Vegagatan 56

Totalrenoverad 20-talslägenhet, med nytt kök och badrum. Alla ytskikt är perfekt genomgångna. Härlig stor balkong med vy över öppen innergård. Perfekt läge med slottsskogen som närmsta granne. Hiss finns


Vegagatan 56

Bostadsrätt

2.5 + kök

3340 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

63kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Minutiöst, under 2016, totalrenoverad lägenhet där varenda detalj är genomgången. I klass med nyproduktion fast med bevarade originaldetaljer och charm. Tröskelfri pigmenterad ekparkett löper genom lägenhetens alla rum. Alla listverk har bytts ut till tidstypiska, stuckaturer har satts in, all el är omdragen och infräst i väggarna. Dimmerstyrda spotlightsskenor har satts in. Badrum och kök har totalrenoverats enligt konstens alla regler, en stor balkong mot den öppna innergården har byggts. Så här kan du bara flytta in direkt och börja leva.

Föreningen köpte fastigheten under 2015 och har på kort tid gjort ett fantastiskt bra jobb. Amorterat ner närmare 4Mkr, byggt balkonger, fixat en hel del små underhåll, skapat en stabil styrelse och byggt upp en bra hemsida. Gå in där så får du en bra känsla för föreningen. Fastigheten är dessutom i mycket fint skick.
Trots fastighetens utmärkta läge, mitt i Linné, bjuds de boende på en avkopplande miljö med en blomstrande öppen innergård med sittgrupper och planteringar, grillmöjligheter. Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.
I hörnet av fastigheten ligger Bar Robusta, där det ständigt är liv och rörelse, och som med sin fantastiska frukostbuffé, bra luncher och härligt kvällshäng bidrar till en kontinental känsla. Behöver du nybakt bröd, mjölk eller dylikt ligger lilla kvartersbutiken "Oliven", som har legat där i urminnes tider och är ett uppskattat mervärde, i nästa hörn. Med trevlig personal och ett rikt utbud av fräsch färdigmat, delikatesser och alla tänkbara livsmedel till humana priser. Öppettiderna är så generösa att man sällan behöver planera sina inköp. Behöver man handla lite mer finns annars en välsorterad Hemköpsbutik bara ett kvarter bort och FRAM Ekolivs, som påminner om en lanthandel, har fint surdegsbröd.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Hall
+
Redan i trapphuset får man en bra känsla för huset, här råder ordning och reda. Ta hissen upp till andra våningen. När du stiger innanför den massiva säkerhetsdörren i lägenheten välkomnas du av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare. Hallen är i lägenhetens centrum, härifrån når du köket och badrummet men även vidare in mot de andra rummen. På golvet ligger vacker ekparkett som tröskellöst går vidare in i lägenhetens alla rum, man har öppnat upp lite av väggen in mot köket vilket gör hallen ljus.

Kök
+
Efter att du fått av dig skorna i hallen så känns det som om du får en naturlig dragning till köket som ligger i anslutning.
Det renoverades, precis som allt annat i lägenheten, under 2016. Detta är ett luftigt och smakfullt kök med mycket arbetsytor. Svarta stilrena underskåp med en svart bänkskiva ovan och fasade vita kakelplattor på väggarna. Vill man ha mer förvaring finns möjlighet att sätta upp överskåp eller hyllplan. Vitvaror i form av en diskmaskin, induktionshäll och spis. Kyl/frys har smakfullt byggts in i gamla kallskafferiet.
Från köket når man lägenhets balkong.

Balkong
+
På den 4,5 meter breda balkongen i österläge kan man skapa sin egen grönskande oas med krydd- och blomsterodling, njuta i solen eller enkelt duka upp matbordet för fyra personer. Här är sol från morgon till eftermiddagen. Du befinner dig på våning 2, men får känslan av att du är mycket högre upp, tack vare gården som ligger i suterräng. Eluttag finns här om man vill ha belysning eller infravärme.

Matsal/Bibliotek
+
Mitt i bostaden finner du detta nav, idag används det som matsal. Här kan du duka långbord.

Vardagsrum
+
Med fönster ut mot väster ligger det luftiga vardagsrummet. Detta är ett ovanligt stort sällskapsrum, vilket ger många möbleringsmöjligheter. Ett rejält fönster med djupa nischer bjuder in ljuset i rummet. Här finns 20-tals charm i form av fina listverk, djupa fönsternischer med tjocka stenskivor, stram stuckatur.

Sovrum
+
Mot gården ligger sovrummet. Stämningen är vilsam, precis som sig bör i ett sovrum. Närheten till gården gör att rummet upplevs som ett med naturen utan att störa och helt utan insyn. Väggarna är perfekt släta likt övriga lägenhetens väggar och målad i samma kulör. Här finns plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Hela sju garderober ger gott om förvaring, det finns gott om plats.

Badrum
+
Totalrenoverat under 2016, grått klinker på golvet och vitt rektangulärt kakel på väggarna. När badrummet byggdes om valde man att ta en del av klädkammaren för att skapa ett stort badrum och på så sätt har det gett plats åt en rejäl dusch samt tvättmaskin. Givetvis finns här handdukstork och golvvärme (dokumentation och kvalitetsdokument finns).

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!