Viktoriagatan 15 C

Med toppenläge i Vasastaden, högst upp i en attraktiv sekelskiftesfastighet, erbjuds nu en insynsskyddad takvåning. Här är ledorden ljus och rymd. Öppna sociala ytorna och utsikt över innerstadens takåsar. Terrass med eftermiddags och kvällssol och två (tre möjliga) sovrum. Eftertraktad förening med god ekonomi.


Viktoriagatan 15 C

Bostadsrätt

3 + kök

4224 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

100kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Högst upp i en av Vasastans kanske vackraste fastighet gömmer sig denna takvåning om cirka 100 kvadratmeter boyta. Tyst och ostört och med ett perfekt läge i Vasa vid hörnet Viktoriagatan/Engelbrektsgatan. Varje morgon sprider sig doften av nybakat på Viktoriagatan och här finns allt från mysiga fik till kvartersfavoriten Björns Bar och kanske stans bästa pizza från Cyrano. Runt hörnet ligger Vasagatan som är stadsdelens 900 meter långa och lite krokiga ryggrad som löper från Haga i väster till Heden i öster. Gatan är till för att fingå, strosa eller spatsera och säljarnas favorit för söndagspromenaden. För den som har bråttom finns en rejäl cykelbana. Den långsamma trafikströmmen gör gatan lugn men ändå myllrande. För dig som gillar arkitektur och äldre byggnadsverk är en promenad längs Vasagatan full av intressanta stopp. Titta in på Gamla Stadsbiblioteket mitt emot Handelshögskolan. Här har tiden stått stilla sedan den pampiga fastigheten uppfördes mellan 1896 och 1900. Eller gör ett spontanbesök på Röhsska museet, vars mode-, design- och hantverksutställningar oftast röner internationell uppmärksamhet. Några kvarter bort ligger Avenyn, grönskande Vasaparken och Kungsparken. Är det grillkväll med vännerna som hägrar har föreningen en trivsam uteplats med grill, utemöbler och en egen liten kryddträdgård. För dig som föredrar garage framför boendeparkering finns det lediga platser (avstämt 2018-03-07) i Viktoriagaraget endast 50 meter bort.

Brf Viktoriagatan 15CD är en trevlig och populär förening med engagerade medlemmar och med mycket god ekonomi och låga avgifter. Ni välkomnas av en pampig entré och hissen tar er upp till våning 4/5, sen är det en lätt trappa upp. Lägenheten upplevs betydligt rymligare än sina 100 kvadrat då golvytan är mycket större. Det första du möts av är ljuset som flödar in från både takfönster och fönster och utsikten över Vasastadens takåsar, grönska och ända bort mot Liseberg och Läppstiftet etsar sig fast. Spännande vinklar, ett unikt hörnläge, gedigna materialval och ett påtagligt lugn skapar denna bostad som ger intryck av en egen värld. Behaglig vattenburen golvvärme löper genom lägenheten som bygger bort radiatorer och frigör väggyta. Till lägenheten hör ett förråd om cirka 6 kvadrat som nås i anslutning till lägenheten.

Hall
+
Här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. Hallen som möter dig bjuder på en luftig känsla med öppen planlösning mot vardagsrum och kök med generös takhöjd. Blicken söker sig rakt fram mot takkuporna i öster, och ni slås av det höga och fria läget. Till vänster finns gott om plats för avhängning och till höger nås lägenhetens tvättstuga. Väggarna är målade i vitt i hela lägenheten och golvet vid entrén pryds av ett praktiskt klinker. Golvet övergår sedan i en notad rökt bok som slipades så sent som 2017.

Vardagsrum och matsal
+
Här möts du av ljus, rymd och fina vinklar. Från inte mindre än fem takfönster och sex takkupor/fönsterpartier dansar ljuset in. De öppna och generösa ytorna ger en social atmosfär och här erbjuds många olika möbleringsalternativ. Så fundera på vad som passar er bäst, här finns bara möjligheter! Rummet kan beskrivas som lägenhetens hjärta då det binder samman alla rum och idag är ytorna disponerade som en generös matsal, ett större vardagsrum och en loungedel invid terrassen. Från fönstren som vetter mot öster, väster och norr blickar ni ut över grönska och Göteborgs storsiluetter.

Kök
+
Köket är ett premiumkök från tyska Bulthaup, ett välrenommerat köksföretag som är synonymt med kvalitet, funktion och design. Tilltalande design där köksinredningen löper bredvid en rejäl köksö. Här erbjuds både gott om förvaring och arbetsytor och från köket har ni en bra överblick över hemmets ytor. Köket är utrustat med; induktionshäll, diskmaskin samt kyl/frys från Gaggenau och fläkten kommer från Fjäråskupan.

Huvudsovrum
+
Huvudsovrummet har en alldeles perfekt yta och här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och i en platsbyggd garderob erbjuds gott om förvaring. Harmoniskt, insynsskyddat och med himlen som närmsta granne. Vakna med härligt morgonljus från öster och njut av den vackra stadsvyn mot Vasaparken.

Sovrum
+
Lägenhetens andra sovrum rymmer även det en dubbelsäng och förvaring erbjuds i en väl tilltagen garderobsenhet. Snedtak, takfönster och murstockar ger den rätta vindskaraktären.

Badrum och tvättstuga
+
Rymligt badrum med oregelbunden form som skapar liv. Helkaklade väggar och klinker på golv i varma toner. Badrummet är utrustat med både dusch och badkar, handfat och WC. Spotlights med dimmerfunktion och golvvärme (elburen i badrummet) även här. I anslutning till hallen nås en separat tvättstuga, utrustad med ho samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!