Sylvestergatan 5

På en av stans mest eftertraktade adresser finns nu en charmig etta till salu med stort separat kök och möjlighet att bygga altan. Familjär förening på lugn gata som kantas av fina rödteglade 30-talsfastigheter. En oas mitt i stan!


Sylvestergatan 5

Bostadsrätt

1 + Kök

2008 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

43kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas eller varför inte slå på stort och besöka välrenommerade gourmétkrogen Thörnströms Kök som ni finner runt hörnet på Teknologgatan.

Mitt på Sylvestergatan, närmare bestämt på nr 5, ligger en charmig etta med stort separat kök och möjlighet att bygga uteplats. Är du student? Söker du övernattningslägenhet? Eller är du bara ute efter en bra bostad på populär adress i ett lugnt och skönt område? Då har du kommit rätt! Fastigheten som är byggd 1930, precis i skiftet mellan 20-talsklassicismen och 30-talsfunktionalismen, har renoverats sparsamt genom åren. Alla lägenheter i huset, inklusive trapphus, är välbevarade och den familjära bostadsrättsföreningen jobbar aktivt med att hålla hög boendekvalité.

Lägenheten är disponerad enligt följande:

Hall
+
Du möts av en lagom stor hall som har gott om plats för avhängning av ytterkläder i en nisch i väggen. En mindre hallmöbel ryms också för den som önskar. Den inre hallen som binder samman bostadens rum erbjuder dessutom förvaring i två platsbyggda originalgarderober med dekorativa spegeldörrar. På golvet ligger parkett, troligtvis i original och väggarna är vitmålade.

Kök
+
Till vänster från hallen ligger ett stort sällskapskök som rymmer 4-6 middagsgäster runt bordet. Ett stort fönster vetter mot den lugna och lummiga gården och i den djupa fönsternischen kan man sitta och avnjuta morgonkaffet. Här ifrån kan man få direktaccess till gården genom att sätta i en balkongdörr, detta kräver dock bygglov. Man får även lov att bygga en mindre altan på gården och får på så sätt en lugn uteplats i bästa solläge. Själva köket har några år på nacken men är funktionellt och stilrent och smälter väl in i denna 30-talsbostad. Snickerierna är vita, likaså kaklet ovan arbetsbänken som är av massiv ek. Detta ihop med svarta beslag ger en lantlig toutch som passar väldigt bra ihop med de rustika brädgolven och vitmålade väggarna. I köket finns både skafferi och serveringsskåp i original som ger ovärdelig förvaring. Den maskinella utrustnignen består av kyl/frys, gasspis, ugn och diskmaskin.

Badrum
+
Väl tilltaget med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handfat med kommod, handdukstork, WC och duschhörna. Ytskikt i klassiska färger, mörkgrått klinkers och vitt kakel.

Vardagsrum/Sovrum
+
Ett lättmöblerat rum där det ryms dubbelsäng, soffa, förvaringsmöbel och/eller skrivbord, man kan helt enkelt inreda efter tycke och smak. Här består ytskikten av nylagt parkettgolv och vitmålade väggar. Strama stuckaturer ramar in rummet och en diskret takrosett i typisk 30-talsstil är kronan på verket.


Övrigt
+
Cykelförråd och soprum finns i källaren. Föreningen har satt in tvättmaskiner i samtliga lägenheter, därför finns ingen gemensam tvättstuga.
Kabel-tv samt bredband levereras av Bredbandsbolaget. Grundutbudet av kanaler ingår i avgiften. Lägenhetsinnehavaren betalar själv för bredband.
Till lägenheten hör ett förråd som finns en halvtrappa ner från bostaden. Här kommer man även ut till gården. En öppen gård där Sylvestergatan ligger på "solsidan". Här kan man med andra ord njuta av solen från tidigt på våren till sent på hösten.
Föreningens ekonomiska förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av SBC. Uthyrning i andra hand kräver styrelsens godkännande och bedöms från fall till fall.
Boendeparkering gäller i området och därmed finns det möjlighet att köpa boendekort för ca 525 kr/mån. För mer information om områdets stäckning samt pris besök; www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även möjlighet till garage/p-plats via Q-park i garaget vid Gibraltargatans vårdcentral, Gibraltargatan 1. Kostnaden är 915 kr/mån. Just nu finns inga lediga platser men det är ett stort garage med hög omsättning på platser så väntetiden är förhållandevis kort.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!