Gustavsplatsen 1A

En halvtrappa upp från föreningens vackert kullerstensbelagda innergård ligger denna charmiga landshövdingehusetta. Här blandas originaldetaljer som kallskafferi och serveringsskåp med ett nyare kök och badrum. Låg avgift där bredband dessutom ingår. Varmt välkommen till Gustavsplatsen 1A!


Gustavsplatsen 1A

Bostadsrätt

1 + kök

36 kvm

2 582 kr/mån

1 av 3 (ej hiss)

1 975 000 kr

Andelstal: 0,81768% Lägenhetsnr: 1 (LM 1001) Driftkostnader: 4 346 kr/år varav El: 3 200 kr / Försäkring: 1 146 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Låt dig inte luras av kvadratmetrarna: här bor sedan en tid tillbaka ett par – så rymlig är denna etta. Gott om förvaring finns i dubbelgarderoben som lämnas kvar och i den inbyggda garderoben i hallen. Det som inte behövs dagligen förvaras med lätthet i källarförrådet under lägenheten om cirka nio kvm. Takhöjden bidrar också till att skapa rymd.
Köksinredningen är av det modernare slaget, badrummet likaså. Med tre-glasfönster är lägenheten både tyst och varm.
En halvtrappa ner från lägenheten kommer du ut på den vackra innergården. Här ställs möbler och grillar ut under sommarhalvåret och detta är en given frukostplats med sol under större delen av dagen. På gården finns dessutom ett vackert lusthus som kan bokas upp när man vill bjuda in sina vänner.
Omberg I är en av tre systerföreningar som var bland de första att få rinnande vatten i HSB:s regi i Göteborg. Detta är också en av Bagaregårdens lägst belånade föreningar.

Bredvid ligger Ånäsfältet som sommartid omvandlas till ett fält av soldyrkare. Någon minut bort ligger Ejdergatan där spårvagnslinjerna 6:an och 8:an går regelbundet. Här bor du dessutom på cykelavstånd (cykelbanan går alldeles utanför) från innerstad, grönområde och större matbutik. Runt Redbergsplatsen ligger ett flertal restauranger och butiker.

Kök
+
Mysigt kök med stort fönster mot den fina och året-runt-gröna innergården. Här finns serveringsskåpet kvar med gott om förvaring och sidoskåp som fungerar som skafferi och städskåp. Fönsternischerna är djupa och i hörnet av köket finns det gamla kallskafferiet. Kombinerad kyl/frys i rostfritt, ugn, mikro, spishäll och kolfilterfläkt.

Rum
+
Rum med fristående dubbelgarderob, inlagt nåtat laminatgolv, grönmålade väggar, takrosett och djupa fönsternischer. Här finns plats för både säng och soffhäng och sommartid är det grönskande träd utanför fönstret.

Hall
+
Hallen har nyligen omsorgsfullt renoverats och målats i sandton. På golvet ligger klinker och det finns bra förvaring i form av inbyggd garderob och plats för avhängning.

Badrum
+
Badrummet renoverades av tidigare ägare 2006 och besiktigades av föreningen 2015. Det är helkaklat med vita väggar och grått klinkergolv, har WC, tvättställ och duschhörna.

Förråd
+
Lägenheten disponerar ett källarförråd i samma trapphus om cirka nio kvm.

Förening

Brf Omberg 1

Bostadsrättsföreningen HSB Omberg I är en av de äldsta bostadsrättsföreningarna i Göteborg. Fastigheten Bagaregården 18:1 byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist. Kvarteret Omberg var bland de första fastigheterna med rinnande varmvatten i badrummen. Då ansågs detta som lyx då det pågick en livlig debatt om varmvatten var nödvändigt i små lägenheter. Landshövdingekvarteret uppfördes i tjugotalsklassicistisk stil med hus som ramar in en stor och grönskande innergård. Här finns trädgårdsgrupper och i dess mitt ett vackert, nybyggt lusthus. Föreningen består av 91 lägenheter med adress Gustavsplatsen 1 A-N.

Ekonomi
Föreningen har en god och stabil ekonomi med låg belåning. Detta beror på en engagerad styrelse och på att föreningen funnits sedan 20-talet. De långfristiga skulderna uppgår till endast 4 260 000 (ÅR 2017) vilket ger en belåning på endast 942 kr/kvm, vilket är extremt lågt. Detta borgar för en stabilitet utöver det vanliga. I dagsläget finns det inga beslut om avgiftsförändring.

Genomförda renoveringar
1986 Stambyte (nästa stambyte/relining beräknas 2030)
2005 Föreningen besiktigar samtliga badrum.
2007 Fasaden målas.
2009 Nytt portlåssystem installeras. OVK-besiktning.
2012 Elen ses över i källarutrymmen.
2014 Taket läggs om. Föreningen låter besiktiga 70 av föreningens badrum (frivillig medverkan). Uppfräschning av tvättstugan.
2015 Renovering av trapphusen färdigställs.
2016 OVK
2017 Relining av de horisontella avloppsstammarna i bottenplattan i källaren.
Kommande renovering är ett fasadbyte under 2019.

Gemensamma utrymmen
I källaren bredvid uppgång D finns ett cykelrum med cykelpump och möjlighet att hänga upp cyklar.
Lusthuset på gården går att boka för kalas eller tillställningar.
Tvättstugan ligger i källarplan mellan uppgång H och I. Det går att boka månadstvätt med tillgång till två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett stort torkrum. Vid veckotvätt har man tillgång till en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp. Bokning kan göras via nätet eller via bokningsterminalen vid tvättstugan.

Övrigt
Trappstädning läggs ut på entreprenad och är inget medlemmarna själva behöver utföra. Andrahandsuthyrning medges om goda skäl föreligger, såsom arbete på annan ort, studier eller prova samboende.
I området råder boendeparkering, samt att det finns privata parkeringar i området man kan ställa sig i kö till.
Föreningen är anknytna till Telia triple play som ingår i avgiften (bredband 100/100, TV-paket Lagom och bredbandstelefoni där den fasta avgiften ingår men inte samtal).
Överlåtelseavgift (1 137,50) betalas av säljaren.
Föreningens fantastiska hemsida: www.omberg1.se

Uppgifterna är avstämda med styrelserepresentant 2018-11-02.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 105 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2018-07-11 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!