Hedåsgatan 4

En våning med kontinental känsla på en fantastisk adress i Lorensberg. 138,5 kvadratmeter fördelade på 4,5 rum och kök med 2 balkonger samt fungerande öppen spis, dekorerad med Kolmårdsmarmor. I ett ljuvligt hus signerat år 1914 på våning 3 finner ni dessa spatiösa ytor. Bostaden är översållad av originalinredning likt blyinfattade fönsterglas, smäckra takrosetter och listverk utöver det vanliga. Väggarna är genomgående målade i Stockholmsvitt med nästan magiska originalgolv. Serveringsskåpen finns sparade och nyttjas dagligdags. Ett stolt trapphus där tiden nästan stått stilla, i välmående bostadsrättsförening med mycket låg belåningsgrad. Vi har nöjet att hälsa er välkomna till Hedåsgatan 4.


Hedåsgatan 4

Bostadsrätt

4,5 + kök

138,5 kvm

4 343 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

7 500 000 kr

Andelstal: 7,58% Lägenhetsnr: 14 Driftkostnader: 8 000 kr/år varav El: 5 000 kr / Försäkring: 3 000 kr /

Rum för rum

Allmänt
+
Hur ofta dyker den här kombinationen upp? 138,5 kvadrat, tre möjliga sovrum, charmerande tiotalskaraktär, två balkonger, burspråk, runt gående planlösning, fungerande öppen spis - och låg avgift? På fantastiska adressen Hedåsgatan 4 har vi nu nöjet att presentera ett hem för er som vill bo riktigt bra mitt i Lorensberg. Den här våningen ger en kontinental känsla. Tänk Paris, Berlin eller någon annan stor favoritstad. Ni har här en fantastisk resa i ert framtida boende.

Innanför entréporten är det som om tiden stått stilla. Trapphuset är återställt till hur det såg när huset byggdes, både vad gäller färgsättning och material. På väg till hissen passerar du en bokhylla, där föreningens medlemmar delar med sig av riktigt bra läsning. Just 1914 delades inget nobelpris i litteratur ut, men det är fritt fram att låna med sig av Heidenstam, Lagerlöf eller någon annan med huset samtida författare.

Tambur
+

Ett litet förrum till hallen där man hänger av sig kläderna. Alldeles till vänster finns en förvaringsdel för rockar och jackor. Dubbeldörrar med blyinfattat glas leder in till hallen. Hatten läggs på hatthyllan.

Hall
+

På 10-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i lägenhetens magnifika entré, ett rum värdigt den vackra våningen och man känner att man trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge? Ställ in två riktigt sköna fåtöljer, ta en cigarr och förutsättningarna för riktigt djupa samtal ökar dramatiskt. Ett blyinfattat fönster mot det bakre trapphuset höjer stämningen ytterligare. Den öppna spisen sprakar gott i vinterkylan, den är typiskt sin tid dekorerad av Kolmårdsmarmor. Elementskydd i mörkt trä likt valnöt. Fiskbensparketten pryder golvet.

Vardagsrum
+

Ingen idé att ens försöka beskriva känslan här. Detta rum ska upplevas på plats. Parketten ligger i fiskbensmönster och är i riktigt fint skick. Vita väggar. Fiskbensparketten ligger flytande in mot matsalen och det möjliga sovrummet.

Matsal/sovrum
+

Fiskbensparkett på golv, vilket burspråk och hörnläge på rummet. Magiska originalfönster! Takrosett, listverk och stuckaturer i sann 10-tals anda.

Allrum
+

Lägenhetens hjärta och naturliga nav. I dag en matsal med plats för alla gäster och några till. Även här ligger fiskbensparkett. För den som hellre vill ha kök i detta rum visas en alternativ planlösning. Vackert spröjsad originaldörr ut mot balkong i ett soligt sydvästligt läge. Rätt väderstreck och ett extra rum ut mot lugna Hedåsgatan. Ett snyggt smidesräcke ramar in.

Master bedroom
+

Exemplariskt placerat i den tystaste delen av lägenheten. In mot gården och massor av förvaring i form av en hel garderobsvägg. Linneskåp och klädkammare med bra hyllsystem och luftig takhöjd så man tar verkligen tillvara på rymden. På golvet är brädgolven framtagna och vilsamt vitbetsade.

Sovrum/Jungfrukammare
+

Fönster in mot tyst innergård. Sober tapet på vägg. Framtagna brädgolv, även de vitbetsade.

Serveringång med marmorgolv i grått. Serveringsskåp i original.

Kök
+

Ett klassiskt inrett kök med känsla och fönster in mot innergården. Invid den forna personalingången finner ni utgång till en gemensam balkong. Skafferi i original med fönster för vädring samt naturlig kyla. Kryddhyllan smyckar köket och skvallrar ytterligare om husets ursprung. Gott om yta och förvaring samt plats för ett stort matbord även här. Ett fullutrustat kök med spis, ugn, diskmaskin, kyl/frys, mikro och torktumlare.

Badrum
+

Marmorgolv och vitt kakel. Fönster för naturligt dagsljus in. Tvättställ, WC, badrumsskåp med spegel, handdukstork och en Miele tvättmaskin från år 2013. Som bonus finns även här en rymlig och inbyggt städskåp.

Enligt lägenhetsförteckningen är bostadens yta 139 kvm. Enligt uppmätning så uppgår boarean till 138,5 kvm. Lägenheten är även registrerad enligt lägenhetsförteckningen som en 4 rum och kök.

