Vidblicksgatan 1

Yteffektiv funkisfyra med trivsamt hörnläge i Nedre Johanneberg. Här finns allt man kan önska; generösa sällskapsytor, stort kök och tre bra sovrum. Balkongen som vetter mot väster och bjuder på sol från lunch till sen kväll fina sommardagar. Både badrum och gäst-WC. Välskött förening med engagerade medlemmar.


Vidblicksgatan 1

Bostadsrätt

4 + kök

118kvm

5518 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 700 000 kr

Andelstal: 6.0097% Lägenhetsnr: 1102/5 Driftkostnader: 2400 kr/år varav El: 2400 kr / Personer i hushåll: 4

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in kvarteren i Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder ett brett utbud av olika affärer (missa inte Lohrs Pocket - bästa presentaffären!), träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan och uppskattar du vällagad och närproducerad mat så levererar familjära BOV full pott varje besök. För barnfamiljer ligger Johannebergsparken bara ett stenkast bort. Parken har en fantastisk liten lekpark som drivs som ett kooperativ av medlemmarna.

Vidblicksgatan 1 uppfördes 1936 och huset är ett klassiskt funkishus. Lägenheter från 30-talet är kända för sin yteffektivitet och sin strama och sparsmakade stil och detta hem utgör inget undantag. Två trappor upp (hiss finns) välkomnas ni till denna fina funkisfyra som präglas av ett härligt ljus och stora öppna ytor. Extremt välplanerad med stort kök och vardagsrum, tre sovrum rymligt badrum och en balkong med upp emot 10 timmars sol under sommaren. Det är en mycket trevlig liten förening med inkluderande gemenskap och medlemmarna är en salig blandning av barnfamiljer, par, pensionärer och studenter. Föreningen har en gemensam gård i samfällighet som går hela vägen upp till Vidblicksgatan 9. Här finns uteplatser, cykelställ och även en liten sandlåda högst upp. Förrådet ligger i källaren och är cirka 3,5 kvadratmeter. I samband med att källaren skall renoveras under kommande år skall förråden ses över och en omfördelning skall ske. Denna lägenhet kommer då få ett större förråd då största lägenheterna (som denna) skall få de största förråden. Gällande kabel-TV så ingår standard utbud från Com Hem.

Hall
+
En välkomnande känsla och redan här ges en god överblick av lägenhetens disposition. I "kapprummet " ryms alla jackor och skor och ett par kliv vidare in så möts ni av en inre hall som är perfekt för ytterligare förvaring alternativt en arbetsplats. Väggarna är målade i en ljusblå ton och på golvet i kapprummet ligger svart industrimatta som sedan övergår till en klassisk fiskbensparkett som löper vidare in i lägenheten.

Kök
+
Ett riktigt härligt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och gäster, som gjort för stora middagar! Är ni många så ryms ett tiotal gäster runt bordet. Köket renoverades i sin helhet 2007 och inredningen kommer från Myresjökök samt Vedum. Det klassiska utseendet passar perfekt och köksinredningen sträcker sig upp till taket och erbjuder gott om förvaring. Arbetsytorna är i laminat av typen Perstorpsplatta för en robust och underhållsfri arbetsyta och den maskinella utrustningen består av; hel kyl och frys (Cylinda 2017), inbyggnadsugn (Electrolux 2007), inbyggnadsmicro (Whirlpool 2007), spishäll (Whirlpool 2007), inbyggnadsgrill (Siemens 2007), diskmaskin (Elektrolux 2007) och kolfilterfläkt (Siemens 2007). Kökets vitmålade väggar bryts av mot en ljusblå fondtapet och på golvet ligger en svartvit plastmatta.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet bjudet på generösa ytor och det stora fönsterpartiet mot gibraltargatan imponerar. Här ryms både soffa, tv-möbel, sideboard och en läshörna. Genom det stora fönsterpartiet flödar eftermiddagsljuset in och den nätta stuckaturen påminner om det sobra trettitalet. Väggarna pryds av en storblommig ljust blå tapet från Sandberg och på golvet ligger en ekparkett i fiskbensläggning.

