Ejdergatan 2A

ACCEPTERAT PRIS. Hur ofta befinner du dig i ett kök-vardagsrum med fem fönster? (Och åtta väggar, om man ska vara noggrann.) Helrenoverad 2015 med öppen planlösning är denna lägenhet perfekt för dig som inte vill göra något renoveringsmässigt utan bara ha stora middagar med vinhäng vid köksön. Välkommen hem!


Ejdergatan 2A

Bostadsrätt

2 + kök

57 kvm

3 293 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 575 000 kr

Andelstal: 3,0195% Lägenhetsnr: 131 Driftkostnader: 4 300 kr/år varav El: 2 300 kr / Försäkring: 2 000 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
Huset byggdes 1929 och ombildades 2014 till bostadsrättsförening. En hängiven styrelse har genomfört stora renoveringar och idag har föreningen bland annat en blommande oas i form av en innergård med pergola, uteplatser och loungeavdelning. Planerade och budgeterade renoveringar är omläggning av tak och målning av fasad.
Lägenheten renoverades 2015 av den tidigare ägaren och här gjordes allt: ytskikt, omdragning av el, kök och badrum och originalgolven i massiv furu togs fram och klarlackades.
Här bor du ett stenkast från Lokalen GBG (bokstavligen) och spårvagn 6 och 8 går en minut bort.

Kök/vardagsrum
+
Här är kvadraterna där man vill ha dem, på de sociala ytorna. Fönstren är som sagt många, väggarna likaså men problem att möblera lär det inte bli. Köket kommer från Kvik, vitvarorna från Siemens (kyl/frys, extra bred induktionshäll, mikro, kolfilterfläkt, varmluftsugn och diskmaskin) och bänkskivorna är av marmor. De tidsenliga elementen bidrar till charmen, och kök-vardagsrummet kommer bli den givna platsen för släkt och vänner att träffas då alla får plats.

Sovrum
+
Här sover du med utsikt mot Pellerins margarinfabrik. Det finns plats för dubbelsäng, och kläderna förvaras i en platsbyggd garderob.

Hall
+
Härligt rymlig hall med gott om plats för avhängning. Föreningen satte in säkerhetsdörrar 2017 i tidsenlig stil.

Badrum
+
Schackrutigt golv med golvvärme, vitkaklade väggar, duschhörna och kommod. Stilfullt och klassiskt och renoverat av fackmän (våtrumsintyg finns).

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

Förening

Brf Ejdern i Göteborg

Välkommen till Brf Ejdern i Göteborg!
Fastigheten Olskroken 15:6 är byggd 1929 och ombildades 2014 med adress Ejdergatan 2A-H. Den består av 42 lägenheter varav 36 är upplåtna med bostadsrätt och 6 är hyresrätter. Fördelningen är 30 st 1:or, 8 st 2:or och 4 st 3:or. Föreningen äger sin egen mark.
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Den tekniska förvaltningen och trappstädning sköts av Lundin fastighetsskötsel.

Renoveringar
Avlopps- och vattenledningar i fastigheten är troligtvis bytta under 70-talet då det var hyresfastighet. Inga åtgärder är planerade gällande stammarna under de kommande 15-20 åren. Fönster mot gata/väg är från 2011 och fönster mot gård är troligtvis från 70-80-talet.
Under 2017 renoverade föreningen badrummen i två hyreslägenheter.
Fastigheten har grundförstärkts och nya säkerhetsdörrar har installerats. Innergården har fått ny stenbeläggning, lekstuga och fina buskar och växter. Under sommarmånaderna ställer föreningen ut gemensamma utemöbler.
Kommande renoveringar är omläggning av tak, omfogning och slamning av skorstenar på vindar och målning av fasaden mot gatan. Detta ligger i budget.

Ekonomi
Enligt den ekonomiska planen har föreningen indexregleringar på 2-3% årligen gällande avgiften. Föreningen har även så kallade dolda tillgångar i de hyreslägenheter som tillfaller föreningen när dem upplåts.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger i uppgång 2A.

Andrahandsuthyrning
Ansökan lämnas till föreningen och skall godkännas av styrelsen.

Övrigt
Kabel-TV via Com Hem ingår i avgiften (basutbud).
Det är boendeparkering i området.
Här har du också som medlem i föreningen möjlighet att engagera dig i trädgårdsgruppen eller starta en egen grupp som speglar dina intressen.

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2019-01-22.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 142 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-12-02 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!