Ånäsvägen 26

I denna funkis-etta omfamnas du av ett härligt, dekadent vardags-sovrum i gröngrått, fiskbensparketten är slipad och lackad och med gavelläge är det fönster åt två håll. Köket är modernt, vitt och funktionellt (med diskmaskin, så klart) och badrummet likaså (renoverat av fackman 2009). Varmt välkommen till Ånäsvägen 26!


Budgivare 1
1 975 000 kr
2019-03-20 10:45
Visa budhistorik

Ånäsvägen 26

Bostadsrätt

1 + kök

39,5 kvm

2 026 kr/mån

1 av 3 (ej hiss)

Slutet av april

1 975 000 kr

Andelstal: 5,43423% Lägenhetsnr: 11 Driftkostnader: 3 480 kr/år varav El: 2 246 kr / Försäkring: 1 234 kr / Personer i hushåll: 1

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vad ska man säga om Brf Buffeln? Massor. Med sina 14 lägenheter och två lokaler ligger huset en minut från Redbergsplatsen och delar staket med Redbergsparken. Här finns både garage och p-platser (inte vanligt i området) och belåningen är låg. Huset är ett av två vackra funkishus längs Ånäsvägen och byggdes 1939.
Lägenheten ligger en halvtrappa upp och här behövs inget göras: t o m högtalarna finns på plats (inbyggda av en tidigare ägare).

Kök
+
Köket renoverades 2010 och här valdes vitt kakel, vit köksinredning, vitmålade väggar (en vägg med vitmålad liggande panel) och vitmålat golv. Vitt, med andra ord.
Det finns gott om bänkyta och skåp och plats för matgäster. Spisen är induktionshäll och fläkten är kolfilter.

Vardags-sovrum
+
Ett steg in i rummet och man befinner sig i Paris eleganta salonger. Det är mysigt och ombonat, sängen är upphöjd med förvaring under och en gardinskena runt sängen gör att man kan stänga ute omvärlden när det behövs. Ekparketten är original och har slipats och lackats. Ovan fönstren sitter kornischer, även de målade.

Badrum
+
Renoverades 2009 av Göteborgs Plattsättning Entreprenad och färgvalet är klassiskt svart och vitt. Skön golvvärme (elburen) och handdukstork (vattenburen). Porslinet kommer från Svedbergs. Och det finns badkar!

Hall
+
Innanför säkerhetsdörren med sjutillhållarlås finns lägenhetens hall med parkett på golvet, gråmålade väggar och avhängning - och en fantastisk klädkammare.

Förråd
+
Lägenheten disponerar ett källarförråd om c:a 5 kvm.

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Reg. Fastighetsmäklare

0731-58 65 55

christina@alvhem.com

Förening

Brf Buffeln 9

Föreningen består av 14 lägenheter, två lokaler, sex parkeringsplatser och fyra garage.
Föreningen förvärvade fastigheten 1989 och HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar
I samband med ombildningen 89/90 dränerades fastigheten och taket lades om.
2008 byttes fönstren ut mot 3-glas med isolerglas.
2010 byttes alla elstammar i fastigheten ut, samtidigt renoverades (relining) samtliga köks- och avloppsstammar.
2013 renoverades tvättstugan.
2014 målades husgrund samt trappor till lokaler spacklades, samtliga gemensamma lås byttes.
2015 Ny porttelefon, renovering garagedörrar och ytterdörrar, mindre takrenovering, byte av armatur i trappuppgång och källare, mm.
För mer utförlig beskrivning, se föreningens hemsida: buffeln9.se.
Föreningen har inga större renoveringar planerade, utan bara löpande underhåll.

Ekonomi
I dagsläget finns det inga planer på några avgiftsändringar. Vid årskiftet höjdes avgifterna med 2%, vilket var första höjningen sedan 2008. Föreningen är lågt belånad på dryga 2 500 kr/kvm (enligt ÅR 2017), och med endast löpande underhåll framöver räknar man med att kunna hålla kvar avgifterna på nivån de är idag, med ev undantag av indexhöjning.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga är renoverad och ligger i källaren i 24:an. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkrum. Det är lätt få tid.
Cykelförråd i källaren under 26:an med ingång från utsidan av huset.

Parkering
Föreningen har sex parkeringsplatser och fyra garage, till dem är det separat kö. Idagsläget finns det ett ledigt garage att hyra för 650 kr med tillhörande parkeringsplats framför. Parkeringsplatserna kostar 450 kr/mån. I området gäller boendeparkering.

Övrigt
Fiber finns indraget i fastigheten via Telia. Lägenhetsinnehavaren beställer själv önskat abonnemang. Grundutbudet för TV ingår i avgiften.
Trappstädningen sköts av en vaktmästare och gräsklippningen av ordförande.
Skötseln av trädgården sköter medlemmarna.
Andrahandsuthyrning beviljas med upp till ett år i taget. Skriftlig ansökan lämnas till föreningen och en avgift på 4 000 kr utgår.

Hemsida: www.buffeln9.se

Informationen har stämts av med person i styrelsen 2019-03-08. Information som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med styrelsen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Funkishus

Byggnadsår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 173 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-05-26 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!