Området Lorensberg inger sig en speciell känsla ganska snabbt. De vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal slutar aldrig att imponera. På de soliga uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs och möten mellan människor avlöser varandra. Det är en härlig känsla att befinna sig mitt i stan och känna denna trivsamma stadspuls. Grönskande alléer, rustika stenhus och charmerande små nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker med bl. a blommor, kläder och mysiga caféer. Mahogny Coffebar serverar utsökt kaffe och den italienska frukosten på Fratelli Gridelli är oslagbar.
Trevliga restauranger med uteserveringar och ett rikt utbud av kultur, allt finns inom någon minuts promenadväg. Inom fem minuters promenad nås evenemangsstråket med Liseberg, Universeum, Scandinavium Världskulturmuseet och goda kommunikationer. Likaså Göteborgs paradgata Avenyn och avkoppling vid grönskande Näckrosparken.


Ansvarig mäklare

Anna Wählisch

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

anna@alvhem.com

Assisterande mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Bergkristallen Nr 18

Bostadsrättsföreningen Bergkristallen 18 bildades för dryga 30 år sedan, år 1983. Det är en mysig och inarbetad förening som tar väl hand om sitt hus. Engagemanget avspeglar sig i både den välskötta ekonomin och fastigheten. Föreningen äger fastigheten Heden 25:18 och innefattar totalt 22 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Verksamheterna i lokalerna är två skönhetssalonger och en perukförsäljningsaffär. Den sammanlagda bostadsrättsytan uppgår till 1 751 kvm och lokalytan till 171 kvm enligt taxeringsbeskedet. Föreningen äger sin mark och påverkas ej av justeringar av tomträttsavgälden.

Genomförda renoveringar
I stort sett alla stora renoveringar är gjorda på huset och fastigheten är i gott skick. Föreningen upprättade år 2010 en långsiktig underhållsplan som ligger till grund för planerade underhållsarbeten till och med år 2040. Följande renoveringar är genomförda: 1975 - el och rörstambyte, 1986 - omputsning fasad, 1993 - renovering balkonger, 2004 - montering snörasskydd, 2006 - renovering köksskorstenar, 2008-2010 målning av fönster mot Hedåsgatan, 2009 - nytt energistyrningssystem, 2009 - brandsynsåtgärder, 2009 - renovering tvättstugan, 2010 - byggnation av taksäkerhet, 2010 - renovering av fastighetens plåttak, 2011 - isolering portgångstak, 2011 - provtagning grund, 2011 - renovering entrédörr samt utrymme under trappa vid gårdsdörr, 2011 - ny centralenhet för porttelefon, 2011 - belysning portgång, 2012 - renovering takterrass, 2012 - byte brunn och ledningar på gården, 2012 - värmekabel på tak, 2013 - renovering värmesystem, 2013 - sättningskontroll, 2013 - målning fönster mot gatan, 2014 - spolning rörsystem, 2014 - målning av fönster mot gården. 2015 - renovering av trapphus, 2015 - renovering av portgång samt rivning och nybyggnad av 5 loftgångsbalkonger. 2016 – sättningskontroll. 2017 – uppfräschning övernattningsrum. 2017 – brandsynsåtgärder. 2017-fjärrvärmecentral med styrsystem.

Kommande renoveringar
Inget större underhåll är planerat de närmaste åren. Det finns dock plan på att renovera de fönster som varit hårt utsatta för väder och vind, detta planeras till våren under år 2019 ingen kostnad som kommer påverka avgifterna. I trapphuset i gårdshuset måste vi utföra en mindre åtgärd för att brandskyddet ska vara godkänt enligt de riktlinjerna. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet enligt underhållsplanen. Lite längre fram kan det bli aktuellt om en borinjektering av fastighetens pålar. Kontroll av tegelfasad och putsfasad åren 2018–2020. År 2022 målning plåttak.

Ekonomi & långsiktig inriktning
Nyckeltalen talar sitt tydliga språk; Brf Bergkristallen 18 är en stabil förening. Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 5 250 000 kr, vilket ger 2 998 kr/kvm/bostadsrättsyta (uppgifter för 2017). Snittet i Göteborgs innerstad ligger på cirka 6000 kr i lån/kvm. Årsavgifterna ligger på 370 kr/kvm och snittet i Göteborg ligger på cirka 600 kr lån/kvm så föreningen ligger en bra bit under snittet.

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar hälsar styrelsen (kontrollerat 2018-11-28).

Övrigt
Föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköter föreningens i egen regi. Fastigheten är fullvärdesförsäkrade genom Bostadsrätternas medlemsförsäkring (i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen). Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen.

Till lägenheten följer ett vindsförråd på uppskattningsvis 5 kvadratmeter med högt i tak och 2 garderober med överskåp vilka kan kvarlämnas vid önskemål.

Gemensam tvättstuga finns i markplan och inrymmer två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Övernattningsrum finns i föreningen.

TV från ComHem där basutbudet ingår i avgiften. Möjlighet till bredband från ComHem (ingår ej i avgiften).

Adressen Hedåsgatan 4 är berättigad till boendeparkering inom område ”M”. För mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret

Detaljplanearbete pågår gällande området kring Heden, för mer info se www.goteborg.se

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 1910-tals fastighet/ Nationalromantik

Byggnadsår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 134 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-09-13 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!