Wijkandersplatsen 1

Funkisdröm på våning 5/6 (hiss finns) som badar i söderljus. En mycket yteffektiv planlösning och välbevarade funkisattribut såsom nyrenoverade originalfönster, fiskbensparkett, fönsterbrädor i sten, brädgolv och listverk. Stor balkong med eftermiddags och kvällssol. En 30 år gammal förening med välskött fastighet och låg belåning.


Wijkandersplatsen 1

Bostadsrätt

2 + kök

2339 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

52kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de magnifika tegelfastigheterna uppe i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, konserthus, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder ett brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är du sugen på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar du Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas eller varför inte genom en kort promenad besöka Mr P, BON eller Familjen som ligger vid Götaplatsen.

I ett välskött rött tegelhus anno 1935, beläget i ett lugnt och fritt läge har vi nu nöjet att presentera en perfekt planerad femtiotvå kvadratare. På högsta originalplan, våning fem av sex, med fritt och insynsskyddat läge har du här ditt drömhem. Mycket av den ursprungliga 30-talscharmen finns bevarad i form av fina profilerade lister, djupa fönsternischer samt vackra tidstypisk spegeldörrar.

Hall
+
Hall med gott om förvaring i en praktiskt inbyggd garderob och här finns även plats för ytterligare avhängning av ytterkläder. Hallen knyter samman hemmets samtliga rum och ger direkt en välkomnande känsla. Väggarna är målade i kulören "Lätthet" och på golvet ligger en vacker parkett med stavläggning.

Kök
+
Smakfullt renoverat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Vita handtagslösa luckor har smakfullt matchats med rummets 30-tals charm. Här möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 3-4 personer. Den maskinell utrustning består utav diskmaskin, gasspis ,fläkt samt kyl/frys. Det är även förberett för mikro i ett av överskåpen. Väggarna är målade i kulören "Lätthet" och på golvet ligger ett brädgolv som vitmålats.

Vardagsrummet
+
Här är det lätt att trivas! Magiskt vardagsrum med stort fönsterparti i rakt söderläge och helt fritt läge, i min mening är detta ytterst ovanligt och verkligen ett hem för den kräsne. Högt i tak, nätta stuckaturer, takrosett, fiskbensparkett samt ett helt insynsskyddat läge som på sommaren bjuder på en härlig grönska utanför fönstret. Rummet är lätt att möblera och inrymmer både soffa, fåtöljer och arbetshörna, här finns flera olika möbleringsalternativ. Väggarna är målade i ljuskulör och på golvet ligger det en tidsenlig fiskbensparkett.

Sovrum
+
Med sin bredd på 2,2 m och längd om 4,5 m gör att du enkelt möblerar med dubbelsäng och flertalet garderober. Här har ägarna tänkt till då det inte går att "gå runt" sängen så har man istället löst detta med två ingångar, riktigt smart! Väggarna är målade i kulören "Lätthet" och på golvet ligger en stavparkett. Här sover du i ett lugnt gårdsläge och med utgång via vackra pardörrar når du en fantastik balkong. Här kan du njuta av solen från eftermiddagen fram till kväll under sommarens sköna dagar. Balkongen är stor och rymmer både plats för kafémöbler och en loungehörna.

Badrum
+
Ett väldisponerat badrum med helkaklade väggar, dusch och handfat. Kakel på väggarna och klinkers på golvet.

Övrigt
+
Ägaren har omsorgsfullt renoverat detta hem under de 5 åren i lägenheten. Samtliga ytskikt har bredspacklats och målats i passande toner och detta gjordes 2012. Elen sågs över 2012 och nu är det jordade ledningar överallt samt så installerades nytt säkringsskåp. Ny köksinredning från Ikea sattes in 2012 och en ny gasspis med elugn från SMEG installerades 2017. Golvet i köket målades 2017. Till lägenheten så finns det ett källarförråd om ca 8 kvm.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!