Sylvestergatan 5

Ett hem i absolut toppskick, både bokstavligt och bildligt talat. Belägen på översta originalplanet med nybyggd sydvästvänd balkong och fungerande öppen spis. Kök och bad renoverat 2016/2017. Familjär förening på en av stadens mest eftertraktade adresser. Hiss finns


Sylvestergatan 5

Bostadsrätt

2.5 + kök

3361 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

73kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggning och en välsorterad livsmedelsbutik. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas eller varför inte slå på stort och besöka välrenommerade gourmétkrogen Thörnströms Kök som ni finner runt hörnet på Teknologgatan.

Mitt på Sylvestergatan, närmare bestämt på nr 5, ligger en 2:a i absolut toppklass både bokstavligt och bildligt talat. På översta originalplanet med nybyggd sydvästvänd balkong är den här bostaden belägen som, enligt mig, spelar i en helt egen liga. Bostaden har genomgått en fantastisk förvandling som nuvarande ägare kan ta åt sig all ära för. Med en otrolig känsla för detaljer, stor dos noggrannhet och exceptionell god smak har säljaren förädlat denna bostad till en riktig dröm.

Fastigheten som är byggd 1930, precis i skiftet mellan 20-talsklassicismen och 30-talsfunktionalismen, har renoverats sparsamt genom åren. Alla lägenheter i huset är mycket välbevarade och riktigt ögongodis för dig som är byggnadsvårdsintresserad. En fungerande öppen spis pryder vardagsrummet tillsammans med fönsterbrädor i sten, gedigna gjutjärnselement och enstavig parkett i original. Den inre hallen, som idag används som matsal, har platsbyggda vitrinskåp, även dem i original, på var sida om matsalsbordet. Flertalet serveringsskåp och platsbyggda garderober gör att bostaden har gott om förvaring. Lägg där till ett lyxigt badrum med hexagonklinker av marmorgolv och kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ett stilrent kök från Ballingslöv. Jag vågar nästan utlova att du kommer bli förälskad!

Rummen disponeras enligt följande

Hall/Kapprum
+

En luftig välkomnande känsla infinner sig redan i hallen. Det finns så mycket fina välbevarade attribut redan i hallen, originalparkett, massiva spegeldörrar, vissa med fönsterglas, höga fotlister och avhängning i separat kapprum. Innanför kapprummet finns dessutom en klädkammare så förvaring råder det ingen brist på.

Badrum
+
Nås från hallen via tidstypisk spegeldörr. Badrummet är ett fint hantverk och materialval för den kräsne. Väggarna är klädda i vitt kakel och golvet pryds av hexagon i marmor med underliggande elburen golvvärme. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasdörrar, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Elektrolux, vägghängd WC, kommod med förvaring, vägghängt spegelskåp samt dimmbara spotlights.

Kök/Serveringsgång
+

En serveringsgång binder samman hallen med köket. Jag kan inte nog understryka hur mycket förvaring den här bostaden har att erbjuda, serveringsgången är bara ett exempel. Den leder oss in i ett helt oanvänt kök från Ballingslöv. Stilrent och minimalistiskt i sitt utförande. Du som blir den lycklige köparen får alltså lyxen av ett splitter nytt kök men slipper renoveringskaoset och byggdammet. Säljaren har valt släta luckor i en snygg ljusgrå kulör, vitt kakel ovan arbetsbänken som är av vit komposit. Den maskinella utrustningen är rostfri och kommer från Siemens. Maskinparken består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt, mikro samt integrerad diskmaskin (45 cm).
Köket vetter mot gården och ett stort fönster ger fri utsikt över stadens takåsar. Den djupa fönsternischen är av marmor, på golvet ligger furuplank i original och som komplement till köksskåpen finns ett gammalt serveringsskåp bevarat i ena hörnet. Här finns också plats för ett matbord för 2-4 personer.

Sovrum/Balkong
+

Precis som köket vetter också sovrummet mot gården, vars lugn bäddar för god nattsömn. I detta rum utgörs förvaringen av en över 4 meter lång och oerhört praktisk skjutdörrsgarderob. Som om inte detta vore nog finns det ytterligare två inbyggda klädskåp i nischen mellan sovrum och matsal. Sovrummet målades om 2012 i en ljust grå kulör som framhäver rummets fantastiska snickerier.
Här ifrån nås kanske Göteborgs bästa balkong? Vad mer kan man begära än sol från mitt på dagen till solnedgång, högsta läget i huset (med andra ord, ingen balkong ovanför) och en storslagen utsikt!

Matsal/Kontor/Bibliotek
+

Det halva rummet är ju såklart ett fullt funktionellt rum med många olika användningsområden. Rummet är centralt placerat i bostaden och angränsar till sovrum, vardagsrum och hall. Säljaren använder rummet som matsal men det lämpar sig lika väl som kontor eller ett bibliotek. Rummet har en fin inramning av vackra listverk och två pampiga platsbyggda vitrinskåp på var sida om matsalsbordet. Den genomgående planlösningen skänker ljus från två håll.

Vardagsrum
+

Hela 21 kvm stort vardagsrum med enstavig originalparkett, diskret takrosett i typisk 30-talsstil och som pricken över i:et - en fullt fungerande öppen spis. Två stora fönster vetter mot Sylvestergatan och utanför skymtar delvis himmel och delvis tegelfasad. I rummet ryms det mesta man önskar ha i ett vardagsrum och den kvadratiska formen gör det lätt att möblera.

Övrigt
+

Cykelförråd och soprum nås finns i bottenplan. Föreningen har satt in tvättmaskiner i samtliga lägenheter, därför finns ingen gemensam tvättstuga.
Kabel-tv samt bredband levereras av Bredbandsbolaget. Grundutbudet av kanaler ingår i avgiften. Lägenhetsinnehavaren betalar själv för bredband.
Till lägenheten hör ett litet förråd om ca 1 kvm som finns en halvtrappa ner från entréplan. Här kommer man även ut till gården. En öppen gård där Sylvestergatan ligger på "solsidan". Här kan man med andra ord njuta av solen från tidigt på våren till sent på hösten.
Föreningens ekonomiska förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av SBC. Uthyrning i andra hand kräver styrelsens godkännande och bedöms från fall till fall.
Boendeparkering gäller i området och därmed finns det möjlighet att köpa boendekort för ca 525 kr/mån. För mer information om områdets stäckning samt pris besök; www.goteborg.se/boendeparkering. Det finns även möjlighet till garage/p-plats via Q-park i garaget vid Gibraltargatans vårdcentral, Gibraltargatan 1. Kostnaden är 915 kr/mån. Just nu finns inga lediga platser men det är ett stort garage med hög omsättning på platser så väntetiden är förhållandevis kort.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!