Sveagatan 2 A

Välkommen till en sällsynt välplanerad och personlig 2:a med en underbar balkong, belägen i eftertraktade Brf Nyckelhålet. Tidskaraktären finns bevarad i form av kakelugn, vitmålade brädgolv, högt i tak, höga fönster & fina lister. Populär och engagerad förening med stora framtidsvisioner.


Sveagatan 2 A

Bostadsrätt

2 + kök

3139 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

61kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Nu har vi förmånen att erbjuda en av Brf Nyckelhålets mest populära lägenheter. En av de extremt charmiga "tornrumstvåorna" belägna i huvudtrapphuset och som dessutom har balkong! Fastigheten ligger med ett mycket eftertraktat läge i Linné - ett stenkast från Linnégatan med dess rika utbud av affärer, caféer, restauranger, kommunikationer mm. Dessutom är det inte långt att promenera till Haga, Vasastaden eller grönskande Slottsskogen.

Sekelskiftesfastigheten, med den karaktäristiska nyckelhålsentrén, är välkänd för det stora flertalet göteborgare. Intill fastigheten ligger grönskande Skansberget med byggnadsminnet Skansen Kronan på toppen.

Lägenheten är en okonventionellt planerad bostad fylld med spännande vinklar och vrår. Ytan är effektivt utnyttjad och känns rymligare än de angivna 61 kvadratmetrarna. Belägen på våning 2. Samtliga väggar är målade i en helmatt, ljus färgskala som passar väl i denna vackra sekelskifteslägenhet. Stora fönster åt två väderstreck bjuder in grönskan från det intilliggande Skansberget.

Det mesta av den ursprungliga sekelskiftescharmen finns bevarad i form av 3 meters takhöjd, skönt slipade och vitmålade trägolv, massiva fint välvda väggar, profilerade lister, takrosetter, rustika gjutjärnselement etc. Lägenheten upplevs som rofylld, opretentiös och avslappnad.

Hall:
+

Väl inne i hallen förstår man att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Väggarna är målade i en ljus sandnyans som bryter fint mot det vitmålade brädgolvet och de vita snickerierna. Direkt till höger skymtar det trivsamma köket och rakt fram det luftiga och inbjudande vardagsrummet med balkongen som skymtar utanför. Här finns gott om plats för förvaring av ytterkläder samt ett platsbyggt skåp som rymmer det mesta. I taket sitter infällda dimbara spotlights vilket ger ett stämningsfullt ljus i hallen.

Vardagsrum
+
Rakt fram från hallen, ett härligt luftigt och harmoniskt rum med plats för både soffa, tv-bänk samt läshörna. Takhöjden är över 3 meter vilket bidrar till den luftiga och tilltalande känslan. Här är väggarna målade i en mild ljusgrå nyans som kontrasterar fint mot de vita listerna, det vita plankgolvet och det höga taket. På vänster sida finns en stilfull kakelugn (ej i bruk) bevarad och som blir ett blickfång. Väggen till höger är mjukt rundad vilket ger rummet ytterligare karaktär. I fönsternischerna, som är djupa nog att sitta i, får mycket mer än bara växter plats.

Sovrum
+
En bred öppning på höger sida leder in till lägenhetens sovrum, även det ett mycket luftigt och inbjudande rum. Beläget i ett av fastighetens "torn" vilket ger en väldigt tilltalande form med mjukt rundad vägg med charmiga vinklar och vrår. Stort nog för en dubbelsäng samt en mindre möbel till exempel en byrå. Ett rejält fönsterparti mot gatan ger ljusinsläpp och bjuder in grönskan ifrån Skansberget. I den rundade väggen finns dessutom ett långsmalt fönster varifrån man kan skymta Linnégatan. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och fina vitmålade plankgolv även här. Längs långsidan till höger löper en rejäl garderob som försetts med skjutdörrar av glas. Här har ägaren låtit inreda en liten, funktionell arbetsplats som döljs med skjutdörrarna.

Från sovrummet leder en glasförsedd dörr ut till den trivsamma balkongen. Balkongen är långsmal med plats för växter, ett mindre balkongbord samt två stolar. Trätrallen av teak ger balkongen ett ombonat intryck. Från balkongen har man en fin utsikt över föreningens fina förträdgård.

Badrum
+
Till vänster om hallen så ligger badrummet. På golvet är det lagt terracottafärgade klinkerplattor, som försetts med skön golvvärme. Väggarna är helkaklade i vitt . Till vänster finns en dusch samt en tvättmaskin. Ett badrumsskåp erbjuder förvaring.

Kök
+
Till höger om hallen, ligger det trevliga köket med gott om plats för både matlagning och social samvaro med många matgäster kring bordet . Enklare standard idag med äldre stomme och luckor men ett kök med en potential att bli ett riktigt funktionellt och läckert. Väggen vid matplatsen har klätts i tegelplattor som målats vita. Dimbara lampor i taket, ovan diskbänken samt på väggen erbjuder ett bra ljus. Väggarna är målade i samma ljusa sandnyans som hallen vilket bryter fint mot det vitmålade brädgolvet och de vita snickerierna. Även från köket har man en fin utsikt mot grönskan utanför.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!