Sylvestergatan 10

Uppkäftig studiolägenhet i vackert rött tegelhus från år 1929 med ett pampigt läge i Nedre Johanneberg. En rejäl enrummare på hela 49 kvadratmeter med möjlighet att dela av köket. Perfekt för hemmakontoret med privat ingång. Nymålade ytskikt och framtagna brädgolv i vitt. Mycket låg avgift på 1 887 kr/månad och en osedvanligt stabil förening med låg belåningsgrad. Strosa till Chalmers, ta en kort cykeltur till Handels eller varför inte ta sväng om på Avenyn.


Sylvestergatan 10

Bostadsrätt

1 + kök

49 kvm

1 887 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 800 000 kr

Andelstal: 2,25% Lägenhetsnr: 3 Driftkostnader: 3 300 kr/år varav El: 1 500 kr / Försäkring: 1 800 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
De vackra kvarteren i Nedre Johanneberg uppfördes under 1920- och 30-talen efter stadsingenjör Albert Lilienbergs nya plan för Johanneberg som togs fram under 1910-talet. Vacker, spännande arkitektur präglar området med oregelbundna gatu- och gårdsrum, tegelmurade fasader och sparsmakad klassicistiskinspirerad dekor. En vacker miljö helt enkelt med ett underbart läge. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Direkt utanför så kan ni få stans bästa kopp kaffe på Mahogny, eller varför inte gå ner till den populära kvarterspubben Foxes, ta en burgare och var med på deras Quiz. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså vackra Götaplatsen. Torget Kapellplatsen har brett utbud av olika butiker, en större matbutik, Systembolag och en träningsanläggning. Bara ett stenkast bort stoltserar trivsamma Vasagatan med sina populära uteserveringar och middagsställen.

Direkt närhet till både Handels och Chalmers.

Välkomna till Sylvestergatan 10.

Vindsförråd på cirka 8 kvadratmeter följer lägenheten. Härlig uteplats med grillmöjligheter på föreningens soliga innergård. Säljaren är Brf Sylvester 10 själva och vinsten för lägenheten kommer att tillfalla den egna föreningen.

Hall:
+

Via portvalvet har ni en egen, privat ingång till bostaden. Bra hall med vita brädgolv och nymålade väggar i en ljusgrå kulör. Vackert gjutjärnselement i svart.

Allrum:
+

En takhöjd på bortåt 2,76 meter. Svartmålade fönsterpartier med uppkäftiga detaljer. Vitmålade brädgolv och nymålade väggar i en kulör som även här går mot grått. Idag är det en 1,20 meters säng som står på plats men utrymme finns på den väggen för en 1,60 meters säng om man så önskar.

Kök:
+

Generöst tilltaget kök med stort fönsterparti ut mot föreningens tysta, soliga innergård. Möjlighet finns att dela av köket om ni vill få till en sovalkov alternativ separat arbetsplats. Perfekt för hemmakontoret! Idag står det ett stort köksbord på plats där ni med lätthet kan sitta 6–8 personer och då med svängrum för benen... Kök i vitt med bra arbetsytor. Fullutrustat med diskmaskin, kyl/frys och golvspis med ugn.

Badrum:
+

Helkaklat badrum med duschhörna, tvättställ och WC.

Ansvarig mäklare

Anna Wählisch

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

anna@alvhem.com

Assisterande mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Sylvester 10

Föreningen äger fastigheten Johanneberg 4:19. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 273 kvadratmeter fördelat på 29 lägenheter och en lokal som hyrs ut till ett konsultföretag. Av dessa lägenheter är 28 upplåtna med bostadsrätt och den sista hyresrätten går nu ut till försäljning.

Vind och källare används i dagsläget som lägenhetsförråd. På vinden finns även en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel, samt ett enklare gym. Föreningen har även ett förråd på 52 kvm som hyrs ut till konsultföretaget som hyr föreningens lokal.

Utförda renoveringar: Föreningen har en mycket utförlig redovisning av utfört underhåll i sin årsredovisning. Ett utdrag från detta är: ROT-renovering under år 1979 det vill säga el och stammar. Nyinstallation av hiss år 1979. Omläggning tegeltak år 2005. Nytt sophus på gården år 2012. Nytt cykeltak och staket /grind mot storgården år 2012. Omfogning av fasad Sylverstergatan/Ålandsgatan år 2013. Renovering balkonger mot Sylvestergatan år 2015. Omläggning plåttak år 2015. Reparation gårdsfasad och balkonger år 2015. Ombyggnad av hiss och styrsystem år 2016. Renovering entréport år 2016. Under hösten år 2017 så ersattes plåtfasaden på brandväggsgaveln till putsfasad samt tilläggsisolerades.

Planerade renoveringar: Styrelsen arbetar efter en visionsplan som sträcker sig till år 2021. Denna plan är dock bara ett förslag som styrelsen står bakom och inget beslut finns för annat än planerad relining som påbörjas nu under vecka 22 i år, 2019. Det planeras även ett fönsterbyte vilket det skall röstas om, i extra stämma, nu i april månad. Eventuellt fönsterbyte kommer ej att påverka föreningens avgifter hälsar styrelsen. Det planeras för nya säkerhetsdörrar och även ommålning av trapphus, se färgförslag invid huvudentrén. Finansieringen kommer i så fall att ske genom bland annat en försäljning av hyresrätten i föreningen. Föreningen har en solid kassa idag på dryga 1,7 miljoner kronor.

Styrelsen har en vision om att sälja ut föreningens råvind och på så sätt kunna sänka avgifterna ytterligare samt ytterligare förstärka föreningen ekonomi. Inga beslut är fattade om detta än, utan det kräver ett majoritetsbeslut på föreningsstämman.

Planerade avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-04-02). Årsavgifterna sänktes år 2006, år 2007, år 2009 och år 2011.

Föreningens ekonomi: Föreningen har en belåningsgrad på 3 859 kr/kvm. Snittet för Göteborgs centrum ligger idag på ca 6 000 kr/kvm så det är en bra bit under snittet. Föreningen har en kassa på dryga 1,7 miljoner kronor. Bostadsrättsföreningen anses som en välskött, stabil förening med god ekonomi.

Adressen Sylvestergatan 10 är berättigad till boendeparkering inom område "S".

Bredband kan erbjudas via ComHem.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 1920-talets klassicism

Byggnadsår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 136 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2013-01-22 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}