Dela

Mouche Apartment, Vasastaden

Fashion by appointment

Utanför Vasahusets vackra port på Götabergsgatan 2 sitter en liten ringlocka och ett diskret ‘Mouche’. Namnet är detsamma som tidigare funnits på Västra Hamngatan, men som under våren öppnat upp i ny regi och tappning. Mouche's Showroom, ”The Apartment”, är precis som det låter en omgjord våning där lägenhetskänslan finns bevarad men som nu rymmer en upplevelse utöver det vanliga. I alla fall i Göteborg. Här hänger plaggen som konstverk längs med väggarna och har man bokat tid innan så står champagnen förmodligen redan upphälld på brickan.

Johanna Silver, eldsjälen bakom denna nysatsning, bjuder tillsammans med sina kollegor Satu och Lina, på både inspiration och personlig hjälp med stylingservice och shopping, ända in på garderobsnivå.

– För oss är service och långsiktighet viktiga ledord. Det finns en hållbarhetstanke i alla våra inköp där vi noga väljer våra leverantörer, där flertalet av dom är små Italienska familjeföretag. Vi vill hjälpa våra kunder att skapa en hållbar bas i sin garderob där nästan alla plagg går att kombinera på olika sätt.

– Vare sig vi möter våra kunder här i vårt showrum, eller via vår e-butik, så vill vi alltid ge det där lilla extra. Vi vill att kunden ska få en upplevelse utöver det vanliga, varför vi lägger lika mycket kärlek på att vackert paketera beställningar från webben som på de kunder som besöker oss på plats.

Våningen har genomgått en smakfull renovering där Johanna, Satu och Lina lagt mycket tid och kraft för att få den rätta känslan och detaljerna. Alla ytskikt har gjorts om, flertalet hål i väggarna har lagats, mattor har rivits ut och den vackra stuckaturen har reparerats till perfektion. I kök och badrum har klinkergolv från Acon & Lilac placerats ut och många av möblerna kommer från A & Co. Det är som en liten kreativ verkstad hos Mouche, med både produktexponering, en walk-in-closet, en matsal, kök och lager samt en egen fotostudio där man fotar sina produkt- och modellbilder. I lägenheten arrangeras även olika typer av events såsom frukostmöten, middagar och modevisningar.

– Det finns ingen bestämd form utan vi skapar gärna en aktivitet utifrån kundens önskemål. Vi är en kreativ trio här som sällan ser begränsningar i det vi tar oss an. Nyligen så hade vi ett tennisgäng här med tjejer i åldrarna 30–60 år. Vi bjöd på champagne och middag som vi kombinerade med att prata kläder, trender och hur man bygger en smart garderob. Vi har ett fullt utrustat kök och vid några tillfällen har vi haft Törnströmns Kök hos oss som lagat maten på plats.

Och som om det inte vore nog är i stort sett alla inblandade i verksamheten kvinnor… de som arbetar där, samarbetspartners, bankkvinnan, investerare, advokater... Go girls!

Mouche Apartment, Götabergsgatan 2

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}