Övre Djupedalsgatan 5B

Tyst belägen vindsvåning med storslagen utsikt över stadens takåsar, hamninloppet och Skansen Kronan. Bygglov för terrass finns med byggstart inom kort. Synliga takbjälkar, snedtak och djupa fönsternischer ger en härlig karaktär. Nymålade väggar och rymligt badrum med tvättmaskin. Perfekt läge i hjärtat av Linné!


Övre Djupedalsgatan 5B

Bostadsrätt

2 + kök

50 kvm

3 541 kr/mån

5 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 950 000 kr

Andelstal: 5,3989% Lägenhetsnr: 00018 Driftkostnader: 3 600 kr/år varav El: 2 400 kr / Försäkring: 1 200 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

På Övre Djupedalsgatan 5 B - en liten tvärgata på krönet av Linnéstadens egen San Fransisco gata, finns en underbar och unik 2: a med en blivande terrass som ett fåtal fått bevista. Ett hem för en konstnärssjäl och med en obeskrivlig utsikt över Linnés rödskiftande takåsar och Göteborgs hamninlopp. I den här lägenheten är tavlor överflödiga. Har du en gång vilat blicken på den fondvägg som utsikten över stadsdelens arkitektur utgör, så vet du att du hittat din fristad. Den kommande terrassen kommer utan överdrift bli det extra rum som man om sommaren och våren drömmer om. Utan insyn och med himlen som närmsta granne kan man här följa storstadslivet från ovan. Högre upp än så här kan man inte komma.

Brf Spinnhuset, är en förening med en styrelse bestående av eldsjälar som verkligen brinner för sitt hus!

Entré
+
Övre Djupedalsgatan 5 välkomnar med en rustik träport som leder in på innergården. Från gården når du B-trapphuset (skall renoveras inom kort) som leder dig upp till en ovanligt välplanerad och charmig vindstvåa. Hallen som möter dig erbjuder en vy över den öppna planlösningen och utsikten. Till vänster finns avhängningsmöjligheter och till höger om entrédörren finns plats för en byrå med översittande spegel. Golvet pryds av en mörkpigmenterad parkett som ger en fin kontrast till de nymålade väggarna i Alcros "Caramel". Ljuset flödar in från fönstren och man känner genast att man vill se mer av detta hem. I taket sitter infällda spotlights för bästa ljuskälla när mörkret faller på.

Kök
+
Köket är placerat i mitten av lägenheten vilket trivsamt binder ihop lägenheten och gör den till en mycket social samlingsplats. Faktum är att detta hem är som gjort för sociala tillställningar i goda vänners lag. Njut av en fördrink och blicka ut över stadens takåsar innan middagen intas, för matplatsen har första parkett ovanför Linnés takåsar, hamninloppet och Skansen Kronan i öster. Köket erbjuder vita släta köksluckor i form av över- och underskåp med en bänkskiva av svart laminat. Ovanför bänkskivan sitter även ett svart kakel som lyses upp av downlights. Den maskinella utrustningen utgörs av en induktionshäll med en diskret inbyggd fläkt, en undersittande varmluftsugn i rostfritt, inbyggd kyl/frys, en micro i rostfritt samt en inbyggd diskmaskin.

Terrass
+
Där de tre fönstren är vid matplatsen finns ett bygglov för en terrass. Föreningen har upphandlat ett företag som kommer att utföra byggnation av balkonger för de medlemmar som vill och terrasser för vindslägenheterna. Byggstarten kommer att ske inom kort och köparen av denna lägenhet kommer att kunna välja en terrass för denna lägenhet. Medlemmarna bekostar själva sin balkong/terrass (för mer information kring detta prata med mäklaren). I det fall man väljer att bygga en terrass kommer man onekligen att få en av Linnés bästa utsikter och ett till rum under den varmare delen av året. Glasade dörrar kommer att öka ljusinsläppet och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Måttet på terrassen kommer att vara 3,10 m x 1,4 m.


Vardagsrum
+
Lägenhetens kök och vardagsrum fördelas på en öppen planlösning där samvaro har satts i första rummet. Här finns plats för en soffa, soffbord, fåtöljer och en tv-möbel. Inbyggda och inmålade hyllor i samma nyans som väggarna (Alrcos "Caramel") är både snygga och praktiska. Snedtak och synliga takbjälkar ger den känsla man eftersträvar i en vindsvåning och snedtaket skänker charm utan att ta onödig golvyta. Ett stort fönster släpper in rikligt med södersol och från detta fönster ser man Nordhemsskolans majestätiska byggnad från ett unikt perspektiv - från ovan!

