Viloplatsen 6 K

Underbar landshövdingetrea belägen på vån 3 av 3 i populära Brf Kinnekulle. Luftiga insynsfria rum i fil på husets gavel & härligt ljusinsläpp. Charmigt burspråk & balkong. Genomgående brädgolv, pärlspont, spegeldörrar m.m. Nymålade ytskikt. Mycket bra & välskött BRF med mycket fin innergård. Bredband ingår i avgiften.


Viloplatsen 6 K

Bostadsrätt

3 + kök

72 kvm

4 393 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

Snarast eller enligt ök

3 450 000 kr

Andelstal: 1,468% Lägenhetsnr: 156/1201 Driftkostnader: 4 000 kr/år varav El: 2 500 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Mot den grönskande och näst intill sagolika innergården som tillhör Brf Kinnekulle, står några fönster på glänt. Grannarna fikar runt uteplatserna, någon har tänt grillen och barnen leker i sandlådan. Portarna till varje trapphus som omringar gården är uppställda och fågelkvitter och stadens makliga puls letar sig sakta in med vinden till tre vackra rum och kök om 72 genomtänka kvadrat. Ljuset i detta hem är något som måste upplevas. Beläget på våning tre av tre utan byggnader utanför och med husets gavel som omsluter vardagsrummet, är detta ett hem som kan erbjuda många kvaliteter. Balkongen med förmiddagssol hör inte till vanligheterna och det charmiga burspråket är en av många detaljer att förälska sig i. Samtliga ytskikt är nyligen renoverade av fackmän och även originalbrädgolven är slipade.

Här bor du otroligt rofyllt med grönskan alldeles runt knuten, samtidigt som restauranger, caféer och matbutiker nås inom kort. Till spårvagnshållplatsen tar du dig på ett par minuter, sedan går både 3:an och 1:an på löpande band in till centrum. Mataffärer, skola, förskolor och snirkliga promenadstråk är bara en kort promenad bort och stadens mångfasetterade utbud på behagligt cykelavstånd. De som bor här kan lyxigt njuta av både storstadslivet och den fristad som området kring Delsjön innebär. Brf Kinnekulle är en mycket gammal och stabil förening med en mycket engagerad styrelse och en god ekonomi. I avgiften ingår till exempel snabbt bredband.

Hall
+
Redan när man sneddat över den kullerstenslagda innergården och slagits av den familjära stämning som verkar råda i föreningen känner man sig oerhört hemma. Harmoni är en gemensam nämnare för den välskötta föreningen på Viloplatsen 6 K. Cyklar, utemöbler och barnleksaker utgör tillsammans med den prunkande innergården en drömlik storstadsidyll att bosätta sig i. Entréporten står uppställd och välkomnar Dig in i trapphuset med typiska detaljer från landshövdingehusens uppförande i början av 1920-talet. Dova toner, pärlspont och spegeldörrar. Allt i finaste skick. På översta våningsplanet bjuder en stilren och genomtänkt hall in till 72 genomtänkta kvadrat. Hallen ger en fin vy över rummen och redan här känner man hur ljus denna bostad är. Avhängningsmöjligheter finns till både höger och vänster mot de pärlspontsklädda väggarna. Här finns också ett städskåp. Golvet pryds av nyslipade originalbrädor och väggarna är klädda med fin vitmålad pärlspont. Hallen leder vidare in till en inre hall som sedan övergår till köket. Även den inre hallen har fint bevarad pärlspont och nyslipat brädgolv.

Sovrum
+
Sovrummet är luftigt och tilltaget med gott om plats för en dubbelsäng, nattduksbord, en fåtölj och garderober. Ett brett fönster släpper in rikligt med sol och det fria läget ger en skön frihetskänsla. Ligger man i sängen kan man studera hur molnen rör sig på himlen och det är något speciellt med att bo högst upp utan någon granne som bor ovanpå. Både tak och väggar är nyligen renoverade. Taket är målat i en krispig vit nyans och väggarna är målade i Jotuns Smooth White. Samtliga eluttag och strömbrytare är utbytta till vita Eljo Renova och på golvet ligger ett massivt brädgolv. Sovrummet nås från både hallen och matsalen som ligger intill. En massiv spegeldörr avskiljer fint rummen.

