Sylvestergatan 8

ACCEPTERAT PRIS - Vi har äran att få presentera en typisk 30-talstvåa belägen på vån 4 och fullkomligen dränkt i västersol. Bostaden är rikligt utsmyckad helt enligt 30-talets stilideal och möjlighet till öppen planlösning mellan kök och vardagsrum finns. Dessutom låg avgift och belägen i skuldfri förening.


Sylvestergatan 8

Bostadsrätt

2 + Kök

68 kvm

2 111 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

4 300 000 kr

Andelstal: 0% Lägenhetsnr: 5 Driftkostnader: 5 000 kr/år varav El: 2 500 kr / Försäkring: 2 500 kr / Personer i hushåll: 1

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggningar, en välsorterad livsmedelsbutik och goda kommunikationer. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan. Gibraltargatan kan även stoltsera med den nyöppnade restaurangen BOV som bl a bakar stans godaste pizzor. Eller varför inte slå på stort och besöka välrenommerade gourmétkrogen Thörnströms Kök som ni finner runt hörnet på Teknologgatan.

Bostaden vi nu har äran att presentera är riktigt ögongodis för dig som är byggnadsvårdsintresserad. Redan i hallen möts du av vackra bevarade spegeldörrar, vitpigmenterat ekgolv i original och fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster i västerläge - även dessa i original. Flertalet platsbyggda garderober och en klädkammare/förråd gör att bostaden har gott om förvaring. Lägg där till en gediget byggd fastighet uppförd i skiftet mellan 20-talsklassicismen och 30-talsfunktionalismen och en välskött förening som värnar om hög boendekvalité.

Bostadens 68 kvm disponeras enligt följande:

Entré/Hall
+
Via en tidstypisk, massiv träport kommer du in i entrén på Sylvestergatan 8. Ta hissen, eller trapporna, upp till våning fyra där bostaden ligger som jag nu ska presentera. Det sägs att ett första intryck är bestående. I detta fall kan det inte bli bättre. Det finns så mycket fina välbevarade attribut redan här, till exempel vitlaserad fiskbensparkett och spegeldörrar med spröjsade fönster som separerar hallen från vardagsrummet. Tre platsbyggda garderober rymmer ytterkläder och skor och i övrigt finns det plats för avhägning och hallmöbel om ytterligare förvaring önskas.

Vardagsrum
+
Rakt fram från hallen nås vardagsrummet och här löper den vitlaserade fiskbensparketten tröskellöst in ifrån hallen. Ett stort spröjsat fönster vetter ut mot Sylvestergatan, Ålandsgatan och hela vägen ner till Gibraltargatan. Västerläget släpper in rikligt med ljus och det höga läget gör att man ser lika delar tegelfasad och himmel utanför. I rummet ryms det mesta man önskar ha i ett vardagsrum och den kvadratiska formen gör det lätt att möblera. Gjutjärnselementet och fönsterbrädan i marmor är på plats precis som man kan förvänta sig på Sylvestergatan 8.

Sovrum
+
Man går till vänster från hallen in till sovrummet som även det vetter mot Sylvestergatan och har fint ljusinsläpp tack vare västerläget. Rummet är stort och rymmer mycket mer än bara dubbelsäng. Nu finns här tre platsbyggda garderober men utrymme för många fler. En skön läshörna med tillhörande bokhyllor och/eller skrivbord kan lätt tillföras och på sätt tillföra fler funktioner. Här består golvet av furubrädor som har vitpigmenterats något och väggarna är målade i en trendig och väldigt harmonisk grå/beige kulör.

Inre hall/badrum
+
Den inre hallen leder vidare till kök och badrum och även här består golvet av furubrädor. Till höger i hallen ligger badrummet som är vitt och helkaklat och utrustat med bl a tvättmaskin som förenklar vardagen. I övrigt finns här badkar med takdusch, handfat med förvaring i kommod, vägghängt skåp samt WC.
Längst in i hallen finns en klädkammare/förråd som är perfekt för dammsugaren och golfbagen.