Huvudsovrum och balkong
+
Precis lagom stort och med ett härligt hörnläge! Här ryms dubbelsäng, tillhörande sängmöbel och en två platsbyggda garderober från golv till tak som erbjuder gott om förvaring. Väggarna är målade i en behaglig grön ton och fiskbensparkett på golv även här. Vår och sommartid är balkongen det där extra rummet man drömmer om och västerläget bjuder på sol från lunch till sen kväll under sommaren. Här finns det plats för både utemöbler, prunkande planteringar och härliga kryddodlingar.

De två mindre sovrummen
+
De två barnrummen är från början ett stort rum som delades 2013. Väggen är spänd och endast fastsatt med ett par skruvar för att bevara fiskbensparketten på bästa sätt. Väggarna i dessa rum är målade i ljusblått och de stora fönsterpartierna ger fint ljus. Takhöjden ger möjlighet att bygga loftsäng för att maximera rummens ytor. Förvaring erbjuds i en mindre hall utanför rummen.

Badrum och gästtoalett
+
Det stora badrummet renoverades 2010 och har helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinker på golv. Badrummet är utrustat med dusch med infällbara duschväggar, handfat, WC, handdukstork och toppmatad tvättmaskin. Gästtoaletten har vitmålade väggar och svart klinkers på golv och är utrustat med wc och handfat.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Förening

BRF Grönsiskan

Bostadsrättsföreningen Grönsiskan bildades för dryga 12 år sedan, år 2005. Det är en mysig och inarbetad förening som tar väl hand om sitt hus och engagemanget avspeglar sig i både den välskötta ekonomin och fastigheten. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 7:1 och innefattar totalt 25 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. Den sammanlagda bostadsrättsytan uppgår till 2063 kvm och lokalytan till 154 kvm enligt taxeringsbeskedet. Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av justeringar av tomträttsavgälden.

Genomförda renoveringar
1985 genomfördes en rot-renovering vilket bland annat inkluderade stambyte, fönsterbyte och tilläggsisolering av delar av fasaden. 2015 ventilationen rensades och en OVK-besiktning genomfördes. 2016 så renoverades trapphuset. Fastigheten dränerades om 2017.

Kommande renoveringar
2017-18 ska källaren renoveras efter fuktgenomträngning. Reparation och underhåll av källarutrymmen inklusive tvättstuga och uthyrningslokal planeras att även startas upp under 2017-18. Finansiering av underhållet kommer att ske med egna medel samt viss upplåning inom ramen för befintligt inteckningsutrymme. Föreningen arbetar aktivt efter att i största möjliga mån förbättra och ta hand om sin fastighet.

Ekonomi & långsiktig inriktning
Nyckeltalen talar sitt tydliga språk; Brf Grönsiskan är en stabil förening. Föreningens långfristiga skulder uppgår till 16 225 000 kr, vilket utgör 7 864 kr/kvm/bostadsyta. Den genomsnittliga avgiften ligger på cirka 518kr/kvm/år. Föreningens mål är att årsavgiften skall vara stabil och långsiktigt uthållig. Föreningen har två hyresrätter kvar som utgör en dold tillgång.

Övrigt Föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsföreckning sköts av Fastum och den teknikska förvaltningen sköter föreningens i egen regi tillsammans med företaget Wira. Fastigheten är fullvärdesförsäkrade genom If. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Gemensam gård i samfällighet som går hela vägen upp till vidblicksgatan 9. Här finns uteplatser, cykelställ och sandlåda högst upp. Här är riktigt härligt på vårkvällar och det går alldeles utmärkt att grilla och sitta och äta på uteplatserna. Föreningens tvättstuga inrymmer . Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Boendeparkering i området (beteckning M4) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret. Föreningen har 5 p-platser och 2 garage platser man kan hyra. Man kan ställa sig i kö som medlem. Standard TV-utbud från Com Hem ingår. Det finns även ett, av föreningen, centralt upphandla Internet abonnemang från Com Hem man kan ansluta sig till med 10/10 Mbit/s hastighet för förmånliga 125 kr/mån som läggs till på månadsavgiften.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Funkishus

Byggnadsår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 117 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-11-27 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!