Wadmansgatan 14A

Ett högkvalitativt boende näst högst upp i huset med pampiga rum i fil, fina originaldetaljer och fönster i två väderstreck. Balkong i soligt västerläge och utsikt längs med Wadmansgatan. Ett stort sovrum och gästrum mot gården. Badrum med tvättpelare samt separat gäst-WC. Eftertraktad Brf och hiss.


Wadmansgatan 14A

Bostadsrätt

3 + kök

97kvm

2876 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 975 000 kr

Andelstal: 5.57% Lägenhetsnr: 1402/0008 Driftkostnader: 4500 kr/år varav El: 3000 kr / Försäkring: 1500 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo på lugn gata mitt i populära Lorensberg, uppskattar nationalromantikens arkitektur och vill bo högt upp i huset, solig balkong mot gatan, drömmer om högt i tak och härligt ljusinsläpp från två väderstreck, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. I välhållet hus anno 1913 förmedlar vi nu detta vackra hem om 97 kvadratmeter. I kvarter där de vackra husfasaderna med spännande arkitektur från tidigt 1900-tal aldrig slutar att imponera och endast ett stenkast från Götaplatsen och Göteborgs paradgata Avenyn. Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig, små charmiga kvartersbutiker, trevliga restauranger och mysiga caféer. Frukosten på den italienska delin Fratelli Gridelli är oslagbar och Lorensberg bjuder på ett rikt utbud av kultur. Allt finns inom fem minuters promenadväg, goda kommunikationer, evenemangsstråket med bland annat Liseberg, Universeum och Scandinavium och avkoppling vid grönskande Näckrosparken och sköna promenader i Trädgårdsföreningen.

Brf Ametisten nr 13 har många år på nacken och är en liten och välskött förening som tagit väl hand om sitt hus genom årens lopp. Från det att ni kliver in i fastigheten är det raka spåret fram till hissen, inga trappsteg i vägen. Hissen i huset beskrivs som "liten men naggande bra" och är enligt uppgift en av Göteborgs äldsta hissar. Den tar er smidigt upp till våning fyra av fem. En omfattande renovering har under årens lopp genomförts och lägenheten är i gott skick.

Hall
+
Ett kliv in i hallen och ni får en fin överblick över rummen i fil mot Wadmansgatan där ljuset från öst och väst skapar liv. Inbyggda garderober erbjuder gott om förvaring för hela familjens ytterkläder. Här når ni även lägenhetens gäst-wc. På golvet ligger en fiskbensparkett i original, väggarna är målade i svagt bruten grå ton. Vi fortsätter in.

Vardagsrum
+
Det första rummet av de två i fil är vardagsrummet som idag är ett kombinerat TV-rum och matsalsrum. Västerljuset flödar in och originaldetaljer som stuckatur och fönsterbrädor imponerar. Fiskbensparketten i original återfinns även här, liksom i sovrummet intill. Och det är härifrån man når balkongen, som har ett högt och fritt läge med sol mellan (ca) 11-21 under sommarhalvåret. Högsta balkongläget i huset gör att du har blå himmel ovanför.

Sovrum
+
Sovrummet, intill vardagsrummet imponerar med sina väl tilltagna ytor, tidstypisk stuckatur och originalparkett. Ljus även här från två höga fönster i väster. Vackra pardörrar öppnar upp till vad som idag är sällskapsrum och sovrummet har även öppning in till serveringsgången, vilket ger en öppen och inbjudande atmosfär. Här finns fyra fristående garderober (ingår) och väggarna är målade i en mörk varmgrå ton, perfekt för sovrum. Wadmansgatan är en mycket tyst gata i förhållande till många andra centralt belägna så öppna upp fönstret och njut.