Sovrum
+
Sovrummet är stort och luftigt med plats för en dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns goda förvaringsmöjligheter i form av garderober med skjutdörrar och på motsatt sida finns, precis som i vardagsrummet, synliga takbjälkar och platsbyggda hyllor. Ett stort fönster i söder gör rummet ljust och erbjuder en härlig vy mot himlen och Nordhemsskolans takåsar. Väggarna är nymålade i Alcros "Torv" och golvet pryds även här av en brunsvart parkett. I taket sitter infällda spotlights som även här ger en mysig belysning kvällstid. Längs väggen som vetter mot vardagsrummet finns idag ett skrivbord men här kan man givetvis ha en byrå om man vill ha ytterligare förvaring.

Badrum
+
Badrummet är ovanligt stort för att inrymmas i en tvåa. Faktum är att det är få lägenheter som kan skryta med både en tvättmaskin och en torktumlare! Ovanpå dessa finns en svart bänkskiva som skapar avställningsyta. I ena hörnet finns en dusch med vikbara duschväggar av glas, intill en wc-stol och en handdukstork. Längs en av väggarna finns också ett handfat med en svart kommod och ett översittande spegelskåp. I taket sitter infällda spotlights som lyser upp det gråa klinkergolvet och det helkaklade väggarna med delvis vita kakelplattor och grafitgråa kakelplattor. Badrummet renoverades 2013.

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Assisterande mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

0703-959526

anna-kajsa@alvhem.com

Förening

Brf Spinnhuset

Bostadsrättsföreningen Spinnhuset bildades år 1987 och förvärvade fastigheten Olivedal 3:11 år 2012. Föreningen har fått sitt namn efter forna tiders spinnhus eftersom när föreningen bildades på 80-talet bodde många kvinnor i fastigheten. Det vackra huset uppfördes 1905 efter ritningar av August Andersson i tidstypisk stil och ligger i hjärtat av Linnéstaden, alldeles intill Nordhemsskolan, med Övre Djupedalsgatan 5, 5A, 5B och 5C som adress. Den välskötta och trivsamma föreningen består av totalt 21 lägenheter varav 19 upplåts som bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt. Fastigheten består utav två trappuppgångar där A-uppgången består av 1: or medan B-uppgången består av 2-3:or. I 5 och 5C finns två lägenheter på markplan med separata ingångar. Den totala boarean uppgår till 1035 kvm. Föreningens styrelse har ett stort engagemang i att driva och förbättra fastigheten och ekonomin.

Ekonomi
Föreningens två kvarvarande hyresrätter är en tillgång vid eventuell försäljning. Den dagen de säljs så går kapitalet direkt till föreningen vilket kommer att stärka ekonomin ytterligare. Under 2016 sålde man en av husets lokaler som upplåtits till bostadsrätt. Köpeskillingen inbringade ca 2 mkr och idag bidrar den lägenheten till en ökad intäkt. Man har i dagsläget ca 3 mkr i kassan. De långfristiga skulderna uppgick till 9 mkr nyligen. Inför kommande fasad- och fönsterrenovering har man lånat ytterligare 6 mkr. Renoveringen uppskattas kosta 5 mkr men man har tagit höjd och ser hellre att man betalar tillbaka en del av lånen efteråt. Taxeringsvärdet var vid utgången av 2017 22,4 mkr, där byggnad utgjorde 9,8 mkr och mark 12,8 mkr.

Genomförda renoveringar
Föreningen har renoverat fastigheten löpande under årens lopp och i samband med ombildningen så avsattes pengar för framtida renoveringar av fastigheten, bl.a.: 1972/73 stambyte och tillbyggnad av lägenheter i vindsvåning, 1995 installation av frånluftsfläktar, 2014 konvertering av fastigheten till fjärrvärme och under 2015 byttes fastighetens tak.

Kommande renoveringar
Fastighetens underhåll följer den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt. Under 2019 kommer renoveringsprojekt som inkluderar byte av fönster, upprustning av fasaden och byggande av uteplatser/balkonger/terrasser att starta.
De medlemmar som vill kommer själva att få bekosta uteplatsen/balkong/terrass utefter bygglovet. Uteplatsen kommer då att ingå i bostadsrätten utan att andelstalen justeras. Det finns en förhoppning om att byggnationen kan börja 2019 vecka 20.

Övrigt
Föreningens ekonomiska förvaltning och fastighetsskötsel sköts av SBC. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därigenom inte av justeringar av tomträttsavgälden. Fastigheten står tryggt och stabilt på berggrund. Uthyrning i andra hand skall ansökas skriftligen hos styrelsen och godkänns för ett år i taget. Avgift för andrahandsupplåtelse betalas av bostadsrättshavare som upplåter sin lägenhet i andra hand, Överlåtelseavgift betalas av köparen. Kabel-tv och bredband via Comhem. För mer information: www.brfspinnhuset.n.nu

Tvättstugan nås via källare i A-uppgången med tvättmaskin, torktumlare, separat centrifug och torkrum. Tillgängligheten anses vara god av de boende. Det finns möjlighet till boendeparkering i området, ca 650 kronor/månad. På gården finns soprum med källsortering och cykelförråd. Till lägenheten medföljer ett källarförråd.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 117 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-10-17 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}