Djupedalsgatan 6

En sekelskiftesetta utöver det vanliga. Solig söderbalkong, enorm takhöjd, sovloft med plats för dubbelsäng och egen entré. Den gamla portvaktarbostaden i det vackra huset på hörnet Linnégatan 40/ Djupedalsgatan 6 är något alldeles extra.


Djupedalsgatan 6

Bostadsrätt

1 + kök

33 kvm

1 743 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

2 550 000 kr

Andelstal: 0,0204% Lägenhetsnr: 00005 Driftkostnader: 0 kr/år

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Läget mitt på Linnégatan är mycket eftertraktat och omgivningarna bjuder på allt du kan tänkas önska. Här samsas caféer med restauranger, små kvartersbutiker, frisörer, mataffärer med mycket mera. Dessutom ligger populära Slottsskogen endast en kort promenad bort, likaså vackra Botaniska Trädgården och Änggårdsbergen. Goda kommunikationer är en självklarhet när du bor här.

Hall
+
Det är en lyx att kliva in genom den tunga porten och ta de snabba stegen upp till din egen entrédörr. I hallen finns plats att hänga ytterkläder och ställa av sig skor.

Kök
+
Ett välplanerat kök med alla funktioner man kan önska sig. Vita snickerier och fina grepp. Kakel i varma toner ovanför den stilrena bänkskivan. Bekvämt med diskmaskin. Om du har matbordet i köket kan ni ledigt sitta fyra kring det. Jotuns Washed Linnen på väggarna ger den där varma ombonade känslan. Härifrån når du den soliga balkongen.

Balkong
+
Din alldeles egna oas blir balkongen i rakt söderläge. Här är gott om plats för sittgrupp och allt det sköna som hör sommarlivet till.

Rum
+
Rummet har plats för allt livets goda och de tidstypiska detaljerna skänker mycket charm. Enormt högt i tak och ett stort fönster. Gott och väl plats för sittgrupp. En rejälskjutdörrsgarderob fyller funktionen av förvaring.

Sovloft
+
Den lilla trappan leder upp till den praktiska sovloftet. Det är bland annat detta som gör att den här ettan skiljer sig ut mängden. Plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring i utrymmet ovanför badrummet.

Badrum
+
Helkaklat badrum med klinkers på golvet. Stilfullt vitt på väggarna och schackrutigt golv. Vikbara duschväggar i glas. Tvättställ, badrumsskåp och wc.

Övrigt
+
Till lägenheten finns ett nyrenoverat källarförråd. Gemensam tvättstuga finns för de boende och den nås via trapphuset tvärs över gården.

Förening

Brf Linnédalen

Bostadsrättsföreningen Linnédalen består av totalt 19 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt, med en sammanlagd bostadsarea om 1 909 kvm. Föreningen disponerar även 5 lokaler om ca 226 kvm. Lägenheterna är fördelade på två st ettor, fyra st tvåor, nio st treor och fem st femmor, vilket ger en trevlig blandning boende i huset. Fastigheten Kommendantsängen 2:1 ligger i korsningen Djupedalsgatan och Linnégatan. Föreningen bildades 1987 och förvärvade fastigheten 2002.

Ekonomi
De fem lokalerna och hyreslägenheten i föreningen genererar en stor del av föreningens intäkter och uppgår i dagsläget till ca 30 % av de totala intäkterna. Under 2019-2020 kommer vinden om ca 350 kvm bebyggas. Föreningen har sålt råvinden till ett byggnadsföretag som just nu börjar bygga lägenheter där. Detta gav ett bra tillskott till föreningens kassa. Föreningens hyresrättslägenhet innebär en dold tillgång som den dagen den kan ombildas och säljas ger ett fint tillskott till kassan. De långfristiga skulderna uppgår till ca 18,8 mnkr. I dagsläget planeras ingen förändring av avgiften.

Gjorda reparationer
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2014-2020. Exempel på genomförda reparationer är ROT-renovering (rör- och elstambyte) 1977. Under 2008 installerades en ny port mot Linnégatan. 2009 renoverades förträdgården/muren. Under 2010 utfördes en grundförstärkning av fastigheten. Efter grundförstärkningen återskapades den ursprungliga karaktären i trapphuset. Även porten mot Linnégatan byttes ut. Under 2011 genomfördes en OVK-besiktning i huset. Fiber har installerats i lägenheterna. Och under 2012/-13 har man bl a. renoverat nedre delen av fasaden och entrén/trapphuset på Linnégatan, under 2014 byggdes balkonger in mot gården samt även fönsterbyte in mot gården. 2015 har man renoverat trapphuset på Djupedalsgatan. Föreningen har genomfört en stor renovering av gården där gårdsbjälklaget förstärkts, ett nytt gårdshus/miljöhus byggts och nya förråd har iordningställts i den gamla kolkällaren där golvet har sänkts.

Kommande renoveringar
I samband med vindsbyggnationen kommer taket att läggas om.

Övrigt
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen. Teknisk förvaltning sköts av HSB. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Juridiska personer beviljas ej medlemskap i föreningen. Uthyrning i andra hand skall ansökas skriftligen hos styrelsen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}