Sveagatan 2 A

Sällsynt välplanerad, personlig och stilfullt renoverad tvåa i ett av Linnés tydligaste landmärke. Tidskaraktären finns bevarad i form av kakelugn, vitmålade brädgolv, högt i tak, höga fönster, fina lister och balkong. Välmående och populär förening med planerad avgiftssänkning om vindsbyggnation genomförs.


Sveagatan 2 A

Bostadsrätt

2 + kök

3139 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

61kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Nu har vi förmånen att erbjuda en av Brf Nyckelhålets mest populära lägenheter. En av de extremt charmiga "tornrumstvåorna" belägen i huvudtrapphuset och som dessutom har balkong och nyrenoverat kök. Fastigheten ligger med ett mycket eftertraktat läge i Linné - ett stenkast från Linnégatan med dess rika utbud av affärer, caféer, restauranger, kommunikationer mm. Dessutom är det inte långt att promenera till Haga, Vasastaden eller grönskande Slottsskogen.

Sekelskiftesfastigheten, med den karaktäristiska nyckelhålsentrén, är välkänd för det stora flertalet göteborgare. Intill fastigheten ligger grönskande Skansberget med byggnadsminnet Skansen Kronan på toppen.
Lägenheten är en okonventionellt planerad och snyggt renoverad bostad som är fylld med spännande vinklar och vrår. Ytan är effektivt utnyttjad och känns rymligare än de angivna 61 kvadratmetrarna. Samtliga väggar är nymålade i en ljus färgskala som passar väl i denna vackra sekelskifteslägenhet. Stora fönster åt två väderstreck bjuder in grönskan från det intilliggande Skansberget.
Det mesta av den ursprungliga sekelskiftescharmen finns bevarad i form av 3 meters takhöjd, skönt slipade och vitmålade trägolv, massiva fint välvda väggar, profilerade lister, takrosetter och rustika gjutjärnselement. Lägenheten upplevs som rofylld, opretentiös och avslappnad.

Hall
+
Väl inne i hallen förstår man att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Väggarna är målade i en bruten vit nyans som bryter fint mot det vitmålade brädgolvet och de vita snickerierna. Direkt till höger skymtar det trivsamma och renoverade bistroköket och rakt fram det luftiga och inbjudande vardagsrummet med balkongen som skymtar utanför. Här finns gott om plats för förvaring av ytterkläder samt ett platsbyggt skåp som rymmer det mesta. I taket sitter infällda dimbara spotlights vilket ger ett stämningsfullt ljus i hallen.

Vardagsrum
+
Rakt fram från hallen ligger ett härligt, luftigt och harmoniskt rum med plats för både soffa, tv-bänk och läshörna. Takhöjden är över 3 meter vilket bidrar till den luftiga och tilltalande känslan. Här är väggarna målade i en mild ljusgrå nyans som kontrasterar fint mot de vita listerna, det vita plankgolvet och det höga taket. På vänster sida finns en stilfull kakelugn bevarad (ej i bruk) som blir ett vackert blickfång. Väggen till höger är mjukt rundad vilket ger rummet ytterligare karaktär. I fönsternischerna, som är djupa nog att sitta i, får mycket mer än bara växter plats.

Sovrum
+
En bred öppning på höger sida leder in till lägenhetens sovrum, även det ett mycket luftigt och inbjudande rum. Detta rum är beläget i ett av fastighetens "torn" vilket ger en väldigt tilltalande form med mjukt rundad vägg med charmiga vinklar och vrår. Stort nog för en rejäl dubbelsäng samt en mindre möbel, till exempel en byrå eller en fåtölj. Ett rejält fönsterparti mot gatan ger ljusinsläpp och bjuder in grönskan ifrån Skansberget. I den rundade väggen finns dessutom ett långsmalt fönster varifrån man kan skymta Linnégatan. Väggarna är nymålade i en dov grå nyans och fina vitmålade plankgolv återfinns även här. Längs långsidan till höger löper gott om förvaring.

Från sovrummet leder en glasförsedd dörr ut till den trivsamma balkongen. Balkongen är långsmal med plats för växter, ett mindre balkongbord samt två stolar. Från balkongen har man en fin utsikt över föreningens fina förträdgård och här når även kvällssolen in.

Badrum
+
Till vänster om hallen så ligger badrummet med nya möbler. På golvet ligger terracottafärgade klinkerplattor, som försetts med skön golvvärme. Väggarna är helkaklade i vitt. Till vänster finns en dusch.

Kök
+
Till höger om hallen ligger det alldeles nyrenoverade köket som går i en skön bistrostil. Köket är ett riktigt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och social samvaro med många matgäster kring bordet. Väggen vid matplatsen har klätts i tegelplattor som målats vita. Dimbara lampor i taket. Väggarna är nymålade i ljusgrått vilket bryter fint mot det vitmålade brädgolvet och de vita snickerierna. Även från köket har man en fin utsikt mot grönskan utanför. Köket är välutrustat med både kyl, frys, diskmaskin, häll, ugn och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!