Vidblicksgatan 8

Välkommen till en välbevarad funkisdröm med rofyllt läge i rustik tegelfastighet. Ytterst välplanerade kvadrat och allt i fint skick. Alla rum badar i ljus och tidstypiska 30-talsattribut som fina listverk, nätt stuckatur, takrosett och fönsterbänkar i kalksten ger en genuin karaktär. Omtyckt och välskött förening. Vån 3/5, hiss.


Vidblicksgatan 8

Bostadsrätt

2 + Kök

59kvm

3147 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 500 000 kr

Andelstal: 4.88988% Lägenhetsnr: 3026-00042 Driftkostnader: 5480 kr/år varav El: 2880 kr / Försäkring: 2600 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in kvarteren i Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder ett brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan och uppskattar du vällagad och närproducerad mat så levererar familjära BOV full pott varje besök. Vidblicksgatan 8 uppfördes 1935 och huset är ett klassiskt funkishus. Trettiotalet och funktionalismen är känt för sin sparsmakade och stilrena byggnadsstil och denna stil och känsla har bevarats i lägenheten. Stora fönsterpartier i original, fina listverk, fönsterbänkar i kalksten, nätt stuckatur och takrosetter, är i fint skick och smakfullt bevarat. Trapphuset smyckas av bevarade takmålningar och tre trappor upp (hiss finns) välkomnas ni till denna fina funkistvåa i gott skick som imponerar med sitt ljus och rymd. Varje kvadrat är väl genomtänkt och här finns ett stort vardagsrum, renoverat kök och badrum, precis lagom stort sovrum och en klädkammare. Det är en mycket trevlig och lagom stor förening som har ett genuint intresse för att sköta om sin fastighet på bästa sätt. Föreningen har en gemensam gård med utemöbler och grill och framför fastigheten finns en förträdgård där planeringarna står i blom från tidigaste små snödropparna till sen höstsyrén. Till lägenheten hör idag två förråd, ett på vinden om cirka 3,65 kvadrat och ett i källaren om cirka 2,25 kvadrat.

Kapprum och inre hall
+
Tre trappor upp (hiss finns) välkomnas ni till detta pedantskötta hem och ett klassiskt kapprum. En säkerhetsdörr stänger ute allt ljud och tystnaden är påtaglig. Väggarna är tapetserade med Josef Frank tapeten - Paradiset och på golvet liggen en massiv stavparkett som löper vidare in i den inre hallen, vardagsrum och sovrum. Parketten slipades och behandlades med hårdvaxolja så sent som 2017. En välbevarad dörr med spröjs ger karaktär och öppnar upp till den inre hallen där ni möts av ett härlig ljus. Här och i anslutande klädkammare erbjuds gott om förvaring och ni får en god överblick över lägenhetens disposition. Lägenhetens väggar är här, i vardagsrum, sovrum och kök i målade i ljusa kulörer.

Vardagsrum
+
Välkommen in till rum med en social och luftig atmosfär där ledorden är ljus och rymd med det stora fönsterpartiet mot söder i blickfånget. Ljuset in och med sina smala sidofönster åt öster och väster badar burspråksdelen i ljus i princip hela dagen och ni kan blicka ut över himmel och kvarterets vackra fasader. Vardagsrummets centrala placering gör att det är här man lätt samlas, umgås och bara kopplar av och här ryms gott och väl både soffa, arbetsplats och förvaring. Trettiotalet gör sig påmint genom fina listverk, gediget gjutjärnselement, nätt stuckatur och takrosett. Planlösningen är i klassisk funkisanda med fokus på sociala ytor och vägg i vägg med vardagsrummet ligger ett funktionellt kök och sovrum.

