Vidblicksgatan 1

Yteffektiv funkisfyra med trivsamt hörnläge i Nedre Johanneberg. Här finns allt man kan önska; generösa sällskapsytor, stort kök och tre bra sovrum. Balkongen som vetter mot väster och bjuder på sol från lunch till sen kväll fina sommardagar. Både badrum och gäst-WC. Välskött förening med engagerade medlemmar.


Vidblicksgatan 1

Bostadsrätt

4 + kök

5518 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

118kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in kvarteren i Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder ett brett utbud av olika affärer (missa inte Lohrs Pocket - bästa presentaffären!), träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan och uppskattar du vällagad och närproducerad mat så levererar familjära BOV full pott varje besök. För barnfamiljer ligger Johannebergsparken bara ett stenkast bort. Parken har en fantastisk liten lekpark som drivs som ett kooperativ av medlemmarna.

Vidblicksgatan 1 uppfördes 1936 och huset är ett klassiskt funkishus. Lägenheter från 30-talet är kända för sin yteffektivitet och sin strama och sparsmakade stil och detta hem utgör inget undantag. Två trappor upp (hiss finns) välkomnas ni till denna fina funkisfyra som präglas av ett härligt ljus och stora öppna ytor. Extremt välplanerad med stort kök och vardagsrum, tre sovrum rymligt badrum och en balkong med upp emot 10 timmars sol under sommaren. Det är en mycket trevlig liten förening med inkluderande gemenskap och medlemmarna är en salig blandning av barnfamiljer, par, pensionärer och studenter. Föreningen har en gemensam gård i samfällighet som går hela vägen upp till Vidblicksgatan 9. Här finns uteplatser, cykelställ och även en liten sandlåda högst upp. Förrådet ligger i källaren och är cirka 3,5 kvadratmeter. I samband med att källaren skall renoveras under kommande år skall förråden ses över och en omfördelning skall ske. Denna lägenhet kommer då få ett större förråd då största lägenheterna (som denna) skall få de största förråden. Gällande kabel-TV så ingår standard utbud från Com Hem.

Hall
+
En välkomnande känsla och redan här ges en god överblick av lägenhetens disposition. I "kapprummet " ryms alla jackor och skor och ett par kliv vidare in så möts ni av en inre hall som är perfekt för ytterligare förvaring alternativt en arbetsplats. Väggarna är målade i en ljusblå ton och på golvet i kapprummet ligger svart industrimatta som sedan övergår till en klassisk fiskbensparkett som löper vidare in i lägenheten.

Kök
+
Ett riktigt härligt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och gäster, som gjort för stora middagar! Är ni många så ryms ett tiotal gäster runt bordet. Köket renoverades i sin helhet 2007 och inredningen kommer från Myresjökök samt Vedum. Det klassiska utseendet passar perfekt och köksinredningen sträcker sig upp till taket och erbjuder gott om förvaring. Arbetsytorna är i laminat av typen Perstorpsplatta för en robust och underhållsfri arbetsyta och den maskinella utrustningen består av; hel kyl och frys (Cylinda 2017), inbyggnadsugn (Electrolux 2007), inbyggnadsmicro (Whirlpool 2007), spishäll (Whirlpool 2007), inbyggnadsgrill (Siemens 2007), diskmaskin (Elektrolux 2007) och kolfilterfläkt (Siemens 2007). Kökets vitmålade väggar bryts av mot en ljusblå fondtapet och på golvet ligger en svartvit plastmatta.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet bjudet på generösa ytor och det stora fönsterpartiet mot gibraltargatan imponerar. Här ryms både soffa, tv-möbel, sideboard och en läshörna. Genom det stora fönsterpartiet flödar eftermiddagsljuset in och den nätta stuckaturen påminner om det sobra trettitalet. Väggarna pryds av en storblommig ljust blå tapet från Sandberg och på golvet ligger en ekparkett i fiskbensläggning.

Huvudsovrum och balkong
+
Precis lagom stort och med ett härligt hörnläge! Här ryms dubbelsäng, tillhörande sängmöbel och en två platsbyggda garderober från golv till tak som erbjuder gott om förvaring. Väggarna är målade i en behaglig grön ton och fiskbensparkett på golv även här. Vår och sommartid är balkongen det där extra rummet man drömmer om och västerläget bjuder på sol från lunch till sen kväll under sommaren. Här finns det plats för både utemöbler, prunkande planteringar och härliga kryddodlingar.

De två mindre sovrummen
+
De två barnrummen är från början ett stort rum som delades 2013. Väggen är spänd och endast fastsatt med ett par skruvar för att bevara fiskbensparketten på bästa sätt. Väggarna i dessa rum är målade i ljusblått och de stora fönsterpartierna ger fint ljus. Takhöjden ger möjlighet att bygga loftsäng för att maximera rummens ytor. Förvaring erbjuds i en mindre hall utanför rummen.

Badrum och gästtoalett
+
Det stora badrummet renoverades 2010 och har helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinker på golv. Badrummet är utrustat med dusch med infällbara duschväggar, handfat, WC, handdukstork och toppmatad tvättmaskin. Gästtoaletten har vitmålade väggar och svart klinkers på golv och är utrustat med wc och handfat.

Ansvarig Mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!