Sylvestergatan 8

ACCEPTERAT PRIS - På en av stans mest attraktiva adresser och i gammal skuldfri förening kan en stor tvåa om 82 kvm bli din. Möjlighet att bygga egen uteplats mot gården och göra om planlösningen till en trea (eller fyra!) för den som önskar. Låg avgift!


Sylvestergatan 8

Bostadsrätt

2.5 + Kök

2586 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

82kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggningar, en välsorterad livsmedelsbutik och goda kommunikationer. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan. Gibraltargatan kan även stoltsera med den nyöppnade restaurangen BOV som bl a bakar stans godaste pizzor. Eller varför inte slå på stort och besöka välrenommerade gourmétkrogen Thörnströms Kök som ni finner runt hörnet på Teknologgatan.

Nästan längst in på Sylvestergatan, närmare bestämt på nr 8, ligger en stor 2,5:a med kvalitéer utöver det vanliga - och inte minst full med möjligheter. Får jag locka med ett platsbyggt kök från Lidhults, spröjsade munblåsta originalfönster och en inre hall där William Morris tapeten Pimpernel sätter tonen. Planlösningen är utmärkt för att skapa en trea genom att flytta köket till den inre hallen och på så sätt få ytterligare ett (eller kanske tom två!) sovrum mot gården. Inte nog med detta så finns bygglov för balkongdörr samt altanbygge på föreningens gård. Bostaden är fantastiskt välvårdad med bl a bredspacklade och målade väggar så sent som 2017. Det är en fröjd att besöka den här bostaden, ja hela fastigheten är faktiskt en fröjd att besöka för den som är svag för byggnadsvård och gediget byggda fastigheter. Allt är väl omhändertaget och inget har lämnats åt slumpen. Fastigheten som är byggd 1929, precis i skiftet mellan 20-talsklassicismen och 30-talsfunktionalismen, har renoverats varsamt genom åren. Den engagerade och välskötta föreningen värnar om sin byggnad och är måna om hög boendekvalité.

Rummen disponeras enligt följande

Entré/Hall
+

Via en tidstypisk, massiv träport kommer du in i entrén på Sylvestergatan 8. Ett par trappsteg upp ligger bostaden jag nu ska presentera. En välkomnande känsla infinner sig redan i hallen. Väggar, tak och lister är nyspacklade och nymålade och på golvet ligger stavparkett i original.

Badrum
+
Badrummet nås direkt till vänster i hallen. Ett rymligt badrum med bekvämligheter som tvättmaskin och handdukstork. Renoverat av tidigare ägare men uppdaterat med en del ny inredning från Lidhults. Ny WC-stol 2011, duschväggar i glas är nya sedan 2016 och förra året sattes en automatisk avfuktningsfläkt in. I övrigt är badrummet utrustat med väggfast spegel, flera badrumsskåp och handfat.

Kök
+
Direkt till höger från hallen ligger ett stort, härligt sällskapskök med plats för hela familjen och många glada gäster. Själva köket är ett platsbyggt från Lidhults med profilerade luckor och kromade handtag. Kökets design känns i allra högsta grad modern men flirtar ändå med husets byggår. Arbetsbänken är av svart granit och väggen ovan är kaklad. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, mikro, glaskeramikhäll och integrerad diskmaskin.

Köket vetter mot föreningens gård som är sparsamt använd av medlemmarna. Därför har denna lägenheten möjlighet att ta stora delar av den i anspråk (ca 30 kvm) för att bygga en uteplats med utgång från köket. Det finns ett bygglov på detta som går ut i juni 2018. Fråga mäklaren för mer info.
Här finns plats för ett stort matbord där hela familjen kan samlas och förutom köksskåpen finns ett fint gammalt serveringsskåp bevarat och en originalgarderob som är perfekt för ytterkläder och skor.

Matsal
+
Vi lämnar hallen bakom oss och kliver in i dem finare salongerna. Vardagsrummet är typiskt 30-tal i sin utformning med tjocka innerväggar av tegel som separerar vardagsrummet från matsalen. Det halva rummet används idag som matsal men har naturligtvis många olika användningsområden.

Här skulle man tex kunna bygga ett kök som i anslutning till vardagsrummet ger en mycket social disposition samt för att frigöra ett sovrum in mot gården. Då har du plötsligt fått en kvadratsmart trea eller tom en fyra om du istället föredrar att göra två mindre rum av det gamla köket. Föreningen har inget generellt emot den typen av ombyggnad och den inre hallen har tidigare varit ett våtrum så rör finns i anslutning. Dock krävs styrelsens godkännande och föreningen har rätt att neka denna typen av ombyggnad om fastigheten kommer att ta skada av ingreppet.

Rummet är centralt placerat i bostaden och angränsar till sovrum, vardagsrum och hall. Den genomgående planlösningen och fantastiska fönsterpartier i sovrum och vardagsrum skänker ljus från två håll. Säljaren har låtit tapetsera med den fantastiska tapeten Pimpernel från William Morris som gör att matsalen känns lyxig och ombonad.

Vardagsrum
+
Hela 18 kvm stort vardagsrum med originalparkett och väggar målade i den trendiga kulören Vallmofrö från Jotun. En varmgrå kulör som framhäver strama lister och framförallt det stora välvda fönstret som nästan tar upp hela väggen. Vackrare fönster får man leta länge efter och fönsterbrädan i marmor är så pass djup att du själv kan hoppa upp och läsa en god bok och blicka ned på gatan. Fönstret sitter en bra bit upp från gatan vilket ger minimal insyn. I rummet ryms det mesta man önskar ha i ett vardagsrum och den kvadratiska formen gör det lätt att möblera.

Sovrum
+
Precis som köket vetter också sovrummet mot gården, vars lugn bäddar för god nattsömn. I detta rum utgörs förvaringen av en över 4 meter lång och oerhört praktisk skjutdörrsgarderob. En dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms med lätthet. Väggarna är ljust målade och golvet är beklätt med ekparkett. Även här är finns ett underbart fönster i original, med spröjs och fönsterbräda i marmor.

Övrigt
+

Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden och ett i källaren som tillsammans är ca 12 kvm.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!