Ingenjörsgatan 7 A

Högst upp i pampig sekelskiftesfastighet anno 1890 välkomnas ni till denna väldisponerade vindstvåa. Renoverat kök och bad, öppen planlösning och ett generöst ljusinsläpp. Ett perfekt läge ett stenkast från där Kungsgatan, Esperantoplatsen och Skeppsbron möts. Välskött Brf med god ekonomi, bredband ingår i avgiften.


Ingenjörsgatan 7 A

Bostadsrätt

2 + kök

55 kvm

2 365 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 500 000 kr

Andelstal: 1,66% Lägenhetsnr: 1502N Driftkostnader: 5 600 kr/år varav El: 3 600 kr / Försäkring: 2 000 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende på Ingenjörsgatan 7 har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan.

Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar, och det nya resecentrat Stenpiren har gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Så det är alltså mitt i detta som Brf Hästtorget stoltserar med ett välskött och tidsenligt hus. Som boende på Ingenjörsgatan 7 välkomnas du av föreningens innergård som är en omtyckt plats vår och sommartid med flera sittplatser, körsbärsträd och fina planteringar. Fem trappor upp, högst upp i huset och skyddad från insyn, erbjuds nu denna ljusa taklägenhet. En yteffektiv disposition med kök och vardagsrum i öppenplanlösning, precis lagom stort sovrum och gott om förvaring. Allt i gott skick och ytskikt, kök och badrum renoverades under 2013/2014. Förrådet till lägenheten ligger på vinden och är cirka 4 kvadratmeter stort.

Hall
+
Innanför dörren så möts du av en lagom stor hall med bra förvaringsmöjligheter i sex garderober. Hallen har en trivsam öppenhet mot vardagsrum och kök som ger en välkomnande känsla. hallen, liksom övriga rum har väggar målade i vitt och i hallen ligger ett grafitgrått klinker på golvet, både praktiskt och snyggt.

Kök
+
Köket renoverades i sin helhet 2014 och är inrett med ett vitt modernt och stilrent kök. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys och en integrerad diskmaskin. Köket har vältilltagna ytor och här ryms ett större matbord med plats för 6-8 gäster. Välplanerad layout där utrymmena tas väl till vara och invid fönstren ryms en matplats för minst 4-6 personer.

Vardagsrum
+
Öppenheten mellan kök och vardagsrum ger en luftig och rymlig atmosfär. Från inte mindre än fem takfönster och tre fönster flödar ljuset in. Vardagsrummet har väl tilltagna ytor där både soffan, favoritfåtöljen och en förvaringsenhet ryms. Läget här högst upp i huset och mot rofylld gata ger ett påtagligt lugn och det är svårt att tro att Kungsgatans folkmyller är ett stenkast.

Sovrum
+
Precis lagom stort och med plats för dubbelsäng, sängbord och gott om förvaring i tre garderober. Läget mot öster ger härlig morgonsol att stiga upp till och svalt och skönt vid läggdags, även under årets varmare månader.

Badrum
+
Badrummet renoverades så sent som 2013. Stilrent med helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinker på golv (underliggande golvvärme för maximal komfort). Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbar duschvägg i glas, kommod med handfat och spegel ovan, badrumsskåp, handdukstork samt WC. En ljudanläggning med högtalare från B&W ger badrummet en lyxig känsla.

Ansvarig mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Hästtorget

Brf Hästtorget är en äkta förening som förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 46:17 i december 2011. Den pampiga tegelfastigheten består idag av ett flerbostadshus i 5 våningar med en totalyta på 4 693 kvm (3 667 kvm är lägenhetsyta och 1 026 kvm är lokalyta). Föreningen har fyra adresser; Kungsgatan 4, Surbrunnsgatan 10 och Ingenjörsgatan 7A samt B. Fastigheten uppfördes 1890 och renoverades interiört i början av 90-talet till befintliga planlösningar. Föreningen upplåter idag totalt 61 stycken lägenheter med bostadsrätt samt tre lägenheter och fem lokaler med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt och föreningen påverkas således inte av förändrad tomträttsavgäld.

Ekonomi
Nyckeltalen talat sitt tydliga språk, detta är en förening med en stark och stabil ekonomi. Föreningens lokaler har mycket attraktiva lägen med tanke på kommande Södra Älvstranden och Skeppsbron och de totala hyresintäkterna står för cirka 45 procent av föreningens intäkter. Lägenheterna med hyresrätt utgör en dold tillgång då de tillfaller föreningen den dagen kontrakten sägs upp och föreningen har möjlighet att ombilda dem till bostadsrätt och avyttra. Försäljningsintäkten från tidigare ombildningar har i huvudsak använts till att amortera på föreningens lån. Taxeringsvärdet uppgår till ca 109,5 mkr varav byggnad utgör 48,2 mkr och mark 61,301 mkr. Föreningens lån uppgår till cirka 10,5 mkr vilket utgör en belåning om endast 2860 kr/boa/år vilket kan jämföras med snittet för föreningar i Göteborgs innerstad som ligger på cirka 6000 kr/boa/år. Föreningen hade i slutet av 2016 cirka 2,7 mkr i kassan och dessa pengar är för att täcka framtida underhåll.

Utförda renoveringar
Föreningen tar väl hand om sitt hus och sedan föreningen förvärvade fastigheten har flertalet förbättringsarbeten utförts. Under 2012 har föreningen genomfört en omfattande ombyggnation av utrymmen för sophantering samt förvaring av cyklar och barnvagnar. Samma år rustade föreningen även upp uteplatsen och införskaffade möbler och grill. Under 2013 har föreningen uppfört balkonger (de bekostades av berörda lägenhetsinnehavare och belastade ej föreningens ekonomi), sett över värmesystemet för att sänka uppvärmningskostnaderna, installerat nytt passersystem baserat på elektroniska nyckelbrickor samt infört elektronisk bokning av tvättstugan. Under året 2016 har målningsarbete utförts på innergården, vissa fönster mot gården har bytts ut och vissa har målats om. Under våren 2018 renoverades fasaden mot gatan.

Kommande renoveringar
I samband med att föreningen förvärvade fastigheten utfördes en teknisk besiktning av huset och denna ligger till grund för den underhållsplan föreningen följer. Inom ett par år planeras renovering av samtliga trapphus.

Övrigt
Föreningen har en oerhört mysig innergård och vår och sommartid påminner gården om en härlig uteservering mitt i stan. Gården är möblerad med solstolar, matplats, loungegrupp och grill och är en mycket omtyckt samlingsplats för alla grannar. Här avnjuts många och långa middagar vår och sommartid. Dynor till utemöblerna finns att låna i anslutning till barnvagnsrummet. På innergården finns plats att parkera cyklar och från innergården nås även ett barnvagnsförråd samt soprum med källsortering. I källarplan finns en rymlig tvättstuga med tre olika tvättstationer. Två av tvättstationerna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp och den tredje med en tvättmaskin, en tumlare och torkskåp. Bokning i tvättstugan sker via ett elektroniskt bokningssystem.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Basutbud av tv-kanaler och bredband via fiber ingår i avgiften. Överlåtelseavgift (1144 kr) och eventuell pantsättningsavgift (442 kr) betalas av köparen. Boendeparkering gäller i området (beteckning C) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret, Göteborgs Stad.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1890

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 172 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2011-05-03 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!