Kök
+
Ett mysigt kök med matplats för 4 personer. Vita snickerier, bänkskiva av laminat och maskinell utrustning i form av gasspis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Fönstret här är inget undantag utan även detta vetter mot gatan och är helt i original. En djup marmorskiva utgör fönsterbrädan och under finns platsbyggda skåp - en oerhört charmig detalj som sätter prägel på köket. Precis som i hallen ligger furubrädor på golvet som dessutom är i utmärkt skick.

Ansvarig mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Assisterande mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Sylvester

Nedre Johanneberg är en välbevarad stadsdel med stora kulturhistoriska värden. Området präglas av rustika stenfastigheter, omsorgsfullt uppförda mellan 1924-1930. Stadsplanen upprättades av Albert Lilienberg år 1917 och Nedre Johanneberg var den första etappen i utbyggnaden som även omfattade området mellan Eklandagatan och Södra Vägen. Fastigheterna är ritade av dåtidens mest anlitade arkitekter och är därför individuellt utformade men uppfattas som en sammanhängande helhet genom sin gemensamma höjd, takutformning och materialanvändning.

I denna anrika stadsdel ligger Brf Sylvester som sedan 1982 äger fastigheten Johanneberg 4:12 med adress Sylvestergatan 8. Den magnifika rödteglade fastigheten är inget undantag från den övriga bebyggelsen i området. Huset är byggt 1929 i 1920-talsklassicistisk stil med inslag av efterföljande funktionalismen som så ofta kombineras i byggnader uppförda i brytpunkten mellan de två stilarna. Huset är 6 våningar högt, 5 originalplan samt vind. Föreningen består av 17 bostadsrätter och 1 garage som hyrs ut med separat kö.


Ekonomi

Brf Sylvester är en av de äldsta och ekonomiskt sett bästa i Göteborg! Föreningen har varit helt skuldfri i flera år och har en soliditet på 100 %. Avgifterna är extremt låga. Avgiften per kvm ligger på ca 330 kr/kvm och år vilket kan jämföras med snittet i Göteborg som ligger på ca 600 kr/kvm och år.
Avgiften har precis höjts med 15 % pga av ett läckage på taket som ska åtgärdas.

Utförda renoveringar

Alla stora, kostsamma renoveringar har utförts under de senaste 25 åren vilket betyder att fastigheten är i mycket gott skick.
Stambyte gjordes 1993 och efter det har stammarna underhållits. Senaste spolningen var 2014.

Kommande renoveringar

Föreningen väntar just nu på offerter för att åtgärda läckage på taget. I övrigt inga renoveringar/underhåll på gång i närtid.

Övrigt

Föreningen sköter förvaltning och fastighetsservice i egen regi. Trappstädning sköts externt. Uthyrning i andra hand kräver styrelsens godkännande och bedöms från fall till fall.

Ett parkeringsgarage hyrs ut av föreningen (för tillfället uthyrt och separat kö). Boendeparkering gäller i området och därmed finns det möjlighet att köpa boendekort för ca 525 kr/mån. För mer information om områdets stäckning samt pris besök; www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även möjlighet till garage/p-plats via Q-park i garaget vid Gibraltargatans vårdcentral, Gibraltargatan 1. Just nu finns inga lediga platser men det är ett stort garage med hög omsättning på platser så väntetiden är förhållandevis kort.

Föreningens gemensamma tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två maskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Utöver tvättstuga finns gott om gemensamma utrymmen. Övernattningslägenhet med dusch och WC finns att hyra på vinden för 100 kr/natt. Cykelparkering på gården, hobbyrum på vinden och snickarbod i källaren.

Kabel-tv via Com Hem, grundutbudet av kanaler ingår i avgiften. Lägenhetsinnehavaren betalar själv för bredband.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 30-talsfastighet

Byggnadsår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 140 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2012-12-10 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!