MatsalAllrum
+
De tre rummen i fils mitt, utgörs av ett rum som har många funktioner. Rummets mest framträdande detalj är det vackra burspråket som i sig blir en fin inredningsdetalj men som också gör att rummet fullkomligt badar i kvällssolens strålar och man kan beskåda många vackra solnedgångar. Idag används rummet som matsal men lämpar sig utmärkt som barnrum, arbetsrum eller bibliotek. Detta rum blir lite av lägenhetens hjärta med sina tre öppningar in till de olika rummen - hallen, sovrummet och vardagsrummet. De olika dörröppningarna gör att man kan välja hur man vill ha det. Möjlighet finns att sätta igen två av dem om man vill ha ett mer slutet rum. Även här har ytskikten renoverats och både tak och väggar är nymålade. I detta rum har man valt nyansen Sommar Snö, även den från Jotun. Golvet består av originalbrädor som slipats. Den ljusa skandinaviska känslan harmoniserar fint med den övriga färgskalan.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet tillhör ett av de tre rummen i fil och med sitt ljusa hörnläge, blir detta en självklar plats för socialt umgänge. Med utgång från detta rum når man lägenhetens balkong och balkongdörrarna i par kan öppnas upp helt och suddar på så sätt effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Det får anses mycket ovanligt att ett landshövdingehus har balkong. Dess läge ger förmiddagssol om sommaren. Att rummet utgör husets gavel bidrar också till den höga trivselfaktorn som detta rum genomsyrar. Ljuset flödar in från två väderstreck och tack vare det fria läget med grönskan i horisonten och avsaknad av grannar känner man här ett stort lugn. Vardagsrummets ytskikt är även dom nymålade av professionella målare och väggarnas kulör Kalk från Jotun ramar lyfter fint fram de vita snickerierna. Golvet består av slipat brädgolv och för den som vill finns här möjlighet till många behandlingar. Idag är golvet obehandlat, vilket ger en fin skandinavisk värme åt detta hem. Läns ena väggen finns stående garderober som har målats in i samma nyans som väggarna. Vill man ha detta rum som vardagsrum istället för sovrum så kan garderoberna enkelt tas bort. En vacker massiv spegeldörr avskiljer vardagsrummet från matsalen. Även in till köket finns en öppning, vilket ger en fin kontakt med kocken medan middagen lagas.

Kök
+
Med ett högt fönster för maximalt ljusinsläpp erbjuder köket en matplats för 4 personer intill den pärlspontsklädda väggen. Själva köksdelen löper längs ena sidan och har profilerade luckor som målats i Alcros nyans Evergreen. Denna sobra nyans passar utmärlt ihop med övriga färger i lägenheten. Man har även målat bänkskivan och kaklet i samma nyans för att köket skall kännas mer som en möbel. Idag är köket utrustat med en spis med översittande fläkt, en diskho och en ny kyl/frys från Miéle. Väggarna är målade i en bruten vit ton och golvet pryds av slipat originalbrädgolv. Öppningarna till både hallen och vardagsrummet gör att ljuset strömmar genom lägenheten från två håll.

Badrum
+
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som är relativt rymligt med kaklade väggar i vitt och har en grön våtrummatta på golvet. I ena hörnet finns en dusch och i övrigt är badrummet utrustat med ett handfat med översittande spegelskåp, en handdukstork och en wc-stol. Storleken ger många valmöjligheter och vid en renovering finns möjlighet att sätta in en tvättpelare alternativ ett badkar.

Övrigt
+
Till lägenheten medföljer ett stort vindsförråd om 25 kvm beläget en trappa upp, precis ovanpå lägenheten. Förrådet utgör hörnet av huset och har ljusinsläpp via två fönster. I föreningen finns 8 st tvättstugor fördelade på 17 av totalt 19 uppgångar. Tvättiderna är 8-12, 12-16 och 16-20.
Cyklar parkeras i gårdshusen alternativt i cykelförrådet i källaren eller vid cykelställen. På gården finns ett barnvagnsförråd samt en lekplats för de små. För nära och kära som kommer på besök finns det en övernattningslägenhet med gemensamt kök och två separata sovrum att hyra för 100 kr/dygn. Föreningen har också ett pingisrum och snickeri.

