Wadmansgatan 14A

Ett högkvalitativt boende näst högst upp i huset med pampiga rum i fil, fina originaldetaljer och fönster i två väderstreck. Balkong i soligt västerläge och utsikt längs med Wadmansgatan. Ett stort sovrum och gästrum mot gården. Badrum med tvättpelare samt separat gäst-WC. Eftertraktad Brf och hiss.


Wadmansgatan 14A

Bostadsrätt

3 + kök

2876 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

97kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo på lugn gata mitt i populära Lorensberg, uppskattar nationalromantikens arkitektur och vill bo högt upp i huset, solig balkong mot gatan, drömmer om högt i tak och härligt ljusinsläpp från två väderstreck, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. I välhållet hus anno 1913 förmedlar vi nu detta vackra hem om 97 kvadratmeter. I kvarter där de vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal aldrig slutar att imponera och endast ett stenkast från Götaplatsen och Göteborgs paradgata Avenyn. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, små charmiga kvartersbutiker, trevliga restauranger och mysiga caféer. Frukosten på den italienska delin Fratelli Gridelli är oslagbar och Lorensberg bjuder på ett rikt utbud av kultur. Allt finns inom fem minuters promenadväg, goda kommunikationer, evenemangsstråket med bland annat Liseberg, Universeum och Scandinavium och avkoppling vid grönskande Näckrosparken och sköna promenader i Trädgårdsföreningen.

Brf Ametisten nr 13 har många år på nacken och är en liten och välskött förening som tagit väl hand om sitt hus genom årens lopp. Från det att ni kliver in i fastigheten är det raka spåret fram till hissen, inga trappsteg i vägen. Hissen i huset beskrivs som "liten men naggande bra" och är enligt uppgift en av Göteborgs äldsta hissar. Den tar er smidigt upp till våning fyra av fem. En omfattande renovering har under årens lopp genomförts och lägenheten är i gott skick.

Hall
+
Ett kliv in i hallen och ni får en fin överblick över rummen i fil mot Wadmansgatan där ljuset från öst och väst skapar liv. Inbyggda garderober erbjuder gott om förvaring för hela familjens ytterkläder. Här når ni även lägenhetens gäst-wc. På golvet ligger en fiskbensparkett i original, väggarna är målade i svagt bruten grå ton. Vi fortsätter in.

Vardagsrum
+
Det första rummet av de två i fil är vardagsrummet som idag är ett kombinerat TV-rum och matsalsrum. Västerljuset flödar in och originaldetaljer som stuckatur och fönsterbrädor imponerar. Fiskbensparketten i original återfinns även här, liksom i sovrummet intill. Och det är härifrån man når balkongen, som har ett högt och fritt läge med sol mellan (ca) 11-21 under sommarhalvåret. Högsta balkongläget i huset gör att du har blå himmel ovanför.

Sovrum
+
Sovrummet, intill vardagsrummet imponerar med sina väl tilltagna ytor, tidstypisk stuckatur och originalparkett. Ljus även här från två höga fönster i väster. Vackra pardörrar öppnar upp till vad som idag är sällskapsrum och sovrummet har även öppning in till serveringsgången, vilket ger en öppen och inbjudande atmosfär. Här finns fyra fristående garderober (ingår) och väggarna är målade i en mörk varmgrå ton, perfekt för sovrum. Wadmansgatan är en mycket tyst gata i förhållande till många andra centralt belägna så öppna upp fönstret och njut.

Kök
+
Ett ljust kök (2015) från välrenommerade Myresjö med en planlösning som ger plats för fler än en kock. Gott om lådor och förvaring samt ett rejält skafferi. Köket vetter mot innergården i öster och invid fönstret där morgonljuset är sagolikt ryms ett matbord med plats för fyra till sex personer. Köket är utrustat med; en hel kyl respektive frys, diskmaskin, ugn/mikro, spishäll samt fläkt. Samtliga vitvaror förutom diskmaskin och fläkt kommer från Husqvarna. Från köket nås kökstrapphuset som leder till vindsförrådet (ca 10 kvm stort) och till tvättstugan i bottenplanet.

Badrum
+
Från serveringsgången när man även badrummet, renoverat 2007, som är utrustat med tvättställsblandare, handfat, WC och dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Givetvis finns här golvvärme och dimbara spotlights.

Lilla sovrummet
+
Jungfrukammaren som ligger vägg i vägg med köket passar utmärkt som både ett mindre gästrum, barnrum eller arbetsrum.

Ja, brett mellan husen, liten lekplats för barn samt grillplats för alla i husen runt gården.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!