Sveagatan 1

Unik chans att skapa ditt drömhem, föreningen säljer sin hyresrätt! Vackert burspråk mot grönskande Skansberget och balkong med förmiddagssol. Många originaldetaljer: brädgolv, två kakelugnar, stuckaturer, takrosetter och gjutjärnselement. Mycket stabil BRF i vackert välskött hus och goda intäkter från hela 4 lokaler.


Sveagatan 1

Bostadsrätt

2 + kök

2953 kr/mån

3 av 5 (ej hiss)

62kvm

Rum för rum

Allmänt
+

Granne med Skansberget, i ett vackert renoverat sekelskifteshus, gömmer sig en välbevarad hemlighet. Arkitekten Alex Törnblom ritade fastigheten Kommendantsängen 2:2 1907, som utgör hörnet av Sveagatan/Djupedalsgatan. Gatufasaden har en sockel i granit och övriga huset har gul puts. Kring dörr- och fönsteröverstycken finns grov- och finhuggen kalksten. Allt genomfört i den sekelskifteskaraktär som idag är så eftertraktat. På våning tre i denna välbevarade fastighet har vi nu nöjet att presentera en oslipad diamant om 62 kvm med balkong, två kakelugnar och ett underbart burspråk som erbjuder en rogivande vy mot Skansen Kronan. Husets tidstypiska originaldetaljer finns fint bevarade i form av framtagna brädgolv, högt till tak, stuckaturer, takrosetter, gjutjärnselement och två kakelugnar. Det tysta läget gör att storstadens brus är som bortblåst och den grönskande vyn gör att man nästan glömmer att man befinner sig ett stenkast från Linnégatan. Föreningen är oerhört välskött med stor andel hyresintäkter och planer på att avyttra råvinden. Denna lägenhet som vi nu har nöjet att presentera ägs idag av föreningen och kommer i samband med försäljningen omvandlas till bostadsrätt. I samma stund som du köper lägenheten kommer du att bidra till att stärka ekonomin ytterligare, delvis genom en engångssumma i form av köpeskilling men också i form av ökade årsintäkter. På så vis kan man säga att den blivande köparen delvis betalar till sig själv.

Hall
+
Innanför den nya rustika träporten ekar tystnaden mellan huskropparna. Låt dörren smyga igen bakom dig och följ det tydliga gångstråket fram till det renoverade trapphuset som leder dig upp till lägenhetens hall. Det märks på vägen upp att detta är en välskött förening. Om det är det städade trapphuset som målats i tidstypiska färger eller säkerhetsdörrarna i gammal stil får vara osagt. Här känner man sig hemma så snart man passerat ytterdörren. Hallen utgör lägenhetens bas och härifrån nås samtliga rum i lägenheten. Till höger finns plats för avhängning och idag finns två bevarade garderober som visar hur man skulle kunna placera dem vid en renovering. Ett bevarat gjutjärnselement ger tillsammans med det framtagna brädgolvet den känsla man eftersträvar i ett hus från 1907. Häng av dig och stig på - detta är verkligen ett hem att förälska sig i!

Vardagsrum
+
Med vackert burspråk och utgång till en solig balkong erbjuder vardagsrummet en härlig vy mot grönskande Skansberget. Från soffan ser man faktiskt Skansen Kronans topp väl upplyst och just närkontakten med denna grönska gör att man glömmer att man bor en tvärgata från Linnégatan med dess rika utbud. Rummet är relativt enkelt att möblera och vill man skapa en öppnare planlösning så kan man med enkla medel öppna upp hela eller delar av väggen in mot köket. Det generösa ljuset som strålar in från öster skulle bidra till ett ljusare och öppnare kök och planlösningen skulle bli betydligt socialare. Ena hörnet pryds av en vacker kakelugn som för tankarna till husets ursprung. Även stuckatur, takrosett, gjutjärnselement och profilerade dörrnischer finns bevarade. Golvet pryds av massiva brädor som lämnats orörda för att Du som köpare skall kunna sätta din egen prägel.

Sovrum
+
Längst in i lägenheten öppnar det stora sovrummet upp sig. Även här finns ett brett fönster för maximalt ljusinsläpp och det avskilda läget längst in i lägenheten ger ett ostört sovrum. I ett av hörnet står lägenhetens andra kakelugn. Längs med ena kortsidan av rummet finns stående garderober. För att frilägga kakelugnen finns möjlighet att bygga förvaring längs den längre väggen mot vardagsrummet. Taket ramas in av en bevarad stuckatur med takrosett och golvet består av framtagna obehandlade originalbrädor.

Kök
+
Äldre kök med massa potential! Utnyttja den tilltagna takhöjden och bygg ditt drömkök med förvaring hela vägen upp till tak. Idag finns ett äldre kök som löper längs ena sidan. För att göra köket större så kan väggen in till vardagsrummet rivas (delvis eller hela). Då kommer det finnas plats att placera ett rejält matbord för släkt och vänner. Ett högt fönster mot Sveagatan släpper in ljuset och golvet pryds av samma originalbrädor som i övriga rummen.

Badrum
+
I hallens vänstra del ligger badrummet som har kaklade väggar och en våtrumsmatta på golvet. Inredningen består av en dusch, en wc-stol samt ett handfat med översittande spegelskåp. Idag finns här också en relativt nyinköpt tvättmaskin som medföljer köpet.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd. Föreningens medlemmar delar en gemensam innergård som i skrivande stund håller på att renoveras. Tanken är att förråden från vinden skall flyttas ned under gårdsbjälklaget för att på så sätt kunna avyttra råvinden. Man kommer att bygga ett fint miljöhus och det kommer att finnas sittgrupper, planteringar, grill och cykelförvaring. I denna lägenhet finns en tvättmaskin som medföljer köpet men skulle man vilja använda föreningens gemensamma tvättstuga så nås den med ingång från gården. Tvättstugan är lättbokad och utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel (delvis nya Mielemaskiner).

Bredband och kabel-tv levereras från Com Hem. Com Hems basutbud ingår i månadsavgiften. Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendeparkering för ca 600 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). Närmaste garage ligger på Djupedalsgatan och ägs av Gunnar Zetterberg Byggnads AB/Växa Förvaltning.

Observera att föreningen har fri prövningsrätt att välja köpare.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!