Sveagatan 2C

Välkommen till Brf Nyckelhålet som ligger belägen i en vacker och unik jugendfastighet. Med ett mycket attraktivt läge på hörnet av Sveagatan och Risåsgatan, har vi nu nöjet att presentera en charmig och ljus genomgångstvåa på våning 4/5. En okonventionellt planerad bostad fylld med spännande vinklar och vrår samtidigt som sekelskiftet är bevarat i form av brädgolv i vardagsrum och sovrum, höga fotlister och en rundad tegelvägg som skapar karaktär till köket. Här bor du granne med inte bara Linnés puls, utan också med grönskande Skansberget och byggnadsminnet Skansen Kronan alldeles utanför porten. Sovrum och kök mot den lugna gården! Ej hiss.


Sveagatan 2C

Bostadsrätt

2 + kök

3026 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

58kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till Brf Nyckelhålet som ligger belägen i en vacker och unik jugendfastighet. Med ett ypperligt och attraktivt läge på hörnet av Sveagatan och Risåsgatan, har vi nu nöjet att presentera en charmig och ljus genomgångstvåa, med ett fint läge i huset. En okonventionellt planerad bostad fylld med spännande vinklar och vrår samtidigt som sekelskiftet är bevarat i form av brädgolv i vardagsrum och sovrum, höga fotlister och en rundad tegelvägg som skapar karaktär till köket. Här bor du granne med inte bara Linnés puls, utan också med grönskande Skansberget och byggnadsminnet Skansen Kronan alldeles utanför porten.Sovrum och kök mot den lugna gården!

Entré/Hall
+
Öppna den tunga, massiva porten från gatan och kliv in i den vackra porten. Här är väggarna rikt dekorerade i klassisk jugendstil, pampigt och påkostat. Stentrappan innanför porten är bred och massiv och på golvet ligger schackmönstrade klinkerplattor som är över hundra år gamla.
Väl inne i lägenheten så möts du av en yteffektiv och välkomnande hall med plats för en mindre garderob eller byrå. Från hallen har man access till övriga rum i lägenheten.

Kök
+
Alldeles till höger från hallen ligger köket som har en charmig oregelbunden form med en framtagen tegelvägg, som följer trapphusets mjuka rundning. Ett trivsamt, ljust och personligt kök. Luckorna byttes för ca 5 år sedan.Hällen byttes i fjol och kyl/frys är från 2015. Väggarna är nymålade i en varm ljusgrå nyans som skapar en fin kontrast till tegelväggen samt de vita skåpsluckorna. På golvet så ligger ett gråmålat laminatgolv.

Vardagsrum
+
Luftigt och harmoniskt rum med två rejäla fönster mot sydväst ger ett fint ljusflöde in i rummet. Rummets rymd, med över 3 meter i takhöjd, den ljusa färgskalan och det fina ljusinsläppet ger sammantaget en väldigt rofylld och behaglig känsla! Rummets kvadratiska form erbjuder flera alternativa sätt att möblera.

Sovrum
+
Sovrummet är rymligt och trevligt disponerat med en oregelbunden form och med gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även en mindre arbetshörna och/eller favoritfåtöljen får plats. Stämningen är vilsam, precis som sig bör i ett sovrum. Taket har just skrapats, bredspacklats och målats om. Längs ena sidan finns 5 stycken garderober. Ett rejält treluftsfönster mot gården bidrar med ljusinsläpp. På golvet så ligger originalbrädgolv och väggarna är målade i en varm lljusgrå färg.

Badrum
+
I anslutning till hallen så badrummet som renoverades 1999. Här ryms wc-stol, handfat, handdukstork samt ett badkar.

Lägenheten är uppmätt till 58 kvm. I föreningens register så står den som 56 kvm.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!