlor är en konst i sig hävdar vissa men ibland handlar det lika mycket om att bara våga. Några bra tips är dock att bestämma sig från början vad det är man vill skapa för intryck;

- Stilrent och strukturerat?
Då är det bra att mäta ordentligt för att få ramarna att linjera och även passa ihop storleksmässigt och i färg. Kanske blir det också viktigt att motiven 'matchar' varandra eller i alla fall skapar en harmoni tillsammans.

- Personligt och levande?
Då är det oftast bara att börja spika och låta helheten växa fram av sig själv. Här kan man också med fördel blanda olika typer av ramar, storlekar och motiv för ett lite mer bohemiskt intryck.

Annars är det rätt härligt när det inte finns får många regler att förhålla sig till... det bästa är oftast att testa sig fram. Om du är rädd att banka in spikar i väggen är ett tips att lägga ut tavlorna på golvet och försöka arrangera det så som du tänkt dig på väggen. Då ser du ganska snabbt hur motiven funkar ihop och kan även mäta hur stor yta tavlorna kommer att behöva. Tänk också på att inte hänga tavlorna för högt - det handlar lika mycket om balans i höjd, som hur man skapar harmoni mellan flera tavlor.

Men det viktigaste är ändå att tavelväggen utgörs av sådant som vi gillar att se på, att varje motiv känns relevant för just dig. Och då finns det inget som är fel, om det känns rätt för dig alltså!

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}