Nordhemsgatan 65C

Linnéstadens charmigaste och minsta fyrarummare kan nu bli din. En otroligt välplanerad lägenhet med fina sekelskiftesdetaljer så som vitpigmenterade och hårdvaxoljade plankgolv, höga fönster i djupa nischer och vackra spegeldörrar. Bostaden har ett lugnt läge med genomgående planlösning mellan två innergårdar, privat och väl skyddat från insyn. Föreningens gemensamma innergård är mycket välskött med fina stenläggningar och planteringar samt ett antal platser för sittgrupper.


Nordhemsgatan 65C

Bostadsrätt

4 + kök

61 kvm

3 354 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

3 750 000 kr

Andelstal: 2,63% Lägenhetsnr: 1016 Driftkostnader: 3 582 kr/år varav El: 1 000 kr / Försäkring: 2 582 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken. Femtio meter ner korsar Nordenskiöldsgatan, här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.

Sedan föreningen tog över fastigheten 2008 har många stora renoveringar klarats av och de boende kan numera stoltsera med ett vackert och välmående sekelskifteshus. Väl innanför den tunga röda träporten som tystar sorlet från gatan välkomnas du av en prydlig innergård i etage. Här finns plats för både cykelförvaring och trivsamma grillkvällar. Ryktet säger dessutom att ett av områdets bästa plommonträd växer här. Samtliga trapphus har genomgått en varsam renovering i tidstypisk stil.

Hall
+
Genom porten på Nordhemsgatan 65 och över den lummiga gården. En snabb trappa upp och du är på ditt våningsplan. I hallen finns plats för en hatthylla att hänga ytterkläder vid och ett skoställ. Praktiskt med klinkers på golvet. Härifrån nås också badrummet. Vidare in lägenheten kommer du till köket.

Kök
+
Ett mycket trivsamt och stort kök med lantlig karaktär och plats för många kring matbordet. Två fönster mot den inre gården där solens strålar letar sig in om seneftermiddagen. På de djupa fönsterbrädena finns gott om plats för växter och vackra ting. Köksluckorna har nyligen lackerats i lindblomsgrönt och stommarna är nymålade. Fina handtag ur Byggfabrikens kvalitativa sortiment. Vitt kakel ovanför de goda arbetsytorna. På golvet ligger fina plank som slipades häromåret, vitpigmenterade och hårdvaxoljade.

Sovrum ett
+
Ett av de stora sovrummen med läge mot den gemensamma gården. Även här ett högt, stort fönster. Nylagt plankgolv som liknar originalet och med samma fina behandling som i övriga lägenheten. Här finns plats för så mycket som en dubbelsäng med tillhörande möblemang, eller en mindre säng samt bord, fåtölj och klädförvaring. Valmöjligheterna är många.

Arbetsrum
+
Mellan köket och vardagsrummet ligger arbetsrummet. Idag inrett som bibliotek med fasta bokhyllor längs med väggarna. Metervis med böcker och ett skrivbord invid fönstret. Vackert plankgolv i original och högt i tak.

Vardagsrum
+
Här finns plats för soffmöbel och allt som hör var-dags-rummet till. Högt i tak, det fina plankgolvet i original och det charmiga fönstret gör det här till en plats att umgås och koppla av.

Sovrum två
+
Nästa stora sovrum ligger också det med lugnt läge mot den gemensamma gården. Ett rum med spännande vinklar och vrår och morgonsol. Nylagt plankgolv med samma ytbehandling som i övriga lägenheten är skönt att sätta fötterna på om morgonen. Här finns även plats för dubbelsäng, klädförvaring och övrigt som kan önskas i ett sovrum.

Badrum
+
Stilrent badrum med gråmålad plastmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Dusch, tvättställ och WC.

Övrigt
+
I samma uppgång finns ett vindsförråd som tillhör lägenheten.

Gemensam tvättstuga finns i källaren.

Mycket välskött och trevlig innergård med sol under större delen av dagen.