På gården finns buskar (vinbär) och träd samt planteringar. Var och en får plantera blommor i de rabatter som finns i anslutning till trappuppgångarna, eller i krukor som placeras utanför trappuppgångarna. Kabel-tv finns via Com Hem. Bredband via Bagnhof (fiber) och kabel-tv ingår i månadsavgiften.Föreningen har tre parkeringsplatser som lottas ut bland medlemmarna. Därtill finns det boendeparkering på gatorna i området.

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Förening

Brf Kinnekulle


Kvarteret Kinnekulle uppfördes mellan 1919 och 1922 i syfte att förse stadens tjänstemän med bostäder. Arkitekt var G Stendahl och utformningen av husens exteriör hämtade sin inspiration i både nationalromantiken och tjugotalsklassicismen. Kvarteret är byggt som ett så kallat stodgårdskvarter med en stor öppen gård, vilket var på modet vid 1910- och 1920-talens stadsplanering. Även om kvarteret byggts om på senare tid så har den ursprungliga karaktären bibehållits väl. Föreningen Brf Kinnekulle, som fått sitt namn av kvarteret, förvärvade fastigheten den 28 februari 1997. Före dess ägde Bostads AB Poseidon fastigheten. Idag består föreningen av 79 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och en lokal med hyresrätt. I lokalen bedrivs en damfrisering om 38 kvm. Storlekarna på de olika lägenheterna varier mellan ett till fem rum och kök. Byggnadens totala yta uppgår till 5 500 kvm, varav 5 635 kvm utgör lägenhetsyta och 135 kvm lokalyta.

Fastigheten har av Riksantikvarieämbetet klassats som rikshistoriskt värdefull miljö. Inga ingrepp får göras på fasader och i trappuppgångar. I lägenheterna eller lokalerna får inte pärlspont, de gamla originaldörrarna (skall finnas minst en i varje lägenhet) och gamla skänkar och garderober tas bort. Renoveringen 1990 genomfördes i samarbete med Historiska museet.

Ekonomi
Föreningen har en bra och stabil ekonomi. En av anledningarna är dess ålder men också för att en stor del av intäkterna härrör från lokalintäkter. Föreningen ser ständigt över sina kostnader och jobbar aktivt för att hålla nere dessa. Under de senaste åren har man ombildat några av hyresrätterna till bostadsrätter samt sålt en av lokalerna och ombildat den till bostadsrätt. Pengarna som de såldes för har man amorterat av mycket på lånen med och de löpande intäkterna har ökat föreningens årliga intäkter. Likviditeten är god och de långfristiga skulderna uppgår till ca 25 miljoner kronor vilket ger ca 4 800 kr/kvm bostadsyta.

Gjorda renoveringar
I samband med bildandet av Kinnekulle Ekonomisk förening 1989 gjordes också en mycket omfattande renovering och ombyggnad av fastigheten. Stambyte genomfördes vid slutet av 1980-talet. Mellan 2002 och 2007 lades taket om och i samband med detta målades fönster och fasad om. Vid en besiktning upptäcktes att den tidigare takläggningen var undermålig och taket lades om igen 2011. Balkongerna renoverades 2003/2004. En OVK-besiktning utfördes hösten 2008. Under 2014 påbörjades en renovering av fönster och fasad på ca halva fastigheten, denna avslutades under 2015. Under 2015 såldes en av föreningens lokaler och denna har ombildats till bostadsrätt vilket var gynnsamt för föreningens ekonomi. Under 2015 har också en utökning av en befintlig vindslägenhet färdigställts. Under 2016 har renovering av porttelefonssystemet skett.

Kommande renoveringar
Under 2017-2019 kommer man att måla de resterande fönster och fasader på fastigheten som inte målades under 2014-2015. Föreningen har en ny uppdaterad underhållsplan som sträcker sig 30 år fram i tiden. Medel avsätts kontinuerligt för kommande underhåll.

Övrigt
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts av styrelsen med hjälp av VBK och andra externa duktiga konsulter vid större renoveringar. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld. Andrahandsuthyrning beviljas med ett år i taget. I ansökan, som skall skickas skriftligen till styrelsen, ska skäl för uthyrningen anges. Överlåtelseavgift betalas av säljaren (1 110 kr). De boende ansvarar själva för städningen av trapphus, gemensamma utrymmen samt gården. Städningen av trapphus och gemensamma utrymmen sker enligt ett på förhand uppgjort schema.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1919

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 43 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-01-21 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}