Surbrunnsgatan 8 C

Den perfekta sekelskiftestvåan, belägen högst upp i anrikt hus anno 1898. Öppen planlösning, magiskt ljus och med balkong mot sydväst. Dekorativa sekelskiftesdetaljer, vitlaserade brädgolv och renoverat kök och badrum. Förening med god ekonomi - eventuell avgiftssänkning om cirka 25% om vindsbyggnation fullföljs. Ej hiss.


Surbrunnsgatan 8 C

Bostadsrätt

2 + Kök

3061 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

56kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från food trucks och diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende på Surbrunnsgatan har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar.

Så det är alltså mitt i detta som Brf Surbrunnen stoltserar med ett välskött och tidsenligt hus. I bottenplan är den utsökta dumplingsrestaurangen Dubbel Dubbel belägen, så beställ på vägen hem och ta med maten en trappa upp! Föreningens gård är en omtyckt plats med trädäck med flera sittplatser, pergola och fina planteringar. Förrådet till lägenheten ligger i källaren och är cirka 4 kvadratmeter stort.

Hall:
+
Efter fyra stentrappor upp väntar belöningen. I samma stund som du gläntar på dörren välkomnas du av ett otroligt ljus. Hallen som möter dig har väggar målade i vitt och på golvet ligger ett vitlaserat brädgolv som löper vidare in i lägenheten. Kappor, skor och väskor ryms i två väl tilltagna garderober.

Kök & Vardagsrum
+
Kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning och rummet präglas av ljus, rymd och en social atmosfär. Det höga läget mot sydväst bjuder in den efterlängtade vårsolen större delen av dagen och även under årets mörkare månader så har rummet en ljus och fin känsla. Lägenheten ändrar effektfullt karaktär efter årstiderna och här ryms matbord för sex sittande gäster, soffa och favoritfåtöljen. Köket renoverades 2012 och kommer från välrenommerade Ballingslöv, bänkskiva i rostfritt och maskinparken kommer från Siemens. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin samt kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt och varmluftsugn. Intill köket har en tegelvägg varsamt knackats fram och utgör en fin kontrast mot det vitlaserade brädgolvet. Intill köket ryms ett rejält matbord och här samlas ofta vänner och familj. Vardagsrummets väggar är målade i en dov grön ton från Jorun och kulören framhäver sekelskiftesdetaljerna på bästa sätt. Listverk, stuckatur och takrosett smyckar rummet och vardagsrummet har generösa och luftiga ytor.

Sovrum och balkong
+
En bevarad vit spegeldörr skärmar av mellan vardagsrum och sovrum. Även här inne är takhöjden tilltagen och alla rätta detaljer finns bevarat; stuckatur, fotlister och takrosett och solen flödar in större delen av dagen. Längs med högra sidan löper fyra vita garderober och rummet rymmer dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Vitmålat brädgolv tillsammans med vitmålade väggar ger en ljus och vårig atmosfär så öppna upp de helglasade balkongdörrarna och kliv ut på balkongen. Balkongen har väl tilltagna ytor och omges av ett vackert räcke i smide. Högst upp och granne med himmel och takåsar. Här är sol från cirka klockan 10-20 under sommaren och balkongen blir som ett extra rum, perfekta platsen för både en sen frukost, lunch och middag! I och med att bygglovet nu gått igenom kommer en balkong i samma utförande att byggas ovan denna balkongen.

Badrum
+
Badrummet renoverades 2011 och väggarna är kaklade med svart klinker och på golvet ligger en mosaik i ljusa toner med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, WC, vit rektangulärt handfat, badrumsspegel med belysning, handdukstork och det är förberett för tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!