Bagaregårdsgatan 13A

Denna tvåa på Bagaregårdsgatan 13A har möjligen de mest charmiga 49 kvadratmetrarna i hela Bagaregården. Här möts välvda fönster i original med framtaget trägolv, kök går över till vardagsrum och det stilrena blandas med charmiga originaldetaljer. Här bor du en halvtrappa från en lummig innergård med trevliga grannar, två minuter från spårvagn - och i avgiften ingår bredband. Välkommen hem.


Budgivare 2
3 025 000 kr
2019-02-19 13:36
Budgivare 1
3 000 000 kr
2019-02-18 15:34
Visa budhistorik

Bagaregårdsgatan 13A

Bostadsrätt

2 + kök

49 kvm

3 137 kr/mån

1 av 3 (ej hiss)

20 april eller enl ök

2 900 000 kr

Andelstal: 4,0963% Lägenhetsnr: 29 Driftkostnader: 4 016 kr/år varav El: 1 654 kr / Försäkring: 2 362 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
2013 flyttade Johanna och Viktor in i denna ljuvliga lägenhet och åren har bara flugit iväg. Nu hägrar hus och deras hem ska lämnas över till nästa lyckliga ägare. Genom åren har åtskilliga fester och middagar hållits – med den öppna planlösningen får alla plats och alla är med.
Lägenheten renoverades av den tidigare ägaren 2012 och förutom att byta ut en del av vitvarorna har Johanna och Viktor inte ändrat något under de sex åren de bott här – den har varit perfekt precis som den är. Och visst är det lätt att förstå: alla kvadrat används och med endast en dörr i hela lägenheten flödar det gråbetsade trägolvet från rum till rum. Fönstren är i original med munblåst glas och renoverades invändigt och utvändigt 2017.
Bagaregårdsgatan ligger mitt i Bagaregården, tyst och lugnt med närhet till spårvagn och en söndagspromenad bort från frukost på Oizo i Kålltorp. Nyrenoverade och välbesökta SATS i Munkebäck samt Delsjön är bara en cykeltur bort.

Kök och vardagsrum
+
Ett lugnt och harmoniskt kök med plats för såväl få som många. Köksskåpen går hela vägen upp till tak för att maximera utrymmet. Induktionshäll och ugn från Siemens byttes 2018 och en inbyggd kolfilterfläkt från Ikea sattes in 2019. Diskmaskin och kyl/frys är från 2012. Ena sidan av köket består idag av de plank som delade av kök och vardagsrum fram till 2012 när väggen togs ner. I vardagsrummet får en soffgrupp plats, och i ena hörnet står en kakelugn som minner om gamla tider (ej i bruk). Fönstren är vackert välvda och har djupa fönsternischer.

Sovrum
+
Sovrummet är rymligt och har platsbyggd förvaring. Fönstret ligger mot den lugna innergården, och det finns plats för ytterligare förvaring eller en arbetsplats.

Badrum
+
Föreningen lät renovera badrummet 2006 och badrummet består av separat duschhörna, handfat, väggskåp, handdukshängare och WC.

Hall
+
Avdelad hall med inbyggda takspottar och platsbyggda garderober. I förhallen ligger klinker på golvet för att skydda golvet mot smuts och väta.

Förråd
+
Lägenheten disponerar över ett stort källarförråd.

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

Förening

Brf Bagaren

Allmänt
Trevlig förening där man ordnar såväl grillfester som kräftskivor. Fastigheten byggdes 1924 och ombildades 2004. Föreningen består av 18 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Bokföringen sköts av Facio Redovisningbyrå AB och föreningen sköter lägenhetsregistret och den tekniska förvaltningen.
Renoveringar
1979 Stambyte och omläggning av tak.
2005 Dränering mot Landerigatan.
2007 Tvättstugan renoveras.
2010 Balkongerna renoveras.
2011 Trapphusen renoveras.
2014 Fasaden målas mot innergård.
2016 Fönsterrenovering.
2017 Fasaden målas mot gata.
Kommande renovering är att relina de horisontella rören, samt att nya förråd byggs på vind som går att hyra för den som önskar. Man ser också över möjligheterna att ha en låst port mot gatan. Längre fram kommer ytterportar att bytas ut.

Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar i dagsläget. Belåningen ligger enligt årsredovisningen för 2017 på 2 300 kr/kvm, vilket är mycket lågt. Föreningen har god ekonomi och planerar inte att ta extra lån för reliningen av de vertikala rören.
Under året kommer två lägenheter ha färdigställt sina vindsuppbyggnader, vilket kommer att generera intäkter till föreningen. Efter det har alla utom en lägenhet valt att bygga upp i etage.

Övrigt
Kabel-TV och bredband via Comhem och Bredbandbolaget (båda ingår i avgiften). Avtalen är uppsagda och ny upphandling är pågående, men oasvett leverantör kommer det att ingå i avgiften.
Andrahandsuthyrning: Ansökan görs till styrelsen.
Gemensamma utrymmen: Föreningen har en lokal som kan bokas för fest.
Tvättstuga: Föreningen har en fräsch tvättstuga som nås från B- och C-trapphuset på Bagaregårdsgatan 11. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare två torkrum. Det är lätt att få tid.
Trappstädning: Sköts av de boende.
Parkering: Boendeparkering

Informationen har stämts av med kontaktperson i styrelsen 2019-02-05.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 135 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-08-26 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!