Lägenheten är uppmätt till 61 kvm. Observera att lägenheten i föreningens lägenhetsförteckning är registrerad som 57 kvm vilket även andelstal och avgift baseras på.

Ansvarig mäklare

Anna-Kajsa Nylander

Reg. Fastighetsmäklare

0703-959526

anna-kajsa@alvhem.com

Förening

Brf Smugglaren 2003

Brf Smugglaren 2003 är en aktiv och mycket trivsam förening med många engagerade eldsjälar bland de boende. Föreningens stadgar registrerades 2003 och 2008 förvärvade de fastigheterna Olivedal 7:5 och 7:6. Husen byggdes under 1904 och 1907 och är två sammanbyggda flerbostadshus i fyra våningar med delvis inredd vind. I markplan finns tre stycken lokaler som samtliga är uthyrda. Alla tre lokaler hyrs av samma hyresgäst en massör. Byggnadernas totala yta uppgår till 2 422 kvm, varav 2 283 kvm är bostadsyta och 139 kvm lokalyta. Bostadsytan fördelas på 35 lägenheter, varav 2 stycken är hyresrätter och resterande 33 lägenheter är bostadsrätter. De flesta lägenheterna är tvåor men här finns alltifrån små ettor till stora femmor.

Ekonomi
Lokalerna och hyresrätterna står för ca 23 % av föreningens totala intäkter. Den dag de två hyresrätterna, en 5:a och en 2:a, ombildas och säljs kommer detta naturligtvis att stärka ekonomin ytterligare. Taxeringsvärdet uppgår till ca 30,6 miljoner kr varav ca 19,2 miljoner kr avser byggnad och ca 11,4 miljoner kr avser mark. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 23,6 Mkr, vid årskiftetet 2017/2018. I somras lades ett av föreningens fyra lån om och i samband med det passade på att amortera ner 1,7Mkr så totala lånen är på 21,9Mkr idag.
Man höjde avgiften nu vid årsskiftet med 2% för att få ett ytterligare bättre kassaflöde för att kunna amortera ner mer på föreningens lån.

Utförda reparationer
Fastigheterna genomgick ROT-renovering 1978-1979 då bl a avloppsstammar, kök, badrum och fönster renoverades. I samband med föreningens köp av husen upprättades en 10-årig underhållsplan.
Efter ombildningen 2008 så har omfattande renoveringar gjorts:

- Nytt tak
- Dränering av framsida ut mot Nordhemsgatan
- Dränering och stenläggning (mark, murar och trappa) av baksida
- Tilläggsisolering av hela fasaden
- Ny fasadbelysning inkl belysning utanför entréportar
- Renovering samt plåtinklädnad av samtliga skorstenar
- Renovering av fönster
- Automatiska dörröppnare till entréportarna
- Målning av alla entrédörrar (färdigställdes under våren 2010)
- Renovering trapphus Nordhemsgatan 67
- Injustering av värmesystem
- Renovering av gården nere på nr 67

Efter flera år av omfattande renoveringsarbete anses fastigheterna vara i mycket gott skick. Det som har gjorts senast är ett nytt digitalt bokningssystem för tvättstugan, samt trapphusen på nr 65. Ovk besiktning är gjord.

Kommande reparationer
Föreningen följer en underhållsplan. Inga stora renoveringar inplanerade. Man har varit aktiv i föreningen över att se över de lokaler man har och försöka bygga om till lägenheter för att få in mer kapital. Det finns även en del av vinden som man skulle kunna förädla och eventuellt säljas ut.


Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls Fastighetsservice AB. Medlemmarna sköter dock trappstädningen i egen regi. Gå gärna in på föreningens egna hemsida smugglaren2003.se

I källaren på Nordhemsgatan 65 C ligger föreningens gemensamma tvättstuga. Välutrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, två torkrum samt en kallmangel. Bokning av tvättstugan görs via nätet.

Cykelförvaring under tak finns inne på gården på Nordhemsgatan 67. I markplan i uppgång 65 B finns ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Boendeparkering gäller i området, för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1904-1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 144 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-11-26 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!