Haga Kyrkogata 18C

Uppkäftigt lyxig, totalrenoverad sekelskiftestvåa med skön hotellkänsla, stylistens eget hem inrett med fingertoppskänsla. Bostaden är belägen på översta originalplanet där ljuset flödar in. Njut av ett fullutrustat kök med stram design i svart där den generöst tilltagna köksmöbeln får utrymme och de svarta pardörrarna ramar in. Spatiösa sällskapsytor med stora fönsterpartier och ljuvliga listverk. Sovrum med både bra garderobsförvaring, silkesmatta på golv och sobra färgval, en sann, svårslagen svitatmosfär råder. Badrum i elegant marmor och separat klädvårdsrum med tvättpelare. Ett knäpptyst läge mot rofylld, sluten innergård, vackra sekelskiftesdetaljer och stor balkong med perfekt västerläge.


Haga Kyrkogata 18C

Bostadsrätt

2 + kök

74 kvm

3 872 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

4 550 000 kr

Andelstal: 4,02% Lägenhetsnr: 15 Driftkostnader: 5 000 kr/år varav El: 3 000 kr / Försäkring: 2 000 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett hem som präglas av en tydlig internationell linje. Stylisten Malin Simsons eget hem är nu till salu. Ett sött familjetillskott gör nu att familjen satt siktet på husmarknaden och att denna svårslagna Vasastadstvåa nu kommer ut till salu. Här kombineras moderna och exklusiva materialval med välbevarade charmiga detaljer på ett smakfullt sätt. Allt är genomtänkt, färdigt och ytskikten riktigt bra. Ni har säkert hört det förr, men här är det verkligen så, det är bara att flytta in och njuta av en klockren bostad mitt i Vasastaden.

Lägenheten ligger på översta originalplan och tillsammans med stora fönster i två väderstreck skapas ett fantastiskt ljusspel. Här möts ni av synnerligen välplanerade kvadratmeter med spatiösa ytor som ger en pampig och lyxig känsla. Vardagsrum och kök i fil ger en tydlig sällskapsdel och vetter mot grannhusets gård medan sovrummet och badrummet vetter mot föreningens lugna innergård. Pampigt vardagsrum, rejält kök med gott om plats för stort matbord, badrum med vackert marmorgolv och ett väl tilltaget master bedroom med gott om förvaring och ingång till egen tvättstuga. Ett komplett hem för dig med högt ställda krav.

Från master bedroom finns en riktigt stor balkong som ligger mot fastighetens innergård och vetter mot ett knäpptyst västerläge. Lägenheten har under stora delar av år 2015 totalrenoverats med en varsam hand och har genomgående vackra stuckaturer, takrosetter, tidstypiska brädgolv, fina spegeldörrar och höga profilerade fotlister. Detta är definitivt ett hem för dig som söker något utöver det vanliga!

Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, charmiga kvartersbutiker med bland annat blommor, kläder, mysiga caféer, bra restauranger som ”Bord 27” och förhoppningsvis snart prunkande parker. Ett stenkast bort finns välsorterade livsmedelsbutiker och runt hörnet stoltserar Vasagatan när som helst med sina härliga uteserveringar.

Hall
+

Ta hissen till femte våningen och gå en trappa ner genom ett vackert renoverat trapphus med sekelskiftesdetaljer så finner du entrén till lägenheten. På golvet ligger hexagonformat, svart klinkergolv. Väggarna är målade i vitt. Rejäl klädkammare perfekt för extra ytterkläder. Från hallen når ni badrum, sovrum och vardagsrum.

Vardagsrum
+

Ett stort, luftigt och lyxigt sällskapsrum där vackra sekelskiftesdetaljer ger karaktär. Högt till tak cirka 3 meter med dekorativ stuckatur, takrosett, högt profilerade fotlister och djupa fönsternischer. Två stora fönsterpartier välkomnar ljuset. Väggarna är målade i en ljus sober ton likt Jotuns ”Tidlös” vilket lyfter fram rummets tidstypiska detaljer. På golvet ligger brädgolv i original som slipats, vitbetsats och mattlackats. Brädorna löper vidare in i köket och även där med samma behandling som i detta rum.

Kök
+

Köket är som en dröm och det hör verkligen till ovanligheten med ett så stort kök, cirka 22 kvadratmeter, i denna typ av sekelskiftesfastighet. Här kan ni med enkelhet duka upp för ett dussintals gäster och kökets placering i fil med vardagsrummet gör de sociala ytorna till något alldeles extra.

Smakfull design med mörka strama luckor vilket bryts fint av mot en vit, elegant bänkskiva i kompaktlaminat och svarta knoppar. Köket är utrustat med ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, fläkt, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt induktionshäll (samtliga vitvaror är från år 2015). Kökets layout i kombination med alla detaljer som exempelvis den egendesignade taklampan i koppar ger ett fantastiskt resultat. Förmiddagssolen flödar in genom de två höga fönstren mot öster. De svartmålade pardörrarna ramar verkligen in rummet.

