Västergatan 4 B

79 snyggt renoverade kvadrat med platsbyggt kök i massivt trä, fiskbensparkett, kolmårdsmarmor och västerbalkong på bästa adress i Vasastaden. Två riktigt bra sovrum, fungerande öppen spis, hiss och mycket välskött brf.


Västergatan 4 B

Bostadsrätt

3 + kök

4027 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

78kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Vad är viktigast när du letar ny lägenhet? Ljuset? Ett centralt läge? Kanske två klockrena sovrum? Eller är föreningens ekonomi det som väger tyngst? Grattis till dig som svarar JA på dessa frågor, för på Västergatan 4 finns trean med just dessa kvalitéer. Våning 3, öppnad planlösning, bra förvaring och ett riktigt centralt läge mittemellan Vasastaden, Linné och Haga.

Brf Päronet 1 erbjuder sin medlemmar ovanligt bra förmåner: i huset finns nämligen både en ny bastu med relaxavdelning som bokas privat, ett gym - och högt upp bland trädkronorna - en gemensam terrass med vidunderlig vy över vårt goa Göteborg. Välkommen, du kommer att gilla detta!

Västergatan börjar där backen vid Haga Kyrkogata slutar och vår lägenhet ligger i en fint bevarad fastighet från mitten av 40-talet när funkisarkitekturens fana vajade som högst. Stiligt trapphus, kolmårdsmarmor och praktiska planlösningar kännetecknar byggnadsstilen och detta hus är välskött från källaren hela vägen upp till den gemensamma takterrassen.

Läget är centralt, närmaste spårvagnshållplats heter Brunnsgatan och ligger bara några steg bort. Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken och Kungsparken. Ett tomt kylskåp är ingen anledning till panik. God mat finns nämligen inom räckhåll och på en kort promenad når du moderniserade Övre Husargatan med de populära restaurangerna Spisa, Burgersson och Bistro Italiano.

De nuvarande ägarna tog över lägenheten för fem år sedan och har gjort en totalrenovering sedan dess. Ett platsbyggt kök i massivt trä sattes in, samtliga golv slipades, väggarna rensades på tapet och målades tillsammans med tak och lister. I badrummet har den vackra marmorn på golvet fått vara kvar, men både handfat, duschvägg och toalett är alldeles nya. Den öppna spisen funkar fint och flera av grannarna har öppnat upp mellan kök och vardagsrum för en mer social planlösning.

Entré
+
Huset är maffigt och respektingivande sju våningar högt med totalt 39 lägenheter, varav ett par fortfarande är hyresrätter och en tillgång för brf Päronet 1. Nyrenoverad fasad, stiliga entréer och ljusa trapphus gör att den rätta känslan infinner sig. Här märks det att de boende tar väl hand om sin fastighet.

Hall
+
Vi öppnar säkerhetsdörren till den fina trean och det första intrycket är ljust och rymligt. Granitgolvet har legat där sedan fastigheten uppfördes för cirka 70 år sedan. Jackorna hängs till höger och två praktiska garderober är perfekt för kläder eller träningsväskan. Härifrån har man god överblick över hemmet och det är skönt att se hur ljuset får fritt spelrum över hela lägenheten.

Kök
+
Platsbyggt och skräddarsytt och hela köket bär en skicklig snickares signatur. Sven Snickare är mannen bakom verket och resultatet talar för sig själv: massivt trä rakt igenom, kakel från diskbänk till tak och skåp hela vägen upp till taket. Luckorna går i "liv" på lantligt vis och finishen är oantastlig. Rejäl rostfri diskbänk som det var på 40-talet. På golvet ligger schackrutig vinyl och den fristående kylen/frysen kommer från Smeg.

Vardagsrum
+
Alla rätt även här: fiskbensparkett, fungerande öppen spis, plats både för soffgrupp och matsalsbord. I fritt västerläge ligger lägenhetens balkong med soltimmar mellan klockan 13 och ca 19 vår och sommar. Balkongen har mjuk trall - skönt för barfotafötter - och är stor nog för fyra personer.

Sovrum 1
+
Läget på tredje våningen gör att här härskar tystnaden. Sovrummen ligger avskilda och rofyllt mot Folke Bernadottes gata. Det ena har plats för dubbelsäng med tillhörande sidobord. Även här ligger originalparkett och väggarna är vita. Kläderna förvaras i den stora garderoben med skjutdörrar.

Sovrum 2
+
Bra storlek även på detta sovrum. Fiskbensparkett, vita väggar och ett stort fönster ut mot grönskan på baksidan.

Walk in closet
+
På 40-talet var man noga med förvaringslösningar, vilket vi tackar för i dag, 70 år senare.

Badrum
+
Grått och vitt i snygg kontrast. Kolgårdsmarmor på golvet, nytt handfat, spegelskåp, kommod och toalett från 2017. En tvättmaskin gör badrummet komplett.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!