Sveagatan 23 B

Rymlig & välplanerad 1,5:a på våning fyra, spegeldörrar, originalgolv, stuckatur, djupa fönsternischer med fönsterbrädor av marmor & vacker takrosett. Nyrenoverat kök med påkostade vitvaror, bra med förvaring & generösa arbetsytor. Sovalkov & bra med förvaring. Hiss!


Sveagatan 23 B

Bostadsrätt

1.5 + Kök

2832 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

40kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett fantastiskt läge i Linné ligger denna perfekt planerade 1,5:a, på våning 4, i vackert renoverad fastighet med hiss. Välbevarad lägenhet där mycket av 1920-tals charmen finns kvar. Höga munblåsta originalfönster mot Sveagatan i öster släpper in rikligt med sol och dagsljuset och den generösa takhöjden om ca 3 m gör att detta hem känns betydligt större än vad det är. Smart sovalkov och bra förvaringslösningar i hallen som ger känslan av en liten "minitvåa". Vackra slipade brädgolv och mycket bevarade originaldetaljerna ger detta hem den rätta känslan. Köket är renoverat med påkostade vitvaror och mycket goda arbetsytor. Med den älskvärda känslan av att befinna sig mitt i allt, och med grönskan bara ett stenkast bort, kliver vi in i ett härligt hem intill Sveaplan (som nu håller på att rustas upp till piazza med träd och uteserveringar). Den perfekta studentlägenheten, singellägenheten eller övernattningslägenheten - välkommen till Sveagatan 23 B!

Till lägenheten hör ett förråd på ca fem kvadratmeter.

Hall
+
Efter att ha passerat den bevarade gamla porten och valt trapporna istället för hissen, passerar man en av de gemensamma balkongerna som med sitt västerläge vetter åt innergården. Innergården, som delas med grannföreningarna, är inte bara ovanligt stor, den är om sommaren även föreningens självklara mittpunkt. Väl inne i lägenhetens hall möts man av slipade brädgolv och ljusa väggar. Hallen är rymlig med bra förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober. En takhöjd om ca tre meter ger volym och man tänker genast kubik före kvadrat. Häng av dig jackan och stig på - detta hem är lätt att förälska sig i!

Badrum
+
Till vänster om hallen ligger badrummet som är rymligt nog att rymma ett stort badkar, wc-stol och handfat med översittande spegel. För den som hellre vill ha dusch och tvättmaskin kan man enkelt ta bort badkaret. Föreningens tvättstuga är dock mycket bra och lättbokad. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger en plastmatta.

Vardagsrum
+
Den vackra slipade originalstavparketten, den strama stuckaturen som tillsammans med takrosetten pryder taket och snickerierna gör vardagsrummet både rofyllt och ovanligt trivsamt. Här ryms både soffgrupp, arbetshörna, matplats och tv-möbel. Ett högt spröjsat fönster med massivt fönsterbräde av marmor låter ljuset flöda in i rummet. Fönstren renoverades för några år sedan i gammal stil. Faktum är att detta är ett av de få hus i Linné där man satsat på att behålla husets karaktär i möjligaste mån. Vackra beslag och spröjs vittnar om detta och om sommaren står fönstret ofta på glänt. Det är en härlig "herre på täppan" -känsla att kunna blicka ut över Sveaplans nyrenoverade piazza där uteserveringarna är fyllda och människor strosar i solen. Närområdet har verkligen fått sig ett rejält lyft och det känns bra att bo mitt i detta folkvimmel men ändå lite avsides. Med öppning från vardagsrummet ligger köket. Den naturliga matplatsen och öppenheten mot köket gör att dessa två rum binds ihop och blir den självklara umgängesplatsen innan kvällen fortsätter på någon av Linnégatans restauranger.

Kök
+
I anslutning till vardagsrummet inbjuder det smakfulla köket till matlagning och umgänge. Ett vackert spröjsat fönster i tidsenlig stil med djupt fönsterbräde gör att förmiddagssolen ständigt letar sig in och den djupa fönsternischen passar perfekt som läshörna. Köket, som renoverades precis, består av mörkare skåpsluckor och vitt kakel ovan abetsbänken. Vitvarorna är påkostade med kombinerad kyl och frys från Electrolux i rostfritt, intregerad diskmaskin från Whirlpool och kvalitativ gasspis från ILVE, som gör matlagningen till ett rent nöje, ugnen från Neff går på el. En rostfri kolfilterfläkt tar hand om oset.
På motsatt vägg finns ytterligare förvaring och arbetsytorna är av valnötslaminat. De generösa arbetsytorna bjuder in fler att hjälpa till med matlagningen. Även här i köket har man plockat fram och slipat det gamla brädgolvet.

Sovalkov
+
Avskilt från vardagsrummet har en "walk in closet" omvandlats till ett extra rum, i form av en mysig sovalkov, med plats för en säng för två (120 cm). Harmoniskt blomstrande tapet och de slipade brädgolven ger en härlig känsla. Få är de lägenheter med så välplanerade och optimalt utnyttjade kvadratmeter och det är lätt att få känslan av en mini-tvåa.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!