Dela

Sandra Guerrero - mäklare och Instagramprofil med passion för hem och inredning

Foto: Osman Tahir

Moderna rum i historiska hem
Sandra Guerrero är en av grundarna till Alvhem Mäkleri och Interiör och i sitt yrke som mäklare förenar hon sin stora passion för inredning med intresset för människor. Häri ligger också tanken bakom Alvhem, som är ett personligt mäklarföretag med inriktning på sekelskifteslägenheter i utvalda stadsdelar i Göteborg. Deras nisch är att skapa moderna och levande rum i historiska hem. Idén till att kombinera boendefrågor med inredning fick Sandras kollega Nils Jacobsson vid en resa till England. På hösten 2007 öppnade Alvhem Mäkleri och Interiör i hörnet av Alfhemsgatan/Olivedalsgatan och i maj i år öppnade de ett kontor med en större butik på Södra Vägen.

Hemma hos Sandra-3314.jpg
Hemma hos Sandra-3309.jpg

Stor publik på Instagram
I likhet med företaget är Sandra en inspirationskälla för såväl andra företag i branschen som för tusentals inredningsintresserade människor, både i Sverige och i andra länder. Sandra har ett inredningskonto på Instagram med nästan 12 000 följare. Där lägger hon framför allt upp bilder från sitt eget hem, men det händer också att hon skildrar vardagen på jobbet genom att visa de vackra hem som hon besöker. Hon beskriver sitt Instagramkonto som ett tredje ben av Alvhem, blandat med sin förkärlek för interiör formgivning. – Mitt intresse går hand i hand med mitt yrke. Många tror kanske att det är olika lägenheter som syns på bilderna men de är från mitt eget hem. Jag gör förändringar nästan varje vecka. – Jag startade aldrig mitt Instagramkonto för att bli stor. Jag gör bara det jag älskar och jag tror att folk ser det.

Själv inspireras hon av att resa, naturen där hon tillbringar en stor del av sin fritid med sin älskade hund, de människor som hon möter och deras hem, detaljer och lösningar som ger nya perspektiv. – Det känns som att jag har ett sinne för detaljer, säger Sandra. – Om jag ser någonting som är spännande kan det sluta med att det blir en del av hemmet, exempelvis i form av ett nytt material.

Hon beskriver sig själv som en hobbyfotograf och en hobbystylist – ”men det verkar som att folk gillar det jag gör”. Genom bilderna på Instagram bjuder hon in till sitt personliga hem och visar upp det som hon tycker om. Och hon har samma förhållningssätt i arbetet som mäklare. – Jag kan tala från hjärtat om det jag brinner för och på så sätt skapa relationer, berättar Sandra. – Jag försöker aldrig vara någon annan än den jag är, avslutar hon.


Jag startade aldrig mitt Instagramkonto för att bli stor. Jag gör bara det jag älskar, och jag tror att folk ser det.

Hemma hos Sandra-3279.jpg
Hemma hos Sandra-3297.jpg

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!