Wadmansgatan 14 B

En sekelskiftesdröm att längta efter! Otroligt välplanerade kvadrat med skön karaktär och med ett knäpptyst gårdsläge. Kök och bad med stilrena materialval, vitmålade väggar och mörkbetsad brädgolv, allt i mycket gott skick, renoverat under 2013. Välskött förening med låg belåning och god ekonomi.


Wadmansgatan 14 B

Bostadsrätt

2 + Kök

2117 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

53kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Mitt i hjärtat av populära Lorensberg, ett stenkast från Götaplatsen och Göteborgs paradgata Avenyn, finner du denna undangömda och rofyllda oas om cirka 53 kvadrat. Ett tyst och ostört läge mot gård i välhållet hus anno 1913. Ovanligt välplanerad och med skön hotellatmosfär. Inbjudande öppenhet mellan kök och vardagsrum och lägenheten pryds av originaldetaljer från nationalromantikens arkitektur. Brf Ametisten nr 13 har många år på nacken och är en liten och välskött förening som tagit väl hand om sitt hus genom årens lopp. Utanför dörren, mitt i de vackra och imponerande kvarteren med husfasader från det tidiga 1900-talet, finns allt man kan tänkas önska sig. Små charmiga kvartersbutiker, trevliga restauranger och mysiga caféer finns det gott om. En frukost på den italienska delin Fratelli Gridelli är oslagbar. Inom en promenadväg på 5 minuter hittas goda kommunikationer, evenemangsstråket med bland annat Liseberg, Universeum, Scandinavium, avkoppling vid grönskande Näckrosparken och sköna promenader i Trädgårdsföreningen.

Lägenheten renoverades i sin helhet 2013 och resultatet är mer än lyckat! Dessa 53 kvadrat erbjuder en modern planlösning samtidigt som tidstypiska detaljer smyckar samtliga rum. Stuckaturer, djupa fönsternischer och höga fotlister utgör en mjuk kontrast mot det mörkt betsade brädgolvet och en framtagen tegelvägg. En trappa ner från lägenheten finns två förråd, cirka 4 kvadratmeter vardera.

Hall
+
Väl innanför dörren finns det gott om plats för avgängning längs med väggen till vänster och i en platsbyggd garderob ryms både kappor, skor och väskor. Väggarna är här, liksom i övriga lägenheten målade i vitt och brädgolvet som löper vidare in i alla rum, slipades och mörkbetsades 2013. Från hallen får ni en inbjudande vy över kök och vardagsrum.

Vardagsrum och kök
+
Takhöjd om knappa tre meter och öppna sociala ytor! Väggen mellan vardagsrum och kök togs ner i samband med renoveringen 2013 och resultatet blev ett luftigt och socialt rum som imponerar med sin volym. Här stannar man gärna länge och detta är det perfekta rummet för härliga middagar och häng i goda vänners lag. Fina listverk och stuckaturer påminner om tiden då huset uppfördes och balansen mellan gammal och nytt är perfekt. Köket har en stilren layout med köksinredningen längs med en vägg med en köksö invid. Köket erbjuder bra förvaringsmöjligheter och smarta lösningar och köksön fungerar utmärkt som både arbetsyta och matbord. Köksinredningen är i vitt och i klassisk tappning och arbetsytorna i carraramarmor ger en exklusiv känsla. Köket är utrustat med kyl (Whirlpool), frys (Whirlpool), gasspis och varmluftsugn (Smeg), spisfläkt och diskmaskin i borstad aliminium (Bosch). Det finns el framdraget till köksön och köksön kan även tas bort om man hellre vill ha ett rejält matbord. Från två höga fönster blickar ni ut över föreningens gård och vardagsrumsdelen rymmer både soffa och fåtölj.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum. Precis lagom stort och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden ges en luftig atmosfär. Sommartid lockar prunkande grönska utanför fönstret och här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och förvaring i fyra garderober.

Badrum
+
Badrummet nås från en inre hall och även badrummet renoverades i sin helhet 2013. Väl tilltagen yta och med stilrena materialval. Laserskurna vita kakelplattor på väggarna och carraramarmor på golvet. I taket sitter infällda spotlights som ger en skön belysning och badrummet är utrustat med vägghängd WC från Duravit, vit kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, dusch som avkiljs med en glasvägg och blandare från Tapwell. Badrummet är förberett för tvättmaskin och givetvis finns här också golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!