Tredje Långgatan 32 B

Kvadratsmart, charmig och helt inflyttningsklar sekelskiftestvåa om 44 kvadrat på vån 4 av 5 i ljust västerläge. Bevarad kakelugn, genomgående brädgolv, ca 3 meter till tak och stuckatur. Helrenoverat kök från 2014 och badrum från 2009. Totalrenoverad och grundförstärkt fastighet med nyligen sänkta avgifter.


Tredje Långgatan 32 B

Bostadsrätt

2 + kök

2588 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

44kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På våning 4 av 5 har vi nu glädjen att presentera en ovanligt väldisponerad, charmig och helt inflyttningsklar sekelskiftestvåa om ca 44 kvadratmeter med fint bevarade detaljer anno 1905. Här uppe flödar ljuset in genom tre stora fönsterpartier i rakt västerläge och när vi ändå pratar om fönstren bör nämnas att föreningen nyligen installerat nya ljudisolerade men samtidigt vackert tidstypiska fönsterkasetter som effektivt utestänger stadens alla ljud. Brädgolv, ca 3 meter till tak, stuckatur och fina listverk - allt finns bevarat i fint skick och som pricken över i:et även en ståtlig kakelugn i vardagsrummet. Nuvarande ägare har låtit helrenovera köket så sent som 2014 medan badrummet renoverades på beställning av föreningen under 2008/2009. Här är det alltså bara att flytta in.

Långgatornas historia har formats och skapats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är helt unikt i Göteborg. Den kontinentala atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar, restauranger och butiker, ger värme och färg åt området och de boende bjuds på ett läge utöver det vanliga. Här finner du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, cafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Det så uppskattade restaurangstråket på Tredje Långgatan ligger på bekvämt gångavstånd och Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, ligger endast ett par minuter bort och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar. Även den kommande linbanan från Stenpiren nås med lätthet liksom det spännande kvarteret Masthuggskajen som kommer ta form på andra sidan av Järntorget. För löprundan rekommenderas Slottsskogen eller Änggårdsbergen en kort promenad bort.

Njut av kontrasterna som detta kvarter bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. Nästa omfamnas du av tystnaden som råder på föreningens nyligen färdigställda innergård med gemensamma utemöbler och lekplats för de små. Ta till höger tvärs över gården och kliv in genom den röda porten till B-trapphuset. Fyra trappor upp väntar en kvadratsmart liten tvåa för både en och två personer. Välkommen!

Hall
+
Direkt till höger om entrédörren ges plats för avhängning samt spegel eller mindre hallmöbel. Redan i hallen är takhöjden påtaglig och genom dörrposterna in till nästa rum ges en föraning om ljuset och rymden som väntar inne i vardagsrummet och sovrummet. Hela lägenheten har vitmålade väggar och brädgolv i original.

Kök
+
Köket helrenoverads så sent som 2014 med stilren, vit inredning hela vägen upp till tak. Mellan överskåp och arbetsytor bildar Carraramarmor ett smakfullt stänkskydd med inbyggd blandare till diskhon. Kyl och frys har integrerats i den nedre skåpsinredningen och avsaknaden av högskåp ger ett luftigt intryck. I övrigt finns här diskmaskin i rostfritt utförande, varmluftsugn, induktionshäll samt kolfilterfläkt.

Vardagsrum
+
Två stora höga fönster med överljus, stuckatur i taket och en kakelugn i ena hörnet - vardagsrummet är utan tvekan den självklara samlingspunkten i detta hem. Stort nog för både soffa, fåtöljer och matbord. Välisolerade fönsterrutor och lägenhetens höga läge i huset ger lugn och ett fantastiskt ljus åt rummet. Den kringgående planlösningen med öppningar åt både sovrum och kök ger ett trivsamt djup och känslan av fler kvadrat än 44.

Sovrum
+
En massiv spegeldörr avskiljer sovrummet från vardagsrummet. Här inne ryms både en ordentlig dubbelsäng och förvaring längs ena väggen bakom tunga sammetsdraperier. Ett rejält fönsterparti ger tillsammans med den generösa takhöjden en luftig känsla och det höga läget borgar för god sömn.

Badrum
+
I direktanslutning till sovrummet ligger badrummet som helrenoverades av föreningen under 2008/2009. Helkaklade väggar i vitt och grå stenklinker med underliggande värmeslingor. Här finns handfat med vit kommod och ovansittande stor spegel, wc-stol samt dusch.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!