Sylvestergatan 5

Med ett rofyllt läge på eftertraktad adress erbjuds en minutiöst renoverad 2,5:a med kvalitéer utöver det vanliga. Perfektion och omsorg har varit ledorden för alla materialval och exklusivt kök och badrum möter välbevarat 30-tal. Genomgående planlösning och balkong mot sydväst. Brf med god ekonomi, välskött hus och hiss.


Sylvestergatan 5

Bostadsrätt

2.5 + kök

3257 kr/mån

2 av 6 (hiss finns)

73kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och kvarteren präglas av en rofylld atmosfär. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig fem minuter från Göteborgs paradgata Avenyn. Området erbjuder allt man kan önska och lite därtill. Frukosten på Café Mahogny ger en bra start på dagen och runt hörnet på Soup & the kitchen serveras den perfekta lunchen. Kvällstid så finns allt från stans bästa surdegspizzor på BOV till avsmakningsmeny på gourmékrogen Thörnströms att välja på. Som boende på Sylvestergatan har du nära till både shopping och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik.

Fastigheten är uppförd 1930, precis i skiftet mellan 20-talsklassicismen och 30-talsfunktionalismen, och har varit i privat ägo fram till slutet av 2014 då föreningen förvärvade fastigheten. Föreningen kan beskrivas som familjär och engagerad, har en god ekonomi och har gjort stora investeringar i långsiktigt underhåll som borgar för ett tryggt framtida boende. Sylvestergatan är en lugn och otrafikerad återvändsgata och på andra bostadsplanet på nummer fem, ligger en 2,5:a i absolut toppklass. Minutiöst renoverad i sin helhet under 2015 och 2017, där varje material och kulör valts med stor omsorg. Stor vikt har lagts vid att restaurera och återskapa de tidsenliga detaljerna som smyckar alla rum och mötet mellan sobert 30-tal och klassiska och samtidigt tidlösa materialval imponerar. Alla val följer en röd tråd och helhetskänslan imponerar. Perfektion och omsorg har varit ledorden och ni möts av en otrolig finish, exklusivt kök och badrum, välbevarade tidsenliga detaljer, otroligt gott om förvaring och en sydvästvänd balkong mot rofylld gård. Detta är ett hem för er som söker ett boende utöver det vanliga, varmt välkommen in.

Hall
+
Ett kliv in och ni möts av lugnet och hemkänslan infinner sig. Från hallen får du en god överblick över lägenhetens disposition och de fina hantverken visar sig redan här. Den gamla kapphängaren från 1930-talet har varsamt restaurerats och erbjuder tillsammans med en tidsenlig klädkammare mycket gott om förvaring. Väggarna är målade i en ljus matt kulör, på golvet ligger kvadratiska plattor i Westhampton marmor från Fired Earth och infällda spotlights ger behaglig belysning.

Kök och serveringsgång
+
En klassisk serveringsgång binder samman hallen med köket. Samtliga serveringsskåp har omsorgsfullt renoverats, går ända upp till tak och erbjuder gott om förvaring. Under serveringsskåpen har diskreta spotlights installerats och lyser upp avlastningsbänken. Köksinredningen kommer från välrenommerade Ballingslöv och stilrena släta luckor livar med de platsbyggda originalskåpen i såväl utseende som kulör. Specialbyggda rostfria hyllor tillför en industriell karaktär till köket och bänkskivan är i klassisk Carraramarmor och den ljusa marmorn återfinns även i den djupa fönsternischen. Den maskinella utrustningen består av; gasspis med varmluftsugn (SMEG - 2015), kolfilterfläkt (SMEG - 2015), kyl/frys (Siemens - 2015) och integrerad diskmaskin (2011). Köket är otroligt väldisponerat och här ryms ett mindre matbord för 2-4 personer och även i köket och serveringsgången har spotlights installerats. Genom det stora fönsterpartiet mot gården börjar ljuset flöda in strax efter lunch och utanför står träden i full blom. Den djupa fönsterbänken i marmor, fina listverk och det vitmålade brädgolvet påminner om husets ålder.

Sovrum och balkong
+
Precis som köket vetter också sovrummet mot gården, och det rofyllda läget bäddar för en god natts sömn. Precis lagom stort och luftigt och här ryms med enkelhet en dubbelsäng, nattygsbord och en förvaringsenhet. I sovrummet finns två inbyggda klädskåp och som komplement till dessa lät nuvarande ägare platsbygga ett större klädskåp. Allt i tidsenlig tappning och med originaldörrar från huset. Uttrycket "genomtänkt in i minsta detalj" får helt enkelt en ny innebörd i detta hem. Väggarna är målade i en matt grågrön ton som framhäver listverken på ett ypperligt vis och på golvet ligger brädgolvet i original som vitmålats i en vit slitstark kulör, samma som i köket och serveringsgången.

Via balkongdörrar i tidsenlig stil (specialtillverkade i snickeri under 2017) nås balkongen som har det perfekta läget mot sydväst. Här kommer solen fram strax efter lunch under vår och sommartid och stannar till kvällen. Balkongen uppfördes under 2016 och omges av ett nätt räcke i smide och härifrån blickar ni ut över den grönskande gården i souterräng. Detta blir som ett extra rum under sommarhalvåret och är den perfekta platsen för både eftermiddagskaffet och middagen!

Matsal
+
Det "halva" rummet är ett funktionellt rum med många olika användningsområden. Med sin centrala placering i bostaden sammanbinder det sovrum, vardagsrum och hall. Idag disponeras det som en matsal men det lämpar sig lika väl som kontor eller ett bibliotek. Rummet har en fin inramning av vackra listverk och två pampiga platsbyggda vitrinskåp som restaurerats på var sida om matsalsbordet som ger gott om förvaring. Här gör sig den genomgående planlösningen påmind med ljus från två håll. Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger en enstavig originalparkett i massiv ek som löper vidare in i vardagsrummet. Parketten har slipats och behandlats med en hårdvaxolja som ger golvet en fin lyster.

Vardagsrum
+
Öppenheten mellan vardagsrummet och matsalen ger en rymlig atmosfär och vardagsrummet är cirka 20 kvadratmeter stort. Två stora fönster med djupa fönsternischer vetter mot Sylvestergatan och här ryms det mesta man önskar ha i ett vardagsrum och den kvadratiska formen ger många olika möbleringsalternativ. Nätta listverk, diskret takrosett, gediget gjutjärnselement och en öppen spis smyckar rummet. Spisen är ej i bruk idag men nuvarande ägare har erhållit en offert om cirka 65 000 kr för att få spisen i bruk.

Badrum
+
Badrummet nås från hallen via en tidstypisk spegeldörr. Än en gång slås man av kvalitén och här finns inget annat att önska. Väggarna är klädda i vitt matt kakel och golvet pryds av hexagonala plattor i samma i West Hampton marmor som i hallen. Givetvis underliggande elburen golvvärme för maximal komfort. De inbyggda VA-dragningarna ger ett stilrent intryck och badrummet är utrustat med dusch med infällbara glasdörrar, handduksvärmare, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, kommod med förvaring, vägghängt spegelskåp samt dimbara spotlights.

Övrigt
+
Dessa 73 kvadrat har som tidigare nämnts renoverats minutiöst under 2015 och 2017. All el är nydragen i lägenheten och samtliga väggar har renoverats och målats i behagliga matta toner. Originaldetaljer har renoverats och restaurerats och där taken sänkts någon centimeter till följd av installation av spots (i hall, serveringsgång och kök) har nya taklister utförts i original tappning. All renovering är fackmannamässigt utförd och intyg på VVS- och el-arbete överlämnas till blivande köpare.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!