Värmlandsgatan 36

Tröttnat på villan men inte beredd att kompromissa med vare sig två badrum, öppen spis eller hejdundrande utsikt? Välkommen upp till takvåningen med utgång till terrass från samtliga rum. Ingen insyn överhuvudtaget, men full koll på precis hela Göteborg. Spektakulär takhöjd och avgiften är låga 2 683 kronor. Hiss finns!


Värmlandsgatan 36

Bostadsrätt

3 + kök

2683 kr/mån

7 av 7 (hiss finns)

83kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vanudå? Alvhem förmedlar lägenhet i modern fastighet? Ibland gör vi undantag - och detta är ett fantastiskt sådant. Takvåningen i det relativt nybyggda JM-huset alldeles vid foten av Oskar Fredriks kyrka, kunde vi inte motstå. Eller vad sägs om två terrasser om totalt ca 33 kvm, braskamin, två bra sovrum, två fullt utrustade badrum, hiss, takhöjder mellan drygt 3 och knappt 4 meter - och fönsterpartier från golv till tak? Förresten: ALLA rum (inklusive det ena badrummet) har utgång till någon av de två terrasserna.

Total frihet, noll insyn, maximal utsikt!

Så välkommen till det goda livet i Linnéstaden. Vi tar strax hissen upp till plan sju, men stanna gärna till på föreningens exceptionellt vackra innergård en stund. Brf Västra Linnéstaden erbjuder nämligen massor av bonus för de boende. Här finns såväl gym, biljard- och hobbyrum, övernattningslägenhet och festlokal.

Fastigheten, som stod klar 2003, ligger i hörnet av Värmlandsgatan - Fjärde Långgatan och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns välutrustade butiker bara några steg bort.

Den mycket låga månadsavgiften speglar den välskötta föreningen och det kapitaltillskott som nuvarande lägenhetsinnehavare gjort. Föreningen har delat upp avgifterna i en kapitaldel och en driftsdel. Den aktuella lägenheten har inte längre någon del i föreningens belåning, utan den som flyttar in betalar avgift endast för driften. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och IP-telefoni.

Nuvarande innehavare har bott i lägenheten sedan huset byggdes för 14 år sedan. Och risken – eller chansen – att den som flyttar in härnäst kommer att bo kvar minst lika länge. När man väl satt sin fot i detta hem är svårt att släppa taget. Det är alltså en fullständigt unik möjlighet att förvärva en takvåning i ett av Göteborgs bästa lägen.

Lägenhetens radiatorer är nedsänkta i golven, vilket ger ett rent intryck. Nästan alla fönster är utrustade med persienner.

Hall
+
Redan i entrén ut mot gatan infinner sig en god känsla - den enorma järnporten är respektingivande och ger en antydan om att här byggdes med kvalitet och gedigna material. Medan vi korsar den öppna och välskötta innergården inser man att allt är mycket välskött och att föreningens styrelse arbetar aktivt för att måna om sitt hus. Vi kliver in i trapphuset, kollar posten i de snygga postfacken och tar hissen upp till översta våningsplanet. Säkerhetsdörren går igen med ett tryggt klick och lägenheten välkomnar med oväntad rymd, glasväggar och spännande vinklar. I hallen finns avhängning samt bra med förvaring bakom diskreta vita garderober.

Vardagsrum
+
Glas från golv till tak, varierande takhöjd mellan 3,1 och 3,9 meter och ett alldeles underbart lugn infinner sig häruppe. För er som är vana vid villalivet med uteplatser och avskildhet, blir det förmodligen inte bättre än så här. Parkett och vita väggar, braskamin och ständigt detta ljus. Det glasade partiet ger en näst intill svävande känsla och suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Matsalsbord och många stola får utan vidare plats också. Med Oscar Fredrik i fonden och blå himmel på fotograferingsdagen visar sig lägenheten från sin allra bästa sida. Den genomgående planlösningen gör att ljuset även strömmar in från terrassen på motstående sida. Öppna terrassdörren och släpp in försommarvärmen!

Terrass i sydväst
+
En förlängning av vardagsrummet och det soligaste läge man kan tänka sig. På golvet ligger trall, impregnerad och laserad i en ljudgrå nyans. Här finns plats för både odlingar, grill och utemöbler. Imponerande tio meter lång och cirka 1,7 meter djup. Det utskjutande taket gör att terrassen kan njutas även vid regn.

Kök
+
Myresjö levererade köket nytt 2003 och allt är fortfarande i mycket gott skick. Byggt i vinkel med profilerade ekluckor. Spishäll, fullstor kyl och frys, inbyggd ugn och klinker på golvet. Glas från golv till tak. Ljusa väggar.

Terrass i öster plus förråd
Frukost i solen och lunch i skuggan? Då passar österterrassen vid köket bäst. Även här ligger trätrall och långt där nere ligger hustaken röda. Med blicken i fjärran kan vi få en geografilektion över stadens landmärken. Ett flertal krktorn, Skansen Kronan, värmeverket, Kungshöjd. Göteborg visar upp hela sitt register. I anslutning till terrassen finns ett praktiskt förråd med plats för verktygen, resväskorna och andra prylar.

Badrum 1
+
Badrummet inrymmer badkar wc-stol, handfat med förvaringsskåp och ovansittande spegelskåp, skåp och handukstork. Kakel hela vägen upp till tak och under golvklinkret finns värme. Badrummet är från 2003 när fastigheten byggdes och är uppfört enligt gällande normer. Här också en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Bada med öppen terrrassdör? Ja, det funkar faktiskt.

Sovrum 1
+
Lägenhetens största sovrum är något utöver det vanliga. Med ett enormt fönsterparti och utgång till terrassen i fritt insynsskyddat läge får man en oslagbar frihetskänsla. Från sängen blickar man ut över staden och tack vare det tysta gårdsläget kan man njuta av sommarbrisen genom den öppna terrassdörren om natten. Väggarna är målade i ljus nyans med matchande fondvägg och på golvet ligger ekparkett. Här finns också två garderober med skjutdörrar.

Badrum 2
+
Två fullutrustade badrum är en lyx. Men här finns det, vilket gör lägenheten synnerligen lämplig för er som vant er vid denna bekvämlighet efter åren i villan. Här finns också wc-stol, handfat med förvaringsskåp och ovansittande spegelskåp samt dusch med vikväggar.

Klädkammare
+
Skönt med extra plats för alla prylar och kläder!

Sovrum 2
+
Det något mindre sovrummet ligger bredvid vardagsrummet med utsikt västerut - och utgång till terrass. Så ljust, så mysigt, så högt!

Till lägenheten medföljer ett källarförråd om cirka 4 kvm.

Föreningen disponerar 37 garageplatser i fastigheten. Garageplatserna kostar i fastigheten ca 1000 kr/mån och till dessa är det separat kö. Vissa av dem som ännu inte har en parkeringsplats i föreningens garage hyr parkeringsplats i något av de närliggande garagen.

Kabel-tv ingår i avgiften från Comhem (grundutbud).

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget som kallas 250/100. (Nedhastighet 150-250 Mbit/s, Upphastighet 60-100 Mbit/s.) Bredbandsbolaget har dragit in fiber i alla lägenheter och det finns ett uttag i varje lägenhet som ofta sitter inne i en klädkammare. Abonnemangets kostnad ingår i månadsavgiften till föreningen.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!