Dela

Konsten att göra avtryck


Vi ville sudda ut gränsen mellan mäkleri och inredning

Nils Jacobsson

När vi startade Alvhem 2007 var vi tre mäklare, en kontorsansvarig och tre hundar. Från dag ett var det klart att vi skulle satsa på det vi kunde bäst; att sälja bostadsrätter, bara i äldre fastigheter uppförda runt förra sekelskiftet. Fokus på endast en stadsdel, nämligen Linnéstaden. Vi sålde hem, inga "objekt".

Från dag ett var det även klart att vi skulle öppna egen inredningsbutik, med avsikten att sudda ut gränsen mellan hem och inredning, mellan kontor och butik. En mötesplats i kvarteret dit man kunde komma för prata boende, inredning, byggnadsvård mm. Eller bara avnjuta en god espresso. Kort sagt, ett för branschen väldigt annorlunda sätt att tänka.

Nu när det är dags att summera Alvhems 10 år kan vi med glädje konstatera att konceptet fungerat. Vi har gjort avtryck. Vi är mångdubbelt fler och vi säljer numera lägenheter i stora delar av Göteborgs innerstad. Vi brinner lika mycket för äldre arkitektur och byggnadsvård, hem med historia, där åren och människorna satt sina spår.

Intresset för inredning och god design har inte heller avtagit, tvärtom! I maj 2016, efter en massiv renoveringsinsats, invigde vi ytterligare en inredningsbutik och kontor, denna gång i Lorensberg. Efter att ha arbetat och bott många år i Linné, känns det spännande med nya utmaningar, i en för mig ny stadsdel.

Här kan ni kika på bilder från vår 10-årsfest. Tack till alla er som kom!

Välkommen till vår värld. Nu tar vi sats för nästa decennium. Och nästa

Nils Jacobsson
Grundare

Vi rekommenderar


Läs vidare bland fler ämnen

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}