Kungälvsgatan 3A

I ett av Bagaregårdens vackraste hus säljs två lokaler för att bli en lägenhet. Föreningen har ett färdigt bygglov och ombyggnationen ombesörjs och bekostas av köparen. Lägenheten kommer att ha ingång från föreningens öppna gård och kommer att bestå av ett sovrum, kök/vardagsrum i öppen planlösning och en stor avdelning för badrum/klädkammare. Varmt välkommen på visning!


Kungälvsgatan 3A

Andel i bostadsförening

2 + kök

64 kvm

3 098 kr/mån

1 av 1 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 050 000 kr

Andelstal: 2,3888% Lägenhetsnr: 2 och 72 (blivande lgh nr 46) Driftkostnader: 0 kr/år

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Delar av det tidigare rökeriet tillsammans med en mindre lokal vägg-i-vägg säljs nu för att bilda en ny lägenhet. Ombyggnationen ombesörjs av köparen enligt det godkända bygglov som finns. Då lokalerna ligger på olika nivå kommer golvet i den större lokalen behöva höjas för att uppnå kravet om handikappsanpassning. Detta medför också att dörren i den större lokalen kommer sättas igen från insidan (men fönstret ovan blir kvar), och att dörröppningen mot badrumsavdelningen höjs.
Samtliga fönster är spröjsade originalfönster med munblåst glas, och har västerläge mot den angränsande föreningen på Kungälvsgatan 1. När lägenehten är färdig kommer den att ha öppen planlösning, vackra fönster, ett stort badrum med gott om plats för tvättmaskin och torktumalre - och något så ovanligt som mycket förvaring.

Observera att föreningen inte godtar att juridisk person köper, ej heller att försäljning innan visningar varit kommer att ske.

Kungälvsgatan är en lugn återvändsgata kantad av vackra landshövdingehus. Till skillnad från resten av Bagaregården har föreningarna på Kungälvsgatan öppna gårdar och Fjärde BF Bohus har en stor, öppen trädgård i söderläge med fruktträd, gräsmatta, rosenrabatter och grusgångar med sommarmöbler. Huset är ett av Bagaregårdens allra vackraste med sin träfasad och blåmålade, spröjsade höga fönster.

Lokal 1
+
Detta var tidigare del av ett rökeri och under senare tid har lokalen används som kontor. Lokalen har två fönster samt ett fönster över ytterdörren (dörren sätts igen men fönstret blir kvar).
Här finns också en stor del av lokalen som blir badrum, klädkammare (och vinkällare?).

Lokal 2
+
Hallen, med plats för avhängning (alternativt gästtoalett), leder in till det blivande sovrummet. Här kan man sova i ett rum med originalgolv och då huset ligger på en sluttande tomt är det ingen insyn från förbigående utanför. Det finns också plats för ett flertal garderober.

Förråd
+
Den blivande lägenheten disponerar över ett källarförråd och ett vindsförråd.

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

Förening

Fjärde BF Bohus Ekonomisk förening

Fjärde BF Bohus är en bostadsförening som till skillnad från en bostadsrättsförening följer lagen för ekonomiska föreningar och inte bostadsrättslagen. Det finns ett stort intresse bland de boende att värna om fastigheten och man arbetar kontinuerligt med huset och den vackra gården. Det har varit bostadsförening sedan husets uppförande 1924.

Allmänt
Föreningen består av 39 lägenheter som upplåts med andelsrätt och sex lokaler (varav två av dessa säljs nu). Marken ägs av föreningen och Fastum sköter förvaltningen.

Renoveringar
Stammarna byttes på 90-talet. Nytt stambyte är inplanerat tidigast 2032.
2004 dränerades fastigheten och övernattningsrummet renoverades.
2015 målades fasad och fönster. (Vid garantibesiktningen godkändes inte målningen utan detta åtgärdades 2017.)
2017 lades taket om (papp och utbyte av tegelpannor), skorstenarna renoverades, takfönster byttes och ventilationen sågs över. Ny underhållsplan upprättas.
2018 spolas avloppsstammar i kök och badrum.
Under 2019 planeras ommålning av norrsidan, portgångar,samt yttersida gavlar mot öster och väster.

Ekonomi
I dagsläget finns inga beslut om förändring av avgiften, men historiskt sett har avgiften höjts årligen med några procent.
Fyra av föreningens sex lokaler uthyrda (de andra två säljs nu).
Lån: 4 538 kr/kvm.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns två tvättstugor (trapphus 3C och 5B) och man kan tvätta alla dagar mellan 9:00-21:00. Då många har egna tvättmaskiner är det lätt att få tider.
Föreningen har en stor, vacker gård med gräsmatta, träd, buskar, rabatter, egen lekplats och sittgrupper. Vid intresse kan man odla i pallkrage. Det finns även grillar, partytält och parasoll att tillgå. Övernattningslägenheten (trapphus 3A) är inredd med en dubbelsäng och kan hyras för 100 kr/natt. Handfat finns på rummet och WC på svalen.

Övrigt
Trappstädning sköts av medlemmarna genom ett rullande schema. Föreningen har två grupper som sköter skottning och gräsklippning (under semestern ligger gräsklippningen på entreprenad), och dessa är frivilliga. Övrig trädgårdsskötsel sköts av medlemmarna själva.
Kabel-TV finns via Comhem (grundutbudet). Fiber finns via Telenor (är indraget i de flesta lägenheter) och tecknas separat (ingår ej i avgiften). Även Comhem erbjuder fiber.
Föreningens hemsida: Bf4bohus.se

Informationen har stämts av med kontaktperson i styrelsen 2019-03-06.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1924

Uppvärmning:

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-06-30 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}