Övre Buråsliden 14

I vacker, friliggande villafastighet, uppförd 1930, har vi nöjet att presentera en välplanerad etta med egen terrass om 10 kvm i soligt söderläge. Trevlig runtgående planlösning med fina furubrädor i alla rum, bevarat skafferi och spegeldörrar. Fiber ingår i avgiften och fri parkering i området.


Övre Buråsliden 14

Bostadsrätt

1 + Kök

44 kvm

2 734 kr/mån

1 av 2 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 395 000 kr

Andelstal: 17,37% Lägenhetsnr: 1102 Driftkostnader: 3 600 kr/år varav El: 1 800 kr / Försäkring: 1 800 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Övre Buråsliden är en lugn gata i rofyllda villakvarter som kantas av stora villor uppförda under 20 och 30-talen. Att man bor mitt i stan är aldrig påtagligt ändå kan du bara glida ner för backen och nå Mölndalsvägen eller gå upp för backen och komma till Eklandagatan. Närheten till stan med hela dess utbud, Chalmers, Humanisten, Mossens motionscenter och Korsvägens kommunikation är oslagbart.

Nu har Alvhem nöjet att presentera ett unikt och väldigt charmigt boende. Är det 30-talscharmen du är ute efter? Eller känslan av att bo i en egen villa? Eller är det läget som hägrar? Du behöver inte välja, här får du allt detta.
Om man bara ska välja ut några av guldkornen i denna bostad får det bli runtgående planlösning, renoverat kök, bevarat skafferiskåp och sist men absolut inte minst - terrassen! 10 kvm terrass i rakt söderläge mot föreningens prunkande trädgård det blir troligen inte bättre än så.

Följ med in så går vi igenom bostaden rum för rum

Entré/Hall
+
Vi går upp en trappa som självklart är en lite knarrande trätrapp, precis som det ska vara i den här typen av hus. På trappavsatsen, utanför dörren till lägenheten, finns plats för att ställa skor och hänga av sig jackan. Utrymmet delas med de närmaste grannarna. Vi kliver in genom dörren och möts av en praktisk hall med förvaring i en originalgarderob. På golvet ligger furuplank i original som löper vidare genom hela bostaden. Planlösningen är runtgående så till höger ligger köket och rakt fram nås badrum och vardagsrum/sovrum.

Kök
+
Köket renoverades 2012 i modern stil med vita, släta, handtagslösa luckor. En snygg kontrast till furubrädorna och skafferiet i original som andas 30-tal. Den maskinella utrustningen är rostfri och består av häll, fläkt, ugn, mikro samt kombinerad kyl/frys. Intill fönstret finns plats för ett matbord för 3-4 personer.

Badrum
+
Vi går tillbaka genom hallen där vi hittar badrummet. Utrustat med WC-stol, duschhörna, handfat med kommod och en vägghängd spegel. Ytskikten är vita och helkaklade.

Vardagsrum/Sovrum
+
Ett oerhört mysigt rum där ett stort fönsterparti i rakt söderläge bidrar till fantastiskt ljus. Här är det lätt att möblera med säng, soffa, tv-möbel och/eller skrivbord. En skjutdörrsgarderob står för förvaringen och en söt liten rosett smyckar taket.

Terrass
+
Som pricken över i:et, det som gör den här bostaden överlägsen alla andra - 10 kvm terrass i bästa solläge! Mot föreningens lummiga trädgård med fruktträd och blomsterrabatter. Här ryms solstol, cafémöbel, platsbyggd soffa i vinkel i det bortre hörnet och såklart alla dina vänner. Det här är den givna platsen för söndagsfrukosten, eftermiddagsfikat och grillmiddagen eller bara för en stunds avkoppling.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Ansvarig mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Söderläge

Brf Söderläge 6 äger sedan 2011 fastigheten Krokslätt 80:4 där en friliggande villa uppfördes 1931. Ett typiskt 30-talshus till utformningen med himmelsblå fasad med vita fönsterbågar och tegeltak. Huset har två våningar, källare samt inredd vind med en totalyta på 295 kvm. Föreningen består av 4 bostadsrätter och en mindre lokal som hyrs ut som studentboende.

Utförda renoveringar
2012 gjordes en omfattande renovering av huset som innefattade tak, elcentral, dränering, målning av fasade, renovering av trapphus, nytt låssystem samt målning av fönster.

Kommande renoveringar
Man har diskuterat att eventuell renovera/byta fönster. Något beslut är dock inte taget.

Ekonomi
Föreningen har totalt 2,2 mkr i långfristiga skulder med en snittränta på 1,53 %. Förutom intäkter från avgifter får man in 62 400 kr om året från hyror (lokal i källaren + parkering). Man har dessutom 300 000 i kassan som ska täcka eventuellt fönsterbyte/renovering.
Avgiften har legat stilla sedan föreningen bildades och det har inte diskuterats några avgiftshöjningar framöver.

Övrigt
I källaren finns även cykelförråd, tvättstuga och en relaxavdelning med bubbelbadkar och bastu.
Föreningen tar gemensamt hand om sin trädgård där bl a gräsklippning sköts av medlemmarna med ett rullande schema, detta gäller även trappstädning.
Man har precis installerat fiber och förhandlat till sig ett bra avtal hos Telia. Kabel-TV, bredband och fasttelefoni ingår numer i avgiften.
Föreningen hyr ut en parkeringsplats som för närvarande är uthyrd. I övrigt råder fri parkering längs gatorna i området.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 30-talshus

Byggnadsår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 52 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2011-10-24 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!