Andra Långgatan 18 D

Beredd på nåt som är totalt unikt på alla vis? Vad sägs om ett litet town house på en av Linnéstadens mysigaste innergårdar? 52 ambitiöst renoverade kvadrat, två rum och kök med egen ingång, takfönster och en alldeles speciell atmosfär. Fiberbredband ingår i avgiften. Lågt belånad brf.


Andra Långgatan 18 D

Bostadsrätt

2 + kök

52 kvm

2 930 kr/mån

1 av 1 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 800 000 kr

Andelstal: 4,185% Lägenhetsnr: 15/18D Driftkostnader: 5 600 kr/år varav El: 3 600 kr / Försäkring: 2 000 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Långgatornas historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Här råder i dag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfären med ett myllrande gator, annorlunda caféer, pubar och originella restauranger, ger värme och färg åt området.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan och självaste Andra Långgatan med alla krogar och kaféer, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk alldeles vid Masthuggstorget.

Vår lägenhet ligger i en byggnad som fram till början på 1900-talet användes som stall. År 2011 renoverades huset varsamt till hög standard. Skicket är nu, sju år senare, förbluffande gott och känslan oöverträffat go.
Handen på hjärtat: hur ofta dyker den här kombinationen upp: öppen planlösning, sköna material som kalksten, klinker från Marrakech, synliga bjälkar, takfönster – och egen ingång! Den stora innergården, som delas av flera föreningar, är ett föredöme, förmodligen stadsdelens mysigaste. Alldeles utanför lägenhetens entré finns vinbärsbuskar, blomsterrabatter och gräsmattor.

Den som flyttar in i det vackra gårdshuset kan dessutom se fram emot detta:
• Vattenburen golvvärme i både sovrum, kök, hall och vardagsrum. Man slipper alltså radiatorer.
• Alla vattenrör och all el är inbyggd i väggarna.
• Huset har ett eget ventilationssystem med fläkt på taket och man kan ställa in luftflöde med en dosa.
Det både känns och syns att föreningen tar väl hand om sin fastighet. Samtliga trapphus och stora entrén renoverades så sent som 2015 och i den närmaste framtiden finns mest löpande underhåll på agendan.

Hall
+
Hallen slår an tonen för detta annorlunda hem och första intrycket är riktigt gott. Det vitoljade brädgolvet löper genom hela lägenheten och gör att allt hänger ihop på ett fantastiskt sätt.

Kök och vardagsrum
+
Kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning. Svarta takbjälkar ger en spännande dimension till takhöjden och de stora fönstren ut mot gården ger massor av ljus. I vardagsrumsdelen finns plats för både soffa modell större, förvaring och fåtölj. Lägenheten är utrustad med integrerade högtalare och elektriciteten är snyggt dold i väggarna.

Hela norra kortsidan är kök. Handtagslösa luckor och överskåpen är infällda i väggen, vilket ger ett cleant intryck. Bänkskivan är i kalksten och skapar en snygg kontrast till det rektangulära kaklet från Höganäs som når ända upp till taket. Siemens har levererat alla vitvaror som är i rostfritt utförande. Många på middag? Inga problem. Här finns plats för alla och några till.

Sovrum
+
Ligger avskilt och lugnt. Fullstort och plats för dubbelsäng, skjutdörrsgarderob. Takbjälkar även här och underbart ljusinsläpp från både takfönster och ett spröjsat fönster mot gården.

Badrum
+
Ni ser själva på bilderna: inte heller här har något lämnats åt slumpen. Standarden är typ Bättre hotell vide Medelhavet. Stramt och romantiskt på samma gång. Väggarna är kaklade med vita stora plattor och på golvet ligger kakel från Marrakech. Här finns också en bred, rak duschvägg, taksil, handdusch, kommod och stor spegel. Dessutom handduksvärmare, stort badrumsskåp – och vägghängd toa som underlättar städningen. Förberett för tvättmaskin. Inbyggd radio finns också!

Övrigt
+
Utanför entrédörren finns plats att ställa ut utemöbler. Ytan till samfälligheten och är således ingen egen uteplats, men får fritt användas av de boende.
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 15 kvm.
Bredband via fiber från Bredbandsbolaget 100/100 ingår i månadsavgiften.
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, möteslokal och en snickarverkstad.
Grundutbud kabel-tv från Comhem ingår i månadsavgiften.

Ansvarig mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Förening

Brf Andra Långgatan 18

Brf Andra Långgatan18 är en gammal förening och äger fastigheten Masthugget 7:4 sedan 1983. Fastigheten uppfördes redan 1884 och tillhör därmed den äldre bebyggelsen i Linné. Föreningen består av 15 lägenheter och fyra lokaler.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi med mycket låg belåning om totalt ca 4,9 mkr (ca 3 600 kr per kvm). Knappt 40 % av de totala intäkterna kommer från lokalhyresgästerna. Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget .

Gjorda renoveringar
Vatten/avlopp/värmesystem
1975 byte av avloppskopparrören i källaren mot gjutjärnsrör
2001 byte av vatten/cirkulationspump
2003 byte av avloppsrören under restaurangen
2005 ny länspump för grundvattnet
2006 stamspolning
2007 nya expansionskärl för det vattenburna värmesystemet
2009 nya termostater till lägenheternas radiatorer
2016 stamspolning av samtliga rör.

Källarna/grunden
2002 renovering av källaren under restaurangen
2005 fukt - och ohyrasanering av krypgrunden under huvudbyggnaden
2009 tätning av alla källarutrymmen/ohyrasanering, godkänd av Anticimex

Taken
2004 Renovering och ommålning, samt installation av snörasskydd på huvudbyggnaden
2004 ommålning av gårdshusens tak
2009 översyn av stuprören

Fasad/fönster
1990 fasadtvätt och omfogning mot gatan
1994 omfogning mot gården
1998 (ca) nybyggnad av 12 balkonger mot gården, 2009 tillbyggnad av 1 balkong mot gården
2010 byte till nya fönster med 2+1 energiglas mot gården, (ej balkongfönster/fönsterdörrar)
2010 3 nya balkongdörrar
2014 byte av samtliga fönster mot Andra Långgatan samt fasadrenovering inkl. omfogning mot Andra Långgatan.

Tvättstuga
2000(ca) ny industritvättmaskin
2005 ny industritorktumlare, nytt torkskåp
2009 ny, mindre extra industritvättmaskin
2016 ny stor tvättmaskin samt torkskåp

Övrigt:
1975 nya elledningar
2003 Comhem drog nya ledningar
2003 mögelkontroll av våtutrymmen
2016 indragning av fiber till samtliga lokaler och lägenheter.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade inom det närmaste. Föreningen följer en tioårig underhållsplan.

Övrigt
Föreningen ingår i Smackens Gårdsförening som har hand om sophantering, gårdsskötsel m.m. Medlemmarna i föreningen förväntas att till viss del vara aktiva gällande skötseln av huset som exempelvis trappstädning. Den ekonomiska förvaltningen och lägenhetsförteckningen sköts av föreningen.

Boendeparkering gäller i området.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 1 & 2-glas

Energiprestanda: 218 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-02-03 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!