Värmlandsgatan 16 B

Välkommen till en sekelskiftestrea i ett vackert hus anno 1883 med väl tilltagna social ytor. Två ljusa sovrum mot lugn innergård. Härlig balkong med utgång från kök, praktiskt, inbjudande och önskvärt. Stort modernt badrum med ny tvättpelare. Till detta erbjuds även en extra rymlig hiss i ett sekelskifteshus i gott skick.


Värmlandsgatan 16 B

Bostadsrätt

3 + kök

4515 kr/mån

2 av 3 (hiss finns)

82kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Långgatornas historia har formats och skapats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar och originella restauranger, ger värme och färg åt området och de boende bjuds på ett läge utöver det vanliga. Här finner du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, cafékulturen i Haga, Majorna eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar.

Kom och upptäck den här trevliga bostaden i praktfull tegelfastighet från 1800-talets slut. Lägenheten är belägen på andra våningen och bjuder på två väl utformade sovrum in mot lugn innergård och ett stort socialt vardagsrum. Som en förlängning av vardagsrummet ligger köket med egen utgång till balkongen. Lägenheten renoverades 2009 då bl a badrummet och köket totalrenoverades och en balkong fick sitt fäste på fasaden. Under 2015 målades samtliga väggar om i ljusa nyanser, vissa tak fick stuckatur och takrosett, ekparketten slipades och lackades och några av vitvarorna byttes ut. Under 2017 fick badrummet en ny tvättpelare av märket Siemens, köket nya bänkskivor och hallen ett nytt klinkergolv.

Till detta bör man veta att föreningen äger ett mycket välrenoverat hus och har hyresintäkter om hela 44 procent.

Hall
+
Efter att ha passerat det välrenoverade trapphuset och tagit den stora hissen upp till andra våningen, välkomnar en stilren lägenhet där beviset på den goda smaken märks redan i hallen. Väggarna är släta och målade i en vit nyans och golvet pryds av gråa hexagonklinkerplattor från Svenska kakel med ljusgrå fogar som lades in så sent som 2017. Längs ena väggen finns avhängningsmöjligheter och plats för mindre hallmöbel. Hallen binder ihop hela lägenheten med ingång till samtliga rum. Ljuset kommer in från både vardagsrum, sovrum och köket och man vill genast se mer av detta vackra sekelskifteshem.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger det rymliga badrummet som får anses vara ovanligt stort för att inrymmas i ett sekelskifteshus. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av ett grafitgrått klinkergolv, utfört 2009. Dusch med vikbara glasväggar, wc-stol, handfat, planspegel med ovansittande belysning. Här finns även en ny tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från välkända Siemens (2017) för maximal komfort. I övrigt är badrummet utrustat med elektrisk handdukstork och ett mindre badrumsskåp.

Kök
+
Ett stort och luftigt kök i anslutning till vardagsrummet gör att de sociala ytorna är väl tilltagna. Lägg till balkongen, som nås via köket, och de sociala ytorna blir ännu större. Släta vitmålade väggar och en takhöjd om ca 3 meter förstärker det ljusa och oerhört luftiga intrycket. På golvet ligger ekparkett som slipades 2015. Köksinredningen är från 2009 och bakom släta vita luckor ges gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin (Electrolux -2015), spis med varmluftsugn och keramikhäll (Bosch -2009), kyl/frys i fullhöjd (Bosch -2009) samt kolfilterfläkt (Franke -2009). Ovanför den ny bänkskiva i grå laminat (2017) sitter vitt kakel. Ljuset kommer in från de stora fönster- och dörrpartiet mot balkongen. Invid balkongen finns det plats för ett matbord för minst fyra personer.

Balkong
+
Balkongen blir en naturlig förlängning av köket samtidigt som den skapar det extra uterum man sommartid drömmer om. En bred balkong med lugnt gårdsläge som ramas in av svart smidesräcke och trätrall. Här finns gott om plats för då säljaren låtit platsbygga bänkar efter balkongens form.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet nås via två passager, en bred från hallen eller direkt från köket. Det stora vardagsrummet är som gjort för fester eller stora sällskap. Med ca 25 kvadratmeter erbjuds här gott om plats för både soffavdelning och matsalsbord. Takhöjden om ca 3 meter bidrar ytterligare till den oerhörda rymd som återfinns här. Genom två stora välvda fönster med överljus blickar man ner över Andra Långgatans livfulla utbud och vackra fasader. Samma djupa nischer med svart marmorskiva som i övriga lägenheten ger en vacker inramning till fönstren samtidigt som de erbjuder praktisk avställningsyta. En mattlackad ekparkett pryder golvet och bryter fint mot släta vita väggar.

Sovrum 1
+
I fil med köket ligger ett av de två sovrummen in mot den lugna innergården. En av rummets väggar har en rundad form, vilket gör en påmind om att rummet en gång i tiden tillhört ett sekelsskiftestrapphus. Rundningen skapar kontraster och mitt i rundningen sitter ett fönster med överljus som släpper in behagligt med ljus. Sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förslagsvis en byrå. Förvaring genom fyra vita garderober. Släta vitmålade väggar, tak och lister 2015 och på golvet ligger en fin parkett i ek.

Sovrum 2
+
Det andra sovrummet har sin ingång vid entrén. Även detta rum erbjuder plats för en dubbelsäng, men används idag som ungdomsrum. Väggarna är släta och vita och golvet pryds av samma parkettgolv i ek som i övriga rum. Tre breda garderober erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Detta rum har två charmiga fönsterpartier i olika storlekar, ett rejält fönster med överljus mot innergården och ett mindre, även det med överljus. Det sistnämnda har varit ett fönster in till före detta kallskafferiet, då rummet var ett kök när huset byggdes.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd om ca 6-8 kvm bekvämt beläget på vinden i samma trappuppgång. Varje lägenhet har egen tvättmaskin/torktumlare och således finns ingen gemensam tvättstuga.
Föreningens innergård är utrustad med blommor och planteringar. Här finns också miljöstation och cykelförråd under tak. Sommartid är föreningens gemensamma innergård utrustad med grill och utemöbler. Fastigheten är ansluten till ComHem, basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften.

Föreningen förfogar över 10 p-platser vid Stenaterminalen (med stålgrind där nyckel krävs för att ta sig in). En plats kostar cirka 900 kr/mån. Idag är det kö men möjlighet finns att på sikt hyra en plats där. Boendeparkering gäller i området (beteckning M4, kostnad ca 630 kr/mån). För mer information besök www.goteborg.se/trafikkontoret I området finns även en del andra garage som kostar ca 800-1 200 kr/mån, kötid).

Ansvarig Mäklare

Marcus Hamilton

Partner/Fastighetsmäklare

0766-44 66 16

marcus@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!