Tredje Långgatan 30 B

Vi gissar att du letar efter en härlig tvåa med söderbalkong, högt läge i huset, riktigt bra förvaring och badrum med tvättmaskin. Här är den! Välkommen till Tredje Långgatan och ett hem som är inflyttningsklart, en lägenhet att tycka riktigt mycket om.


Tredje Långgatan 30 B

Bostadsrätt

2 + kök

4433 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

61kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Tvårummaren på Tredje Lång är en ovanligt mysig lägenhet med allt det där som du letar efter: solig balkong, välplanerad, smart förvaring och, stilrent renoverat kök och badrum. Ni som flyttar in i föreningens vackra sekelskifteshus kan bland annat se fram emot detta:

* En tvåa på 61 extremt effektiva kvadrat.
* En välhållen lägenhet på näst högsta våningsplanet.
* Balkong och en oöverträffat go känsla.
* Medlemskap i en stabil brf med stort engagemang.

Långgatornas historia har formats sedan mitten av 1800-talet. Här finns idag ett kreativt och pulserande stadsliv som är unikt i Göteborg. Den speciella atmosfär som råder, med levande gatuliv, annorlunda caféer, pubar och originella restauranger, ger värme och färg åt området. Här hittar du det mesta, allt i från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Och skulle du mot all förmodan sakna något så är det inte långt till vare sig utelivet i Vasastan, kafékulturen i Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Järntorget, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till övriga stadsdelar.

Njut av kontrasterna som detta område bjuder på! Ena stunden befinner du dig i vimlet av människor, butiker och restauranger. I nästa omfamnas du av tystnaden som råder på föreningens trivsamma och nyrenoverade innergård. Porten och huvudentrén in från gatan har även den nyligen renoverats och man har återskapat den vackra inramningen som fanns här när huset byggdes. Kliv in genom porten och följ stentrappan upp till fjärde våningen. Här inne döljer sig en sekelskiftestvåa med praktiskt, socialt kök och badrum med tvättmaskin. Lägg därtill ovanligt bra förvaring, snygg parkett och tilltagen takhöjd och du inser att detta är ett hem att trivas i.

Vi sammanfattar: ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel.

Hall
+
Till höger innanför dörren finns plats för avhängning. Utnyttjandet av hallen är optimalt. Fortsätter man en bit in så finns förvaring i form av garderober med skjutdörrar av spegelglas. Mellan hall och vardagsrum finns en yta som lämpar sig perfekt för en arbetshörna.

Kök
+
Köket har öppnats upp mot hallen, vilket ger ett mycket ljust intryck. Det tilltalande köket är renoverat 2010 med vita högblanka luckor som ger goda förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp. Ovan bänkskivan i massivt trä sitter kakelplattor - allt upplyst av downlights. Den maskinella utrustningen är också genomtänkt och här finns induktionshäll och ugn (Electrolux), kyl/frys (Bosch). En diskmaskin från Whirlpool tar hand om disken. Tre av kökets väggar är målade i vitt och den fjärde, innanför dörren, är charmigt tapetserad med tapet från Scandinavian Designers. En vägg följer trapphusets rundning och blir det extra effektfull när den markerats med smart inbyggd förvaring eller sittplats om man så vill.

Balkong
+
Med utgång från köket, via glasade pardörrar, når ni balkongen. Balkongen är väl tilltagen med räcke av smide och med plats för både bord, stolar, soffa och växter. Läget kan inte vara bättre, med ett sydläge som erbjuder balkongen sol från förmiddag till tidig kväll. Den skyddade innergården gör att balkongen verkligen känns som ett extra rum då man ogenerat kan nyttja den för att äta dagens samtliga måltider eller njuta av en bra bok i solens strålar. Medan stolarna fylls på Linnégatans alla uteserveringar sitter man gärna kvar på sin egen balkong. Här har man det minst lika bra. De glasade dörrarna som leder in till köket suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Sovrum
+
Lugnt och svalt mot innergården ligger lägenhetens sovrum som har plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Innanför sovrummet finns en stor walk in closet på cirka sex kvadratmeter. Detta stora förvaringsutrymme nyttjas från golv till tak vilket gör att förvaring aldrig är ett problem och att övriga ytor i lägenheten kan utnyttjas optimalt.

Badrum
+
I anslutning till den inre hallen ligger badrummet som är ovanligt stort för att tillhöra en sekelskiftestvåa. Förutom wc-stol finns här också en glasvägg som gör det praktiskt att duscha, handfat med kommod samt översittande spegelskåp. Som en extra vardagslyx är badrummet också utrustat med tvättmaskin och handdukstork. Väggarna är kaklade med vita kakelplattor och golvet består av ljusblå klinker.

Vardagsrum
+
Ett härligt umgängesrum med fantastiskt ljusinsläpp tack vare två höga fönster med överljus mot Tredje Långgatan. De släta nymålade väggarna ger tillsammans med det parkettgolvet den känsla man eftersträvar i ett hus anno 1885. Rummets kvadratiska form ger flera möjligheter till möblering. Förutom soffa finns här också plats för soffbord, tv och tv-möbel, läshörna, och bokhylla eller varför inte ett matsalsbord.

Övrigt
+
Till lägenheten medföljer ett källarförråd om ca sex kvadrat.

Gemensam tvättstuga i källarplan med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Här är det mycket enkelt att få tvättider (tider från 8-22).

Bredband och tv finns att tillgå via Comhem

Boendeparkering gäller i området, ca 650 kr/mån (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!