Värmlandsgatan 16

Väldisponerad 1880-talslägenhet om tre rum och kök i mitt i Linnéstaden. Stora sällskapsytor och två riktigt generösa sovrum. Kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre stora fönster på rad och ovanligt bra förvaring. Check i rutorna för balkong, hiss och tvättmaskin.


Värmlandsgatan 16

Bostadsrätt

3 + kök

4743 kr/mån

2 av 4 (hiss finns)

87kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Långgatornas historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Här råder i dag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfären med ett myllrande gator, annorlunda caféer, pubar och originella restauranger, ger värme och färg åt området.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med stort utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk alldeles vid Masthuggstorget.

Vår lägenhet ligger på andra våningen i vacker fastighet från 1883, då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Värmlandsgatan kan vara aningen anonym för många, men löper från Första Långgatan i norr till korsningen med Plantagegatan där gatan byter namn till Vegagatan Här visar vi nu en trea som passar utmärkt både för barnfamiljen och för er som helt enkelt vill bo på bra i Göteborgs just nu hetaste stadsdel.

Hall
+
Första intrycket: riktigt gott! Klinkerlätt golv och takhöjd modell Hög. Till höger finns bra förvaring i form av tre garderober i vitt. Här finns också plats för en barnvagn eller exempelvis en sittmöbel. Väggarna är vita och ger en fin kontrast mot tarkettgolvet. Från hallen når man både vardagsrum, kök och det stora sovrummet.

Kök och vardagsrum
+
En planlösning för 2020-talet! Socialt men ändå tydligt uppdelat. Perfekt för ett urbant cityliv. Köksdelen går i vitt med både kyl och frys i fullhöjd. Många middagsgäster? Inga problem, för här finns plats för halva släkten runt matbordet. Tre riktigt stora och höga fönster på rad garanterar ljuset som kommer från väster. Vardagsrumsdelen är minst sagt spatiös, och så den underbara takhöjden.

Lilla sovrummet
+
I dag bor lille Ebbot här, men rummet kan såklart användas både som arbetsrum eller gästrum. Även här vita väggar och tarkett på golvet. Fönster ut mot Värmlandsgatan.

Stora sovrummet
+
Master bedroom – mot den lugna innergården, som sig bör. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förslagsvis en byrå. Förvaring genom fyra vita garderober. Släta vitmålade väggar, tak och lister. På golvet ligger tarkett.

Balkong
+
Uppsatt så sent som 2009 är den fortfarande ett ovanligt härligt utrum denna milda sensommar 2018. Läget är östligt och tyst. Svart smidesräcke ramar in och här kan man sola från morgonen fram till lunch.

Badrum
+
Ovanligt stort för att inrymmas i ett sekelskifteshus. Väggarna är kaklade i vitt och golvet ligger ett grafitgrått klinkergolv, allt renoverat 2009. Dusch med vikbara glasväggar, wc-stol, handfat, spegel med ovansittande belysning. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Bosch för maximal komfort. I övrigt är badrummet utrustat med handdukstork och ett mindre badrumsskåp.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd om ca 8 kvm bekvämt på vinden. Varje lägenhet har egen tvättmaskin/torktumlare och därför finns ingen gemensam tvättstuga. Föreningens innergård är fortfarande sommargrön med blommor och planteringar. Här finns också miljöstation och cykelförråd under tak. Fastigheten är ansluten till Comhem, basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften. Föreningen förfogar över 10 p-platser vid Stenaterminalen (med stålgrind där nyckel krävs för att ta sig in). En plats kostar cirka 900 kr/mån. Idag är det kö men möjlighet finns att på sikt hyra en plats där. Boendeparkering gäller i området (beteckning M4, kostnad ca 650 kr/mån). För mer information besök www.goteborg.se/trafikkontoret I området finns även en del andra garage som kostar ca 800-1 200 kr/mån, kötid).

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!