Aschebergsgatan 31

Ljus och stilsäker tvåa om ca 50 kvm på en av stans absolut bästa adresser! Högt till tak, vackra brädgolv, genomgående planlösning, enorma fönster och lyxigt badrum är några av detaljerna som denna bostad kan stoltsera med. Trivsam och stabil förening med låg belåning och låga avgifter!


Aschebergsgatan 31

Bostadsrätt

2 + kök

50 kvm

2 630 kr/mån

0 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 450 000 kr

Andelstal: 5% Lägenhetsnr: 1101/11 Driftkostnader: 2 500 kr/år varav El: 1 500 kr / Försäkring: 1 000 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något visst att vandra omkring längs den övre delen av Vasastan. De vackra fasaderna från förr slutar aldrig att imponera. På uteserveringarna är varje stol upptagen, småbutikernas dörrar öppnas och stängs, människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med röster. Trädalléer, stenhus, förträdgårdar och nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området. Vasakyrkan är ett vackert landmärke och pricken över i:et. Läget är fenomenalt och utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Runt hörnet finner du Kapellplatsen och Landala torg med välsorterad livsmedelsaffär, konditori, systembolag, restauranger, bank-/kassaservice och träningsanläggningar. Färsk fisk, frukt, blommor och grönsaker inhandlas på Kapellplatsen. Ett par minuters gångväg till Götaplatsen så är utbudet enormt för den kulturintresserade medan Vasaparken, Kungsparken och Näckrosdammen står för grönskan.
Brf Poppeln som föreningen heter har låg belåning och äger en renoverad och välhållen fastighet, du får ett tryggt och säkert boende mitt i charmiga Vasastan. I dessa ljuvliga kvarter har Alvhem nöjet att presentera en oerhört stilfull sekelskiftestvåa om 50 kvm med charm utöver det vanliga. Välkomna på visning!

Hall
+
En vacker förträdgård visar dig vägen till husets port. Redan på väg in genom den gedigna träporten ser man att detta är ett välmående hus byggt med tidstypiska material och fokus på detaljer. Bostaden vi nu ska besöka är den gamla vaktmästarens bostad och det är en rolig tanke att man här ifrån en gång i tiden har släppt in och ut boende och besökare i huset. Men nu för tiden är inte innehavet av denna bostaden förknippat med några åtaganden utöver det vanliga. Hallen upplevs ljus och luftig med släta och målade väggar, vackert marmorgolv och väl tilltagen takhöjd. Tack vare att lägenhetens genomgående ljusinsläpp råder ett välkomnande förstaintryck.

Badrum
+
Nyrenoverat (2015) och stilfullt badrum med lyxig hotellkänsla. Till detta badrum har man valt en hexagonformat grått klinkergolv med underliggande värme. Tillsammans med de vita kaklet på väggarna ger det en mycket fräscht och ljust intryck. Duschhörna i smart nisch, handfat med kommod, infällda spotlights samt WC-stol visar på att inget har lämnats åt slumpen.

Vardagsrum
+
Till höger om hallen så når man vardagsrummet. Dess form gör rummet lätt att möblera och här ryms både soffa, fåtölj, tv-möbel, hyllsystem samt läshörna. Med endast en dörröppning finns knappast några begränsningar för möbleringen - här finns möjligheter i varje hörn. Det strategiska läget skapar en skön atmosfär och ett stort lugn. Väggarna är bredspacklade och målade ljusgrå/blå som lyfter stuckaturen och snickerierna på ett snyggt sätt. Likaså det vitbehandlade originalbrädgolvet. Genom det vackra spröjsade fönstret kan man i lugn och ro bevaka stadens vimmel.

Kök
+
Från hallen tar man vänster till köket. Här möts man av ett snyggt, funktionellt och okonventionellt planerad kök med vita profilerade köksluckor, gasspis, diskmaskin, inbyggd micro samt plats för ett rejält matbord invid fönstret. Här blickar man ut över uteplatsen som blir ens "egna" oas under sköna vår-och sommarkvällar. Golvet är belagt med ett vackert och vitpigmenterat brädgolv och väggarna är tapetserade med en lustfylld Josef Frank tapet.

Sovrum
+
Mysigt och rofyllt sovrum i mot den lugna gården. Väggarna är släta och målade i vitt, på golvet löper även här det vitpigmenterade originalgolvet. Längs ena väggen finns en rejäl garderobsvägg som rymmer de mesta.

Övrigt
+
Till lägenheten medföljer ett förråd beläget på vinden. Nuvarande ägare har även en överenskommelse med föreningen ang ytterligare ett stort förråd i direkt anslutning till köket.

Ansvarig mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Förening

Brf Poppeln

Brf Poppeln äger fastigheten Vasastaden 23:6 och är en mysig och trivsam förening som ligger belägen på Aschebergsgatan 31. Föreningen registrerades 2001 och består av 11 lägenheter, vilket omfattar 1115 kvm lägenhetsyta, fördelade på 9 st 4 Rok, 1 st 3 Rok, 1st 2 Rok samt en lokal (64 kvm) med hyresrätt.

Föreningens ekonomi
En 17 år gammal och solid förening med låg belåningsgrad skapar trygghet för det goda boendet. Nyckeltalen talar sitt tydliga språk. De långfristiga skulderna uppgår till ca 3 900 000 Msek, vilket motsvarar en belåning om endast ca 3500 kr/kvm boyta (snittet i Göteborg är ca 6 000 kr/kvm). Totala taxeringsvärdet 2016 för byggnad och mark är ca 18,07 msek. Inga avgiftsförändringar beslutade.

Gjorda renoveringar
Medlemmarna skall finansiera kommande underhåll, driftskostnader samt amorteringar via årsavgifterna och styrelsen upprättar årligen en budget som ligger till grund för dessa beräkningar.

2002 Renoverades V/A - stammarna.
2007 Takmålning.
2008 Installerades en ny entrédörr.
2016 Spolning/översyn av avloppsstammar, stambyte av avlopp i källarplanet, OVK-besiktning samt täthetsprovning av eldstäder/rökkanaler öppna spisarna.
Övriga balkonger


Kommande renoveringar

Man har inga större renoveringar på agendan den närmsta tiden då huset är i gott skick. Man fört diskussioner om att köpa in en tvättmaskin till till tvättstugan samt renovera förträdgården.


Övrigt
Föreningens ekonomiska förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av Revisorsringen. Primär fastighetsförvaltning bistår öreningen med trappstädning samt tillsyn av fastigheten. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Uthyrning i andra hand kräver styrelsens godkännande. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Tvättstugan ligger belägen på vinden.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 20-talsfastighet

Byggnadsår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 118 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-07-21 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!