Kök
+
Ett ljust kök (2015) från välrenommerade Myresjö med en planlösning som ger plats för fler än en kock. Gott om lådor och förvaring samt ett rejält skafferi. Köket vetter mot innergården i öster och invid fönstret där morgonljuset är sagolikt ryms ett matbord med plats för fyra till sex personer. Köket är utrustat med; en hel kyl respektive frys, diskmaskin, ugn/mikro, spishäll samt fläkt. Samtliga vitvaror förutom diskmaskin och fläkt kommer från Husqvarna. Från köket nås kökstrapphuset som leder till vindsförrådet (ca 10 kvm stort) och till tvättstugan i bottenplanet.

Badrum
+
Från serveringsgången när man även badrummet, renoverat 2007, som är utrustat med tvättställsblandare, handfat, WC och dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Givetvis finns här golvvärme och dimbara spotlights.

Lilla sovrummet
+
Jungfrukammaren som ligger vägg i vägg med köket passar utmärkt som både ett mindre gästrum, barnrum eller arbetsrum.

Förening

Brf Ametisten nr 13

Bostadsrättsföreningen Ametisten nr 13 är en gammal och anrik förening som förvärvade sin fastighet för dryga 90 år sedan, redan år 1923. Det är välskött förening som tar väl hand om sitt hus. Föreningen äger fastigheten Heden 26:13 och upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Den sammanlagda bostadsrättsytan uppgår till 1 292 kvm och lokalytan till 127 kvm enligt taxeringsbeskedet. Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av justeringar av tomträttsavgälden.

Genomförda renoveringar
Föreningen har renoverat fastigheten löpande under årens lopp. I slutet av 1980-talet och början av 1990-talet renoverades fasad, tak och balkonger, grundbevarande åtgärder genomfördes och likaså stambyte av avlopp och delvis el. Avloppen har genom åren filmats och spolats och nu senast under 2015. Även fasad, tak och balkonger har genomgått mindre renoveringar löpande sedan början av 90-talet och de senaste åren har man även kontinuerligt bytt ut och uppdaterad postsystem, entrédörrar, ringklockor och strömbrytare i gemensamma utrymmen. Under 2016 har man startat en undersökning av pålarna i grunden för att kunna mäta kvalitén inför en framtida grundförstärkning. I föreningens årsredovisning står utförligt alla renoveringar de utfört sedan sent 1980-tal.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2025. Föreningen har tagit beslut om att på sikt att genomföra en grundbevarandeåtgärd och vilken metod som man kommer använda ännu ej fastslaget. Man planerar även för underhållsarbete av fasaden mot Wadmansgatan, fyra balkonger mot gården samt taket.

Ekonomi & långsiktig inriktning
Föreningen har en stabil ekonomi med en belåning om cirka 4 088 kr/kvm/boa och hyresintäkterna från lokalerna och de tre p-platserna står för cirka 25% av föreningens intäkter. Föreningen diskuterar ev att avyttra råvinden och intäkterna från försäljningen skulle då delvis finansiera kommande underhåll. Föreningen har inga planer på att förändra avgifterna. För mer information om föreningens ekonomi, se bifogad årsredovisningen år 2015.

Övrigt
Föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Fastighetspartner AB och den tekniska förvaltningen sköter föreningens i egen regi. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Tvättstugan ligger i entréplan med ingång från gården och kan även nås via kökstrappan.

En bra tvättstuga med synnerligen god tillgänglighet. Här finns två stycken tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort, snabbt och effektivt torkskåp samt en mindre mangel.

Föreningen är medlem i en samfällighetsförening som gemensamt förvaltar innergård med sandlåda, cykelställ och soprum med källsortering.
Fastigheten är ansluten till kabel-TV (ingår i avgiften) och bredband (ingår ej i avgiften) via ComHem. Till föreningen hör tre p-platser (lång kö idag). Boendeparkering gäller i området till en kostnad om ca 635 kr/mån, för mer information se; www.goteborg.se/trafikkontoret.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Nationalromantik

Byggnadsår: 1913

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 138 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2016-09-26 00:00