Kök
+
Vitt kök i tidlöst utförande med svart lättskött bänkskiva med vitt kakel ovan. Köksinredningens layout är väl genomtänkt och löper längs med två väggar och kompletteras med öppna hyllplan. Köket är utrustat med; ugn och fläkt (Siemens 2007), spishäll (Bosch 2007), kylskåp IKEA - cirka 2010) samt diskho och blandare från Blanco. Invid köksfönstret ryms ett matbord för fyra. Köksgolvet är belagt med en parkett i ek från 2007.

Sovrum
+
Tyst, rofyllt och som bäddat för en god natts sömn. Precis lagom stort med plats för dubbelsäng och en förvaringsenhet. Fina listverk, spegeldörr, originalfönster och fönsterbänkar i sten, precis som det skall vara i ett hus från 1930-talet.

Badrum
+
Badrummet renoverades 2013 och är perfekt disponerat i en kvadratisk form. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, WC och en tvättmaskin från Whirlpool (2015). Inredning som handduksstång, vattenlås, ankarkrok, toalettpappershållare samt kroklist och armaturer kommer från Byggfabriken. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ett ljusgrått klinker med underliggande golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Förening

Brf Göken

Bostadsrättsföreningen Göken är en välskött och omtyckt förening i Nedre Johanneberg. Föreningen förvärvade fastigheten 2005 och medlemmarna har ett genuint intresse för att ta hand om och förvalta sin fastighet på absolut bästa sätt. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt samt två förråd och två p-platser med hyresrätt. Den sammanlagda bostadsarean uppgår till 1 182 kvm.

Gjorda renoveringar
Fastigheten har renoverats löpande under åren lopp och de senaste 10 åren har bland annat följande åtgärder utförts. År 2008 relinades stammarna och under 2011 renoverades tak samt fasad. År 2012 målades trapphusen samt vinden och källaren och i samband med trapphusrenoveringen installerades säkerhetsdörrar och postboxar. Samma år drog man in 3-fas i samtliga lägenheter.

Kommande renoveringar
Föreningen har under 2017 tagit fram en ny underhållsplan som sträcker sig fram till år 2047. Eventuellt kommande renoveringar i närtid är renovering av termostater samt reparation av vissa delar av putsen på gården. Föreningen diskuterar även fönsterrenovering mot gatan och renovering av kopparburspråken, några beslut ej tagna kring detta.

Föreningens ekonomi
Föreningens har en god och stabil ekonomi. Föreningen har de senaste tre åren amorterat kraftigt på sina lån och senast under 2016 amorterade de 500 000 kr. Den totala belåningen uppgår till 3 900 000 kr vilket utgör låga 3 299 kr/kvm/boa (snittet för Göteborgs innerstad ligger på cirka 6 500 kr/kvm/boa). Föreningens vind är oinredd och utgör en dold intäkt. Taxeringsvärdet uppgår till 30 845 mkr varav 10 749 mkr utgör byggnad och 20 096 mkr utgör mark. Idag finns inga planer på att justera månadsavgiften.

Övrigt
Brf Göken har en fin funkisfastighet i sin ägo och ni möts av en förträdgård där fina planteringar blommar från de tidigaste snödropparna till sen höstsyrén. På gården finns gemensamma utemöbler samt grill som medlemmarna får disponera fritt. Tvättstugan är belägen på vinden och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Som pricken över i:et kan ni njuta av fin utsikt under tiden ni tvättar.

Föreningen har två garageplatser med tillhörande p-plats och det är kö per idag. Boendeparkering gäller i området och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos Trafikkontoret Göteborgs Stad. Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Com Hem. Bredband finns att tillgå från Com Hem (ingår ej i avgiften). ISS Facility Service AB sköter den ekonomiska förvaltningen och fastighetsskötsel utförs av Hans Hallen AB. Överlåtelseavgift och eventuell pantsättningsavgift tas ut i enlighet med föreningens stadgar, eventuell pantsättningsavgift (445 kr) och överlåtelseavgiften (1144 kr) av köparen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Funkishus

Byggnadsår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 156 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-11-06 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!