Master Bedroom
+

Ett harmoniskt sovrum beläget mot föreningen lugna innergård. Här finns rejält med plats för en dubbelsäng samt gott om förvaring i stor garderobslänga. Generös takhöjd, heltäckningsmatta på golv och infällda spotlights i tak. Väggarna är målade i en sober blå kulör vilken går mot grått vilket ger en elegant, lyxig känsla i rummet. Härifrån når ni den egna klädvårdsrummet.

Klädvårdsrum
+

Klädvårdsrummet inrymmer tvättmaskin och torktumlare från Siemens, ett nätt handfat samt grått klinkers på golv.

Balkong
+

Från sovrummet har ni en balkongdörr med fönsterglas i fullhöjd. Vilken balkong, dryga sex kvadratmeter med mörkt trallgolv. Västerläget är utmärkt mot sluten, vindstilla innergård. Här får ni plats med både loungesoffa och cafébord.

Badrum
+

I anslutning till hallen ligger det tidlöst renoverade och påkostade badrummet som färdigställdes år 2015. Även här får man en hotellkänsla utan att för den sakens skull tappa attityden. Verkligen smakfullt renoverat med tidlösa materialval och påkostad inredning. Här inryms en stor duschhörna med två raka duschväggar i glas. Nätt kommod med integrerat handfat samt WC. Givetvis finns även infällda spotlights och bekvämlighet såsom golvvärme och handukstork. Golvet är beklätt med en vacker mörkgrön marmor och på väggarna sitter ett ljust sandfärgat kakel. Våtrums intyg finns.

Övrigt
+

Lägenheten har, som tidigare nämnts, renoverats i sin helhet. Samtliga väggar har renskrapats från tidigare underlag och bredspacklats, microlitväv har satts upp för att sedan målas på, så ytskikten är riktigt bra. I hela lägenheten har även golvlister, dörrar, snickerier och stuckatur målats och även renskrapats där behov funnits.
All el är omdragen i lägenheten och samtliga armaturer är utbytta. Alla vattendragningar är utbytta i lägenheten ut till huvudstammen.

Ansvarig mäklare

Anna Wählisch

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

anna@alvhem.com

Assisterande mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

BRF HK 18

Fastigheten, som är ett vackert sekelskifteshus, uppfördes år 1893 i nyrenässansstil. Stilen var en reaktion mot den tidigare materialimitationen och i fokus stod nu äkta material, tegel och detaljer i natursten. Haga Kyrkogata 18 har en tidstypisk fasad av tegel med indraget mittparti och dekorativa fönster- och dörromfattningar och har ett ypperligt läge endast ett stenkast från Vasagatan.

BRF HK 18 förvärvade fastigheten år 2012 och fastigheten var ursprungligen i fyra våningar med oinredd vind. Fastigheten har tre uppgångar och ni välkomnas av en rustik ekport och en portal som smyckas av dekorativ stuckatur. I huvudtrapphuset mot gatan var det vid förra sekelskiftet endast stora paradvåningar där välbeställda familjer huserade och i gårdstrapphusen mindre lägenheter för ensamhushåll. Fastigheten renoverades 1978–1980 samt under 2005-2008 och i samband med förvärvet av fastigheten utfördes en statusbesiktning som mynnade ut i en underhållsplan.

Under 2012, i samband med ombildningen, inreddes vinden till åtta lägenheter i två plan och då installerades även två hissar som betjänar trapphus A samt C. Föreningen består idag av 26 lägenheter, varav 24 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. I källarplan ut mot Haga Kyrkogata huserar 2 lokaler med hyresrätt. Den totala byggnadsytan uppgår till 1 943 kvm, varav 1 840 kvm utgör bostadsyta och 103 kvm lokalyta. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av någon justering av tomträttsavgälden.

Ekonomi
Föreningen har en belåning om ca 17,8 MSEK hos Handelsbanken och 6,5 MSEK hos SEB och lånen är förelade på olika bindningstider. Föreningen har en stabil ekonomi men planerar att höja avgifterna med 10 % för att avsätta medel för framtida underhåll. Föreningens lokaler har attraktiva lägen längs med Haga Kyrkogata och hyresintäkterna från lokalerna står för cirka 30% av föreningens intäkter. De två kvarvarande hyresrätterna utgör en dold intäkt då de vid hyresgästens uppsägning tillfaller föreningen och därmed kan ombildas till bostadsrätt.

Utförda och kommande renoveringar
Föreningen har en vacker sekelskiftesfastighet som under de senaste åren har genomgått flertalet stora renoveringar. I samband med att vinden inreddes till lägenheter i två etage höjde man taket och renoverade det i sin helhet. Två hissar har installerats, trapphusen samt portalen har renoverats och vissa fönster har setts över. Innergårdens fasader har putsats i en ljus tidstypisk kulör, även fasaden mot gatan renoverades 2014. Tvättstugan har utrustats med nya maskiner och innergården har stenlagts och pryds nu med rabatter och utemöbler. Under 2016 så har 11 balkonger byggts mot föreningens innergård, en inspektionsstege för skorstenar installerats, porten har klottersanerats samt nya kärl för kompostavfall har installerats i soprummet. Föreningen följer underhållsplanen om planerar att renovera fasaden ut mot Haga Kyrkogatan samt se över vissa fönster efter behov.

Övrigt
SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 1800-talsfastighet

Byggnadsår: 1893

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 207 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 1970-01-01 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!